6 padomi vecākiem, kad mājās ienāk bērns

Kas? Kā? Kam? Ko? Ar ko? Kur? Bez jautājuma. Latviešu valodas vārdu locīšanas sistēma – visiem zināma un lietojama ikdienā. Taču šie ir arī vissvarīgākie jautājumi, ar ko visdažādākajos veidos nākas saskarties jaunajiem vecākiem. Kā ģērbt mazo, kas ir tie izsitumi, ko darīt, lai būtu vairāk piena mammai, ar ko mazgāt bērnu, kur var iegādāties lētāk nepieciešamās lietas. Nu un tā joprojām un tā tālāk.

Foto iesūtījusi Karīna Nelsone, mammam.lv reģistrētā mamma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtījusi Karīna Nelsone, mammam.lv reģistrētā mamma.

Manam mazajam jau ir astoņi mēneši. Un jautājumu ir bijis simtiem, bijis arī tā, ka jautājuma nav, bet atbilde ir vajadzīga. Galu galā man ir izkristalizējušās dažas atziņas.
1. Lai cik arī grūti, jāatrod laiks tikai sev. Piemēram, var iet kādos kursos. Es sāku apmeklēt autoskolu, kad puikam bija 2,5 mēneši. Tas dod brīvības sajūtu un apziņu, ka bērns vēl nenozīmē, ka jāsēž mājās.


2. Nevajag kautrēties prasīt padomu, arī nakts laikā var zvanīt kādam, kurš padalīsies pieredzē. Te nu jāatzīst vispārzināmais fakts – jo mierīgāka mamma, jo mierīgāks bērns. Turklāt ne jau tikai citas mammas ir tās, ar kurām var parunāties, arī jaunais tētis ir līdzvērtīgs partneris bērna kopšanā un audzināšanā.


3. Kad pastaigājies ar bērnu, ieej veikalos, salīdzini cenas. Tā kā dažas bērnu lietas būs jāpērk regulāri, ir vērts 20, 50 santīmu un citreiz pat vairāku latu dēļ pirkt tur, kur lētāk, nevis ātrāk.


4. Patiesībā vairāk jāieklausās sevī. Ja viens ārsts saka tā, bet īsti nav pārliecības, tad nevajag kautrēties un aiziet uz konsultāciju pie cita speciālista.

Reklāma
Reklāma


5. Viens no svarīgākajiem jautājumiem, kas uztrauc mammas, ir piebarošanas sākums. Te nu es paļāvos uz ģimenes ārstes ieteikumiem, jo ārsts ir ārsts un zina labāk.


6. Vēro bērnu, daudzas reizes viņš pats pasaka priekšā, kas viņam vajadzīgs un kas patīk vai nepatīk.
Tās ir tikai dažas atziņas. Noteikti var rakstīt vēl un vēl, vai ne?


P.S. Mājās vienmēr jābūt kumelītēm. Noderēs daudzās situācijās.:)

Dāvja mamma, Lita