Ar košiem gaisa pūķiem Jūrmalas pludmalē atklāj vasaru

Atklājot vasaras sezonu, 5. un 6. jūnijā dažādās Jūrmalas pludmalēs gaisā tiks pacelti simtiem dažādu krāsu un lieluma gaisa pūķu. Lielajā pūķu pastaigā var piedalīties ikviens, izveidojot savu gaisa pūķi, un kopā ar ģimeni vai draugiem palaist to gaisā jebkurā vietā Latvijā.
Ar košiem gaisa pūķiem Jūrmalas pludmalē atklāj vasaru

FOTO: Publicitātes foto


Video pamācība, kā pagatavot pašam savu pūķi: https://www.visitjurmala.lv/lv/gaisa-puku-pastaiga/izveido-pats-savu-gaisa-puki/

Pasaulē ik gadu notiek lieli festivāli, kuros gaisā tiek celti telpiski, izgaismoti un vairākus desmitus un pat simtus metrus lieli dažādu formu pūķi. Mūsdienās tie kļuvuši par populāru brīvā laika pavadīšanas veidu – gan sportisku, kaitborda dēļiem šķeļot viļņus, gan māksliniecisku, rīkojot krāšņus gaisa pūķu festivālus. Iepriecināsim cits citu un vasaras sezonas sākumu atzīmēsim drošā veidā – priecāsimies sasveicināties gaisā!


“Gaisa pūķu pastaiga” Jūrmalā
Bulduru, Dzintaru, Dubultu, Mellužu un Kauguru pludmalē no plkst. 11.00 līdz 20.00 gaisā tiks pacelti dažādu krāsu un lielumu pūķi.



Pūķu fotospēle
“Pūķu pastaigas” laikā, 5. un 6. jūnijā, dažādās Jūrmalas vietās būs paslēpušies lieli un mazi gaisa pūķi. Pastaigas maršrutā no Dzintaru koncertzāles līdz Majoriem jāatrod pieci pūķi un jānofotografējas kopā ar katru no tiem!  Uzrādot visus piecus foto Jūrmalas Tūrisma informācijas centrā no plkst. 10.00 līdz 17.00, varēs saņemt pārsteiguma balvu. Pirmie 200 veiklākie un čaklākie dalībnieki dāvanā saņems skaistu, košu gaisa pūķi.   Karte ar kontrolpunktiem pieejama mājaslapā www.visitjurmala.lv – 
“Piedalies pūķu fotospēlē”.  

Reklāma
Reklāma


Vairāk informācijas par aktivitātes ieceri var atrast tīmekļa vietnē

Saudzēsim dabu – pūķi pēc palaišanas ņemiet līdzi uz mājām un visas vasaras garumā varēsiet iekrāsot debesis košāk!
 


Jūrmalas pašvaldība atgādina, ka par iebraukšanu Jūrmalā no 1. aprīļa ir jāmaksā nodeva 2 eiro apmērā. Caurlaižu punktos Priedainē un Vaivaros norēķināties var tikai ar maksājumu karti vai elektroniskajiem bezkontakta maksāšanas līdzekļiem. Ar skaidru naudu par iebraukšanu var samaksāt četros punktos pilsētā: pie lielveikala “Rimi” Lielupē, pie Dzintaru koncertzāles, Majoru stāvlaukumā un pie Dubultu stacijas. Pašvaldība aicina caurlaidi pirkt elektroniski: portālā www.visitjurmala.lv, ar “Mobilly”, “Citadele” vai “Europark” aplikācijas starpniecību. Caurlaidi var nopirkt arī pēc iebraukšanas pilsētā, tikai jāievēro, ka caurlaidei obligāti jābūt nopirktai tajā datumā, kad transportlīdzeklis iebraucis Jūrmalā, līdz plkst.23:59, vai arī pirms tam. 
Atrodoties publiskās vietās ir jāievēro epidemioloģiskās drošības prasības.