Par drošības jostu pagarinātājiem

Pēdējās nedēļās esmu vairākkārt dzirdējis jautājumu par drošības jostu pagarinātājiem, kas tie tādi ir, kur tos dabūt un vai tas ir droši?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vispirms jāsāk ar to, kādēļ vispār ir vajadzīgi drošības jostu pagarinātāji? Manā pieredzē ir nācies saskarties ar bērnu sēdeklīšiem, kuru piesprādzēšanai nevar atrast pietiekami garu drošības jostu. Bieži vien arī automašīnām aizmugurējā sēdekļa vidējā drošības josta ir nedaudz īsāka par tām kas ir malējās sēdvietās.


Tad nu, lūk – varu pastāstīt, ka šādām situācijām ir paredzēti drošības jostu pagarinātāji. Ierasti tie ir aptuveni 20 cm gari. Tomēr, lai tos droši lietotu, ir jāņem vēra vairāki nosacījumi.
Vispirms – es ieteiktu izvēlieties tieši attiecīgā auto ražotāja piedāvātos, oriģinālos, drošības jostu pagarinātājus, tādejādi būsiet 100% droši, ka tie pilnībā būs savietojami ar esošo jostu stiprinājumiem un fiksācijas sistēmām. Internetā un veikalos atrodami dažādi universālie drošības jostu pagarinātāji, taču par to savietojamību ar oriģinālajām drošības jostām neviens Jums nesniegs nekādas garantijas. Esiet uzmanīgi!
Otrkārt – neizvēlieties pārlieku garu drošības jostas pagarinātāju, tas var būtiski ietekmēt drošību.
Tirgū pieejami daudz un dažādi drošības jostu pagarinātāji – ja rodas šaubas vai spēsiet to uzstādīt pareizi, lūdziet speciālistu palīdzību.


Un noslēgumā tomēr gribētu minēt, lai arī cik kvalitatīvu produktu jūs iegādātos, katrs savienojums ir potenciāla plīsuma vieta, tādēļ, ja vien iespējams, ieteiktu izvēlēties bērnu sēdeklīti, kuru varat piesprādzēt ar auto oriģinālo drošības jostu, nelietojot pagarinātājus.

 

Reklāma
Reklāma

Autors: Viesturs Kundziņš, lielākā autopircēja ceļveža

Whatcar.lv 

eksperts