Izziņota “SUMMERTIME – aicina Inese Galante” festivāla programma

No 9. līdz. 13. augustam Jūrmalā Dzintaru koncertzālē norisināsies 13. starptautiskais mūzikas festivāls “SUMMERTIME – aicina Inese Galante”. Latvijas izcilā soprāna Ineses Galantes aicināti, tajā pulcēsies vieglas klasikas, džeza, ņūdžeza, pasaules un akadēmiskās mūzikas atzītākie pašmāju un ārvalstu mākslinieki. 

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

SUMMERTIME – aicina Inese Galante šovasar klausītājiem piedāvās gan nedzirdētus mūziķus, gan vienmēr gaidītus un augsti vērtētus māksliniekus. Pēc festivāla fanu pieprasījuma Jūrmalā atgriezīsies leģendārais klavieru virtuozs Daniils Krāmers (Даниил Крамер, Krievija), kopā ar viņu ieradīsies slavenās Briļu mūziķu dinastijas saksofonu duets Bril Brothers (Krievija), pirmo reizi Latvijā un festivālā viesosies viens no pasaules labākajiem ņūdžeza ansambļiem Club des Belugas (Vācija/ASV), tāpat arī uz Dzintaru koncertzāles skatuves debitēs pazīstamā Itālijas simfoniskā un opermūzikas orķestra (Orchestra del Maggio Musicale) ansamblis Klezmerata Fiorentina (Itālija). Solo koncertu dzimtajā Latvijā sniegs Londonā dzīvojošais pianists Reinis Zariņš, bet festivāla atklāšanas un noslēguma koncertos kopā ar Inesi Galanti muzicēs pieprasītais latviešu basbaritons Egils Siliņš, Latvijas spožākais kontrtenors Sergejs Jēgers, pianistu dinastijas pārstāvis Andrejs Osokins, daudzu iemīļotais Intars Busulis un apburošais mecosoprāns Oļesja Petrova (Олеся Петрова, Krievija).
 

Festivāla programma

9. augustā atklāšanas koncerts būs veltīts mīlas duetiem visā to emocionālajā krāšņumā Ineses Galantes un viņas uzticamo skatuves partneru – basbaritona Egila Siliņa un kontrtenora Sergeja Jēgera – izpildījumā. Māksliniekiem pievienosies šobrīd uz Eiropas prestižajām skatuvēm aktīvi koncertējošais pianists Andrejs Osokins. Gaidāmi arī kā vienmēr līdz koncertam noslēpumā paturēti pārsteigumi.


10. augustā pēc klausītāju lūgumiem atgriezīsies leģendārais klavieru virtuozs Danīls Krāmers (Даниил Крамер, Krievija), kura uzstāšanās Latvijā baudāmas tikai SUMMERTIME – aicina Inese Galante laikā. Koncertā, kas līdz pat tā norisei tiek saglabāts kā intriga, D.Krāmers muzicēs kopā ar slavenās Briļu mūziķu dinastijas saksofonu duetu Bril Brothers (Krievija) un viņus pavadošo džeza ansambli.


11. augustā pirmo reizi Latvijā festivālā viesosies viens no pasaules vadošajiem ņūdžeza kolektīviem "Club des Belugas" (Vācija).  Tas ir iekarojis plašas auditorijas mīlestību ar spilgtiem žanru kokteiļiem – apvienības mūzikā var saklausīt brazīliešu ritmus, Eiropas lounge, elektrosvingu, fanku un soulu. Kolektīva daudzveidību un spilgto skanējumu nodrošina arī nemitīgi mainīgais izpildītāju sastāvs – Club des Belugas regulāri sadarbojas ar atzītākajiem džeza vokālistiem no Eiropas un Amerikas. Latvijā grupa koncertēs kopā ar leģendāro solisti Brendu Boikinu (Brenda Boykin, ASV).




12. augustā gaidāmi divi koncerti – Mazajā zālē pēcpusdienas solo koncertu sniegs Reinis Zariņš – Lielās Mūzikas balvas trīskārtējs ieguvējs, 11 starptautisku konkursu laureāts un daudzu prestižu Eiropas un Amerikas festivālu dalībnieks. 

Vakara koncertā uz Lielās skatuves kāps ansamblis Klezmerata Fiorentina (Itālija), kura performances raksturo Balkānu tautu, klezmeru un itāliešu mūzikas simbioze – parasti koncertos vētrainu stāvovāciju pavadībā. Pirmo reizi Latvijas klausītājiem būs iespēja baudīt ansambli, pateicoties kamerorķestra Maskavas virtuozi mūziķu ieteikumam pēc to spožās uzstāšanās pagājušā gada festivālā.

13. augustā tradicionālais Gala koncerts būs spoža festivāla kulminācija. Tikai Gala koncertā kopā ar Inesi Galanti klausītājiem būs iespēja uz vienas skatuves redzēt veselu zvaigžņu plejādi: mecosoprānu Oļesju Petrovu (Олеся Петрова, Krievija), izcilos pašmāju vokālistus Sergeju Jēgeru un Intaru Busuli, leģendāro džeza pianistu Daniilu Krāmeru, vienu no pasaules vadošiem ņūdžeza kolektīviem Club des Belugas (Vācija) un citus, kas būs festivāla organizatoru sarūpēts pārsteigums.
Atbalstot Latvijas jauno mūziķu profesionālo izaugsmi, arī šogad lielās skatuves pieredzi gan individuāli, gan kopā ar mūzikas pasaules prominencēm, festivālā varēs gūt konkursa Ineses Galantes talanti laureāti. 
Vairāk par festivāla programmu un māksliniekiem www.festivalsummertime.com. 

Reklāma
Reklāma