Desmitais Tēva dienas gājiens un festivāls Rīgā jau šajā svētdienā, 10. septembrī. PASĀKUMA PROGRAMMA

Svētdien, 10. septembrī, notiks desmitais Tēva dienas gājiens un festivāls, ko Rīgā rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Svinīgais un ģimeniskais gājiens ar saukli “Lepns, ka esmu tētis” sāksies plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa un noslēgsies Vērmanes dārzā, kur festivāla gaisotnē turpināsies dienas garumā. Pasākums apmeklējams bez maksas.
Tēva dienas tradicionālais gājiens ar saukli “Lepns, ka esmu tētis!” sāksies plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa, pulcēšanās gājienam no plkst. 11.00 – ģimenes gaida skaisti un garšīgi pārsteigumi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tēva dienas tradicionālais gājiens ar saukli “Lepns, ka esmu tētis!” sāksies plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa, pulcēšanās gājienam no plkst. 11.00 – ģimenes gaida skaisti un garšīgi pārsteigumi.

Tēva dienas gājiens un festivāls Rīgā ir pasākums ar mērķi godināt tētus – pateikt viņiem paldies un to, cik svarīgs tētis ir bērna un ģimenes dzīvē. Plašāka informācija par pasākumu – www.tevadiena.lv.

 

Tēva dienas gājiens – ar muzikāliem priekšnesumiem un gardumiem

Gājiens ir par godu tētiem, tāpēc tradicionāli tajā piedalās ne vien tēti ar bērniem, bet visa ģimene, tai skaitā, vecvecāki, radi un draugi. Daudzas ģimenes ierodas saskaņotos apģērbos un pasākuma organizatori gājienam ir sarūpējuši ūsas, ar ko rotāties, plakātus un karogus ar sirsnīgiem uzrakstiem, piemēram, “Mans tētis ir visstiprākais”, “Tēva diena katru dienu” u.c. Dalībnieki tiks cienāti arī ar jogurta dzērieniem “Actimel” un “Selga” cepumiem.

 

LR Zemessardzes orķestris Tēva dienas gājienā.

 

Tēva dienas tradicionālais gājiens ar saukli “Lepns, ka esmu tētis!” sāksies plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa, pulcēšanās gājienam no plkst. 11.00 – ģimenes gaida skaisti un garšīgi pārsteigumi. Gājienu pavadīs Rīgas Pašvaldības policija, par gājiena muzikālo noformējumu rūpēsies perkusionista Nila Īles grupa “ZemeDunn” un LR Zemessardzes orķestris majora Anda Kareļa vadībā – notiks arī orķestra defilē!

 

Tēva dienas gājiena maršruts: Brīvības piemineklis → Brīvības bulvāris → Elizabetes iela → ieiešana Vērmanes dārzā pa Elizabetes un Kr. Barona ielas stūra vārtiem.

 

Skatuves programma – uzstāsies grupas “Dzelzs vilks” un “ZemeDunn”

Tēva dienai veltītais koncerts šogad sāksies ar svinīgām uzrunām un LR Zemenessardzes orķestra uzstāšanos majora Anda Kareļa vadībā. Skatuves programmas ietvaros gaidāmi arī priekšnesumi. Ar tiem uzstāsies “Capoeira Latvia” – kapueira ir brazīliešu nacionālās cīņas māksla –, kā arī Veizāna deju skola. Koncertā uzstāsies mūziķis Ansis Klintsons un divas mūzikas grupas – “ZemeDunn” un “Dzelzs vilks”.

 

Etnoperkusiju grupa “ZemeDunn”.

 

Etnoperkusiju grupa “ZemeDunn” ir radusies Latvijā pazīstamā perkusionista Nila Īles mūzikas studijas radošajā vidē, apvienojot studijas spēcīgākos bundziniekus, kā arī Nila Īles bērnus! Grupa koncertam piešķirs pacilājošu enerģiju, ritmu, vibrācijas un fantastisko sajūtu, ko rada mijiedarbība starp mūziķiem un klausītājiem uzstāšanās laikā – publikas iesaistīšanai saspēlē atstāta būtiska vieta. Tēva dienā uzstāsies arī pazīstamā alternatīvā roka grupa “Dzelzs Vilks”, kas pastāv jau 28 gadus! Tās solists Juris Kaukulis jau iepriekš ir piedalījies Tēva dienas festivāla koncertā – muzicējot kopā ar saviem bērniem.

 

Reklāma
Reklāma

 

Laimes ratu kopējais balvu fonds ir teju 2500 eiro apmērā

Šogad skatuves programma ir īpaša ar to, ka gaidāma balvu izloze uz Lielā Laimes rata. Varēs laimēt gardumus, kosmētiku, vitamīnus un citas vērtīgas balvas, un tā kopējais balvu fonds ir teju 2500 eiro apmērā.

 

Būs iespēja laimēt noderīgas lietas gan skaistumam, gan veselībai, arī vēderpriekiem, atpūtai u. c., ko sarūpējuši darbarīku zīmols “Fiskars”, iekštelpu ģimenes izklaides parks “Klikk”, lāzertaga “Poligon 1”, gaļas pārstrādes uzņēmums “Rīgas miesnieks”, kosmētikas zīmoli “AVÈNE” un “BABÉ”, uztura bagātinātāji “Formula Vitale”, cepumi “Selga”, mazgāšanas un tīrīšanas zīmola “Mayeri”, sporta klubu tīkla “MyFitness” un virkne citu Tēva dienas festivāla atbalstītāju.

 

Lai piedalītos “Lielo laimes ratu” balvu izlozē, ikviens festivāla apmeklētājs varēs aizpildīt loterijas biļetenu – dalība balvu izlozē ir bez maksas.

Skatuves programmu vadīs mūziķis Ansis Klintsons un vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.
 

Aktivitātes parkā – no 4 metru brīvā kritiena līdz tētiem domātu dāvanu darbnīcām

Katru gadu Tēva dienas festivālu dienas garumā apmeklē vairāk nekā 10 000 ģimenes cilvēku no visas Latvijas, un pasākumā ir dažāda vecuma bērni. Tāpēc izklaides un aktivitātes par godu tētiem Vērmanes dārza teritorijā veidotas tā, lai būtu aizraujoši ģimenēm gan ar pavisam maziem, gan lieliem bērniem, tai skaitā, pusaudžiem, gan arī – vecvecākiem.

 

 

Tētim varēs uztaisīt dāvanu vai kroni – lai godinātu viņu –, uzņemt kopīgu ģimenes bildi – būs svinīgas fotosienas –, izmēģināt ko ekstrēmu, piemēram, nolēkt no 4 metru augstuma! Varēs piedalīties dažnedažādās stafetēs un šķēršļu joslās, veikalu tīkls DEPO kopā ar skautiem un gaidām piedāvās iemācīties mezglu siešanu, telšu celšanu un uzlabot orientēšanās iemaņas. Ikvienam apmeklētājam būs iespēja iepazīties gan ar policijas, gan ugunsdzēsēju ikdienu, izpētīt aprīkojumu, izspēlēt dažādas drošības spēles, savukārt Zemessardzes teltī būs iespēja pielaikot ekipējumu un pat aptaustīt ieročus. Tāpat būs iespēja saņemt veselības mērījumus un konsultācijas LAAC un MFD grupas teltī, izspēlēt imūnspēles ar kopā ar “Actimel” un piedalīties daudzās citās aktivitātēs.

 

Ģimenes varēs uzņemt kopīgu bildi – būs svinīgas fotosienas.

 

Vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” turpinās arī aizsākto tradīciju – ozolu stādu dāvināšanu tētiem sadarbībā ar Latvijas Valsts mežiem. Šogad tētiem dāvanā iespējams saņemt “Degsmes ozolu” – sarkanā ozola (Quercus rubra) stādus no Jelgavas kokaudzētavas. Stādu skaits ierobežots.

Ģimenēm ar mazuļiem būs nodrošināta īpaša atpūtas vieta – kur bērniņu pabarot un pārģērbt. To nodrošinās zīmoli “Happy”, “Gege” un “Friso”. Tāpat Vērmanes dārzā darbosies tirdziņš un maltīti varēs ieturēt brīvdabas kafejnīcās. Kopumā gaidāmas vairāk nekā 50 dažādas aktivitātes!


Tēva dienas gājienu un festivālu atbalsta Rīgas dome un Izglītības un zinātnes ministrija. 

Saistītie raksti