Īstas meža gaļas kotletes - bez treknās gaļas!
Parasti meža gaļas kotletēm klāt pievienojam samaltu treknāku gaļu, lai tās sanāktu sulīgākas, bet, ja vēlies izvairīties no treknākas gaļas pievienošanas, taču vēlies sulīgākas kotletes, ieskaties receptē - kas un kā tad nu īsti tur ir!
                                                    FOTO: Mammamuntetiem.lv
Meža gaļas kotletes pasniedz ar kartupeļiem un dārzeņu salātiem - lieliskas pusdienas nu ir galdā!
Sastāvdaļas:
- 1kg aļņa meža gaļas
 - 400 g svaigu kartupeļu
 - 1 ola
 - sāls, pipari
 - garšvielas (kaltēti ķiploki ar kaltētām seleriju lapiņām)
 - 1 sīpols
 
Gatavošana:
- Gaļu samaļ un tai klāt piemaļ sīpolu.
 - Kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves un pievieno gaļai.
 - Tad vēl klāt pievieno sāli, piparus, olu un kaltētās garšvielas.
 - Masu labi sastrādā, veido kotletītes.
 - Tās cep sakarsētā eļļā no abām pusēm.
 - Kotletes liek katliņā, kurā ielej nedaudz ūdeni.
 - Tās sautē apmēram 20 minūtes, līdz gatavas.
 
Šīs kotletītes sanāks ļoti sulīgas un tām tiešām nebūs nepieciešams pievienot treknāku gaļu!
Recepte: Agita Gabrāne