Ceptas teļa aknas itāļu gaumē
                                                    FOTO: Shutterstock.com
Pannā sakarsē eļļu un sviestu. Aknas sagriež plānās šķēlītēs, apviļā rīvmaizē un, kad sviests pannā uzputojis, liek cepties. Aknām jābūt ārpusē brūnām un kraukšķīgām, iekšpusē - maigi sārtām. Izceptas aknas nosusina papīra dvielī, apkaisa ar pipariem un sāli. Pasniedz, kūpoši karstas, garnē ar citrona šķēlītēm.
Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Citrona šķēlītes
 - Augu eļļa .pēc vajadzības
 - Sviests - 2.ēd. kar.
 - Teļa aknas - 700.gr
 - Rīvmaize - 3/4.glāzes
 - Sāls un pipari.pēc garšas