Avārijā bojā iet bērns, šoferis sēdies pie stūres manāmā alkohola reibumā

Apgāžoties vieglajai automašīnai, Lubānas novada Indrānu pagastā gāja bojā nepilngadīgs bērns. Policisti noskaidrojuši, ka šīs automašīnas šoferis bija sēdies pie stūres manāmā alkohola reibumā.

FOTO: Shutterstock.com

Vakar, 9.septembrī, pulksten 18:37 policija saņēma informāciju, ka Lubānas novadā, Indrānu pagastā, nobraucot no ceļa braucamās daļas, ir avarējusi kāda "Audi" markas automašīna. Pašlaik policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka automašīnas vadītājs, braucot pa vietējās nozīmes ceļu, nav ticis galā ar transportlīdzekļa vadību, nobraucis no ceļa braucamās daļas un apgāzies. Tāpat noskaidrots, ka automašīnas vadītājs pie stūres bija sēdies alkohola reibumā, proti, vīrieša izelpā konstatēja 1,4 promiles.

Ceļu satiksmes negadījumā bojā gāja transportlīdzekļa pasažieris – 2010. gadā dzimis zēns. Saistībā ar notikušo Valsts policijas Madonas iecirknī ir sākts kriminālprocess un tiek skaidroti visi notikuma apstākļi.

Valsts policija atkāroti uzsver, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļu vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt šīs negadījums kārtējo reizi apstiprina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus saviem līdzcilvēkiem un citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Valsts policija aicina autovadītājus būt atbildīgiem pret savu un apkārtējo cilvēku veselību un dzīvību. Tāpat aicinām apkārtējos cilvēkus būt līdzatbildīgiem un neļaut sēsties pie stūres reibumā, kā arī ziņot policijai, ja šādas situācijas tiek pamanītas.

Reklāma
Reklāma

Valsts policija arī atgādina, ka atrodoties pie stūres, visa uzmanība ir jāvelta ceļam, nenodarbojoties ar blakuslietām. Īslaicīga novēršanās no ceļa var beigties ar traģēdiju.

No portāla: www.jauns.lv