Aicinām uz diskusiju "Vai pedagogs, kurš nav autoritāte ne vecākiem, ne bērnam, var ko iemācīt?"

Latvijas vecāku organizācija “Mammām un tētiem” šonedēļ notiekošajā sarunu festivālā “LAMPA” rīko diskusiju ar provokatīvu, tiešu nosaukumu– “Vai pedagogs, kurš nav autoritāte ne vecākiem, ne bērnam, var ko iemācīt?”. Diskusija notiek festivāla “LAMPA” ietvaros Cēsīs piektdien, 29. jūnijā, plkst. 18.00–19.30 uz “Swedbank” izglītības skatuves, tā būs skatāma arī LMT Straume tiešraidē.

Publicitates foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitates foto

Latvijā tuvāko gadu laikā tiks ieviesta pilnveidota mācību programma “Skola 2030”, lai rezultātā skolēni attīstītu dzīvei 21. gadsimtā svarīgas zināšanas, prasmes un attieksmes. “Izglītības programma mainīsies, bet vai tai līdzi spēs mainīties arī visi pedagogi? Vai vecāki izprot, kādēļ Latvijas izglītībā ir nepieciešamas radikālas pārmaiņas un kāda nozīme pārmaiņu ieviešanā ir tam, vai skolotāji un vecāki viens otram savstarpēji uzticas?” diskusijas tematus ieskicē Latvijas vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, kas būs arī viena no diskusijas dalībniecēm.

Diskusijas laikā plānots fiksēt esošo situāciju – kas tieši vecajā izglītības sistēmā pamatoti (!) nav uzskatāms par mūsdienīgu. Kāpēc un kādā virzienā tas ir jāmaina? Kā lielās izmaiņas var veikt, nenomainot pedagogus? Un kāpēc jaunais, piedāvātais izglītības modelis arvien tik ļoti tiek kritizēts? Varbūt tam ir saistība ar nespēju uzticēties pedagogam? Un... kur šajā visā ir pats galvenais – bērns?


Diskusijā piedalīsies Latvijas vecāku organizācijas vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa, Latvijas Universitātes asociētā profesore Baiba Martinsone, Dr. phil., LU profesors Igors Šuvajevs, Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns. Diskusiju vadīs LTV žurnālists un raidījumu vadītājs Uģis Joksts.

 

 

Reklāma
Reklāma