Vasaras izklaidei - mūzikas apguve pašmācību ceļā

Vēlaties pārsteigt tuvos un mīļos?  To varat izdarīt, piemēram, pašmācības ceļā apgūstot spēlēt kādu mūzikas instrumentu. 

Vasaras izklaidei - mūzikas apguve pašmācību ceļā

FOTO: Shutterstock.com

Vēlaties pārsteigt tuvos un mīļos?  To varat izdarīt, piemēram, pašmācības ceļā apgūstot spēlēt kādu mūzikas instrumentu. Iztēlojieties, kā jūs pārsteigsiet savus tuviniekus, nākamajā tikšanās reizē nospēlējot melodiju uz klavierēm vai ģitāras.

Jā, apgūt mūzikas spēli var arī, izmantojot mobilās lietotnes!


Iesācēji var izmēģināt Yousician. Tas ir digitāls ģitāras un klavierspēles skolotājs. Programmā pieejami vairāki simti mācību video, kuros parādītas muzicēšanai svarīgākās lietas – nošu lasīšana, spēlēšanas tehnika, dažu dziesmu nospēlēšanas paraugi un mācību uzdevumi.

 

Līdzīgā veidā var attīstīt savas vokālās dotības. Mobilā lietotne Riyaz ir kā īsts vokālais skolotājs. Tā māca dziedāšanas tehniku, liek dziedāt dažādas dziesmas, un novērtē, vai esat trāpījis pareizajās notīs. Dziedāšana tiek ierakstīta, lai pēc tam pats varat noklausīties un izanalizēt savu veikumu. 

 

Reklāma
Reklāma

Ja mājās nav neviena mūzikas instrumenta, var mācīties spēlēt kaut viedtelefona ekrānā. Lietotnē Walk Band pieejami 88 virtuāli klavieru taustiņi, trīs veidu ģitāru stīgas, bungu komplekti un citi instrumenti. Tiem pieskaroties, atskan īsta instrumenta cienīga skaņa. Lietotne ļoti labi noder, lai iemācītos nospēlēt kādu melodiju, vai pat pats to sacerētu.

 

Piepildiet vasaru ar dziesmām un mūzikas skaņām!