Recepte lieliem ziepju burbuļiem!

Arī tu mājas apstākļos vari pagatavo milzu ziepju burbuļus! Tie nebeidzamu prieku sagādās ne vien bērniem, bet arī pieaugušajiem — vismaz mūsu ballītē kaismīgākie burbuļu pavēlnieki bija tieši pieaugušie.

Foto: Kristaps Smildziņš un Guntars Meluškāns

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Kristaps Smildziņš un Guntars Meluškāns

Jau sen biju dzirdējusi, ka lielos burbuļus, ar ko savus skatītājus mēdz priecēt burvju mākslinieki, itin vienkārši var pagatavot mājās. Gatavojoties Jāņu svinēšanai, nolēmu, ka beidzot milzu ziepju bumbas jāpagatavo arī mums.


Un recepte tiešām ir vienkārša:
1 litrs vārīta, atdzesēta ūdens
1 pudelīte glicerīna (nopērkams aptiekās, maksā zem diviem latiem)
100 ml Fairy mazgāšanas līdzekļa


Devas palielina pēc vajadzības

Citas nepieciešamās lietas:
•    metāla stieple burbuļu pūšamā riņķa pagatavošanai;
•    marle;
•    liels trauks (tik liels, cik lielus vēlies burbuļus).

Svarīgs padoms, ko man ieteica Harija Potera nometņu rīkotāja Lolita Osipova – kad no stieples izlocīts burbuļu pūšamais riņķis, to obligāti jāaptin ar marli vai kāda auduma gabaliņu, jo, ziepjūdenim saskaroties ar metālu, burbuļi plīst!
 

Praktiski padomi no pieredzes:
1.    Ziepjūdeni gatavo pāris stundas pirms burbuļu pūšanas – burbuļi labāk veidosies, ja šķidrums būs kādu brīdi nostāvējies.
2.    Veido vairāku izmēru burbuļu pūšamos riņķus, jo bērniem ir vieglāk darboties ar mazajiem riņķīšiem. Un mazie pūtēji noteikti var izmantot arī veikalā pirktos riņķīšus — tie veidos fona burbulīšus.

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

 
 

3.    Izmēģini pagatavot tik lielu pūšamo apli, lai tajā varētu ietilpināt arī pats sevi! Mums nebija tik liela trauka, taču nākamreiz ko tādu noteikti izmēģināsim — šoreiz burbulī ielikām vien bērnus. :)

 

 

Inga Akmentiņa-Smildziņa, māmiņa un mammam.lv/tetiem.lv radītāja