Bērnu ķirurgs Pētersons: "Bērniem tētis ir vajadzīgs visu mūžu. Viennozīmīgi!"

"Bērni ir iemācījuši to, ka bērns nav tikai mazs cilvēks. Ka viņi ir lielas personības. Katrs ir fantastiska personība!" Tā par savu tēva pieredzi saka profesors Aigars Pētersons, Latvijā ir pazīstams un godalgots bērnu ķirurgs, kam trīs laulībās dzimuši seši bērni. Katra reize, kļūstot par tēvi, ir nesusi jaunas dzīves atziņas. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Esmu sapratis, ka tēvs bērniem ir vajadzīgs visa mūža garumā – gan maziem bērniem, gan lieliem bērniem. Viennozīmīgi. Iedomājamies, ka cilvēka diennakts ir 24 collu lineāls, kas jāsadala tā, lai viss būtu līdzsvarā. Katram līdzsvars ir citāds, bet ir jāatvēl liels laiks bērniem. Viņi tik ātri izaug!"

"Esmu laimīgs, ka ar visām šīm savām dzīves sarežģītajām situācijām bērnus neesmu pazaudējis un ka mums ir kolosāls kontakts.
Jā, jo, man šķiet, bērnus tiešām ir iespējams pazaudēt.  Mierīgi! It sevišķi, mainoties ģimenēm. Nāk jauni bērni, un nav zināms, kā tie pirmie uzņems jauno ģimeni. Šis viss ir sarežģīts jautājums. Telpa, laiks un vieta, kad visiem satikties, ir jāatrod. Tas, ka kaut kā pārtrūkst starp tēvu un māti, uz bērniem nedrīkst atstāt iespaidu. Viņi tāpat pārdzīvo."

 

Reklāma
Reklāma