Kur doties slidot? Rīgas dome atļauj atrasties uz atsevišķu ūdenstilpju ledus

No piektdienas, 5.janvāra, iestājoties stiprākam salam, iedzīvotājiem atļauts atrasties uz atsevišķu Rīgas ūdenstilpju ledus, informē Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.
Ņem vērā! Ledus biezums dažādās vietās var būt atšķirīgs, simtprocentīgu drošību garantēt nav iespējams.

FOTO: Shutterstock.com

Ņem vērā! Ledus biezums dažādās vietās var būt atšķirīgs, simtprocentīgu drošību garantēt nav iespējams.

Rīdas dome atgādina, ka ledus biezums dažādās vietās var būt atšķirīgs, simtprocentīgu drošību garantēt nav iespējams, tādēļ iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem un pašiem jāizvērtē sava drošība, kāpjot un atrodoties uz ledus.

 

Tāpat pašvaldība piekodina, ka, ņemot vērā mainīgos laikapstākļus un iespējamību, ka ledus kārta nav pietiekami izturīga, joprojām ir aizliegts atrasties uz pārējo pilsētas teritorijā pieejamo publisko ūdenstilpju vai to daļu un Rīgai piegulošās jūras piekrastes publisko ūdeņu ledus.

 

Reklāma
Reklāma

Ūdenstilpnes Rīgā, uz kurām šobrīd ir ļauts atrasties:

  • Uz ledus drīkst atrasties Ķengaraga dīķī, bet ne tuvāk kā 80 metru attālumā no Daugavas ietekas. 
  • Uz ledus drīkst kāpt ūdenstilpē Vladimira Kudojara parkā, Viestura dārzā, Mazjumpravas muižas dīķī, Bābelītī, Dambjapurva ezerā, Gaiļezerā, Velnezerā un uz ūdenstilpes Uzvaras parkā.
  • Ledus ir staigājams Vecdaugavas posmos no Vēlavu ielas 3A līdz Vēdzeļu ielai 3 un no Vabu ielas 9A līdz Mangaļsalas prospektam.
  • Ķīšezerā uz ledus drīkst kāpt posmā no Zušu ielas 15 līdz Ezermalas ielai 24/26, bet ne tālāk par 100 metriem no krasta līnijas, no Jaunciema gatves 271 līdz Kalmju ielai 18, bet ne tālāk par 100 metriem no krasta līnijas, no Jaunciema gatves 240 līdz Jaunciema gatvei 135B, Beltes kaktā pie Jaunciema gatves 83A, bet ne tālāk kā 200 metrus no krasta līnijas, Sužu kaktā pie Jaunciema gatves 73, bet ne tālāk kā 200 metrus no krasta līnijas un Pils kaktā starp Makšķernieku ciematu un Buldurpungas ielu 4, bet ne tuvāk par 400 metriem no Juglas upes ietekas Ķīšezerā.
  • Kojusalas grāvja posmos uz ledus drīkst atrasties ne tālāk par 50 metriem no krasta līnijas no Austuves ielas 5A līdz Krasta ielai 95 k-20, no Krasta ielas 5 līdz Krasta iela 44, no Krasta ielas 50 līdz Krasta ielai 91A.
  • Uz Bieķengrāvja ledus drīkst kāpt posmā no Mūkusalas ielas 75A līdz Mūkusalas ielai 78A.
  • Juglas ezerā uz ledus drīkst atrasties ne tuvāk par 400 metriem no Juglas upes ietekas un 200 metriem no Piķurgas ietekas.
  • Uz ledus drīkst kāpt Hapaka grāvja posmā no Lielupes ielas 31 līdz Lielupes ielai 46, Āgenskalna līča posmā no Raņķa dambja līdz Balasta dambim 3, bet aizliegts atrasties uz ūdenstilpes ledus 70 metru attālumā no Mārupītes ietekas un 70 metru attālumā no Zunda kanāla iztekas.
  • Uz ledus drīkst kāpt arī Ziemeļupē, taču nedrīkst atrasties tuvāk par 200 metriem no ietekas Buļļupē.

 

Noskaties video: kā zināt, vai drīkst kāpt uz ledus

Saistītie raksti