Šovakar Zinātnieku nakts. Kurp doties ģimenēm ar bērniem

Šoruden, 28. septembrī, notiks kārtējā Zinātnieku nakts. Esam apkopojuši idejas, kurp ir vērts doties ģimenēm ar dažāda vecuma bērniem. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte (Zeļļu iela 25, Rīga)
Ikviens interesents varēs piedalīties 12 aizraujošās un izglītojošās aktivitātēs. īpaši domāts arī par bērniem -  prātnieku laboratorijā Lāzeru un Hidraulikas spēles 6 – 12 gadus veciem bērniem.
Norises laiks: 18.00 – 23.00


RSU Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrs (Anniņmuižas bulvāris 26a)
Norises laiks: 18.00 – 22.00. Notiks dažādi medicīniski un bioloģiski eksperimenti. Varēs iemēģināt roku Darbnīcā "Mutes veselība – roku rokā ar zinātni". Tīri – diagnosticē – saplombē!”. Bet topošajiem vecākiem būs interesenti piedalīties simulācijā "Bērniņa veselība pirms piedzimšanas".


Laboratorium (Liepājas iela 34) apmeklētāji varēs pārliecināties par to, ka zinātne ir jautra, interesanta un aizraujoša. Būs pieejamas darbnīcas, kas veltītas Latvijas simtgadei: viesiem būs iespēja uzzināt vairāk par Latvijas zinātniekiem un redzēt eksperimentus, kas ir mainījuši Latvijas zinātni. Būs daudz iespēju arī līdzdarboties, izaicinot sava prāta un radošuma spēku. Piedalīties aicināti gan skolēni, gan pieaugušie un ģimenes ar bērniem sākot no 5 gadu vecuma.
Norises laiks: 16.00 – 21.00.
Uzzini vairāk šeit http://www.laboratorium.lv/
 

Ventspils augstskolā (Inženieru iela 101, Ventspils) viesi varēs redzēt kā, apvienojot vairākus gatavus, internetā nopērkamus komplektus, var izveidot gudru rotaļlietu bērniem, kas balstīta uz jaunākajām datorredzes un robotikas tehnoloģijām.
Norises laiks: 18.00 – 23.00


Valmieras integrētā bibliotēka, Bērnu apkalpošanas nodaļa gaida ciemos ģimenes ar bērniem un skolēniem, jo  tur varēs eksperimentēt un darboties zinātņu labirintā. Pasākums notiks sadarbībā ar jauniešu organizāciju “Sudraba ZIRG’S”.
Vairāk var uzzināt šeit http://www.biblioteka.valmiera.lv/


RTU Arhitektūras fakultātē  RTU Bērnu un jauniešu universitāte piedāvās īso kursu inženierzinātnēs Ir inženieri, nav problēmu. Apmeklētājus gaida āķīgi uzdevumi un radoši izaicinājumi.
Plkst. 19.00 svinīgi tiks atklāts RTU Bērnu un jauniešu universitātes jaunais mācību gads un interesenti varēs iepazīties ar apmācību programmu, kā arī pieteikties uz nodarbībām.
Papildus informācija šeit: https://www.rtu.lv/lv/af


Ar visu Zinātnieku nakts programmu var iepazīties šeit http://www.zinatniekunakts.lv/


      

Reklāma
Reklāma