Dakteri klauni svin jubileju un aicina visus uz svētkiem ar plašu programmu: grupas “Citi Zēni” koncerts, izstāde, saldējums

Piektdien, 1. jūlijā, sadarbībā ar iepirkšanās un izklaides centru “AKROPOLE Alfa” notiks svētku koncerts par godu organizācijas “Dr. Klauns” jubilejas labdarības kampaņai. Dakterus klaunus atbalstīs populārā mūzikas grupa “Citi Zēni”, kas nesen pārstāvēja Latviju “Eirovīzijā”. Pasākums notiks pie info centra no plkst. 11:00 līdz 12:30, sagādājot visiem virkni patīkamu pārsteigumu.
Biedrība “Dr. Klauns” ir sabiedriska labdarības organizācija, kas darbojas kopš 2012. gada, un tās pārstāvji – 35 profesionāli medicīnas klauni – katru dienu dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām visā Latvijā, lai palīdzētu bērniem.

FOTO: Publicitātes foto

Biedrība “Dr. Klauns” ir sabiedriska labdarības organizācija, kas darbojas kopš 2012. gada, un tās pārstāvji – 35 profesionāli medicīnas klauni – katru dienu dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām visā Latvijā, lai palīdzētu bērniem.

“Dr. Klauns” ir labdarības organizācija, kas šogad svin 10 gadu jubileju kopš darbības uzsākšanas. Stāstot par savu darbu, dakteri klauni biežāk uzsver palīdzību konkrētiem bērniem – kā mazie pacienti izjūt stresu, un kā dakteri klauni palīdz viņiem tikt ar to galā. 

Taču, skatoties uz ainu kopumā, 10 gadu laikā ir mainījies Latvijas slimnīcu mikroklimats – gan bērniem, gan pieaugušajiem ir mainījusies attieksme pret slimnīcu un tagad tajā ir vieta ne tikai sāpēm un bailēm, bet arī smaidam un priekam. 

 

“Šis ceļš, ko Latvijas mediķi veikuši kopā ar dakteriem klauniem, ir bijis iespējams, tikai pateicoties jūsu palīdzībai. Tas ir mūsu kopīgo pūļu rezultāts, un visu to Latvijas iedzīvotāju iesaiste, kuri atbalstīja medicīnisko klaunādi. Tāpēc neapšaubāmi šie ir svētki mums visiem, un esam laimīgi uzaicināt ikvienu, kurš vēlas kopā ar mums priecāties par kopīgajiem panākumiem!” saka organizācijas “Dr.Klauns” vadītāja Marianna Milovska. 

 

Iepirkšanās un izklaides centrā “AKROPOLE Alfa” viesus gaidīs ne tikai pasākuma vadītājs – Latvijas televīzijas zvaigzne Oskars Lepers, mūzika un slavenības. 

Līdztekus tam visam atklāsim interaktīvu izstādi, notiks radošas spēles bērniem. Kā saldais ēdiens būs dāvana no dakteru klaunu ilggadīgā atbalstītāja – Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma “Food Union”, kas pasākuma viesus cienās ar saldējumu “Tio”. 

 

Pasākums veltīts jubilejas labdarības akcijai “Ar vienu klaunu nepietiek – palīdzi dakterim klaunam būt tur, kur viņu gaida!”. 

Reklāma
Reklāma

Pašlaik dakteri klauni var apciemot tikai aptuveni 20% bērnu, kuri nokļūst slimnīcā. 

Lai pēc iespējas vairāk bērnu varētu saņemt dakteru klaunu atbalstu, labdarības akcijā aicināti piedalīties visi Latvijas iedzīvotāji. Labdarības kampaņas laikā iegūtie līdzekļi tik veltīti vairākiem mērķiem, t.sk. slimnīcas klaunu apmācībām (tā ir atsevišķa profesija, kas īpašā veidā apvieno gan psiholoģiju, gan aktiermeistarību), kā arī dakteru klaunu ikdienas darba apmaksai. 

 

Par interaktīvo izstādi “Ar vienu klaunu nepietiek”

Katram dakterim klaunam ir savas superspējas – kā tieši viņš caur spēli, iztēli, fantāziju maina atmosfēru palātā, un palīdz bērnam atrast drosmi pašam sevī. Drosmi, lai spētu satikties ar savām smagajām emocijām, izdzīvotu tās un tad jau ar cerību un prieku turpinātu ceļu uz atveseļošanos. 

 

Par šīm superspējām stāsta dakteri klauni un bērni, kuri viņus ir satikuši. Šī ir izstāde ar terapeitisku efektu – tās forma ir viegla un jautra, bet ikviens var smelt ko vērtīgu sev – to, kas dod spēku pārvarēt dzīves sarežģītos apstākļus. 

Izstādi varēs apskatīt iepirkšanās un izklaides centrā “AKROPOLE Alfa” līdz 6. augustam.