Sieviete Marokā vienās dzemdībās pasaulē laidusi deviņus bērnus: piecas meitenes un četrus puikas

Kāda sieviete no Mali vārdā Halima Cisē pasaulē laidusi deviņus bērniņus, lai gan sākumā ārsti bija sagatavojušies pieņemt septiņu mazuļu dzemdību pieņemšanu. "The Guardian" vēstī, ka šīs īpašās dzemdības notika Marokas slimnīcā.
Attēlam ir ilustratīva nozīme.

FOTO: Unsplash.com

Attēlam ir ilustratīva nozīme.

Ārsti 25 gadus vecās māmiņas miesās bija spējuši saskatīt septiņas atvases - ultrasonogrāfijas izmeklējumi tika veikti gan Mali, gan Marokā, tomēr precīzu mazuļu skaitu neieraudzīja ne vienas, ne otras valsts slimnīcu ārsti. Mazuļi nākuši pasaulē ar ķeizargrieziena palīdzību. 

Grūtnieces stāsts plaši izskanējis šo Āfrikas kontinenta valstu medijos, sajūsminot gan cilvēkus, gan pievēršot politiķu uzmanību. 

 

Kad martā Mali ārsti secināja, ka topošajai māmiņai būs vajadzīga īpaša aprūpe, valsts pagaidu prezidents Ba Ndo norīkoja, ka sievietei jādodas uz Maroku, kur, kā nupat pavēstīja Mali Veselības ministrija, pasaulē nākuši deviņi bērniņi. 

Valsts veselības ministre Fanta Sibi aģentūrai AFP pavēstījusi, ka māmiņai un bērniem klājas labi. Viņa arī pastāstīja, ka līdzi topošajai māmiņai uz Maroku devies ārsts no Mali, kurš informē par pacientes gaitām ārvalstīs. 

Paredzēts, ka dzimtenē sieviete atgriezīsies pēc vairākām nedēļām. 

Reklāma
Reklāma

 

Lai arī notikums ir priecīgs un neparasts, mediķi bija noraizējušies par jaunās sievietes dzīvību un viņas bērniņu iespējām izdzīvot. Deviņi bērni vienas grūtniecības laikā ir ārkārtīgi rets notikums, un nereti kāds no jaundzimušajiem neizdzīvo.