Vēl tikai mēnesis līdz lielākajam zināšanu festivālam Baltijā - HELSUS 2016!

2016. gada 21. un 22. maijā Jelgavā ar pirmajiem ziediem savus zināšanu dārzus apmeklētājiem vērs divu dienu starptautiskais zināšanu festivāls HELSUS 2016. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šogad festivāls mājvietu radis Jelgavas Pasta salā un Jelgavas pilī, kur vienlaikus norisināsies lekcijas, fiziskie treniņi, darbnīcas, koncerti u.c. zināšanu un veselību bagātinošas nodarbes. “Ķermenis, Dvēsele, Veselība” ir festivāla atslēgas vārdi, caur kuriem sevi izzināt ir aicināts ikviens. Šogad HELSUS piedāvā programmu, kas vienuviet pulcēs vairāk kā 240 meistarus - zinātniekus, lektorus un praktiķus, kuri  ar zināšanām dalīsies 7 HELSUS dārzos: Veselības dārzs; Uztura dārzs; Vides dārzs; Dvēseles dārzs; Sevis izzināšanas dārzs; Fiziskās prakses dārzs; Dārzs bērniem.

 

HELSUS 2016 laikā ir paredzētas Latvijā vēl nebijušas aktivitātes. 21. maija vakarā interesenti ir gaidīti uz Eko Disko ar igauņu mūziķu dalību – ikviens varēs ļauties mūzikai un kustībai no alkohola brīvā vakarā, kas beidzas ar meditatīvu koncertu.  Savukārt festivāla noslēgumā, svētdien notiks vērienīga latviešu tautas Gara stiprināšanas sadziedāšanās ar Vītolu ģimeni, grupu “Daba San”, Inesi Kozuliņu un Ingu Rancāni kā arī latvisko vērtību pārstāvošu cilvēku aicinājumiem un vēlējumiem. 

 

Šogad HELSUS piedāvā programmu, kas vienuviet pulcēs vairāk kā 240 meistarus - zinātniekus, lektorus un praktiķus, kuri  ar zināšanām dalīsies 7 HELSUS dārzos: Veselības dārzs; Uztura dārzs; Vides dārzs; Dvēseles dārzs; Sevis izzināšanas dārzs; Fiziskās prakses dārzs; Dārzs bērniem.

 

Reklāma
Reklāma

Šogad HELSUS piedāvā programmu, kas vienuviet pulcēs vairāk kā 240 meistarus - zinātniekus, lektorus un praktiķus, kuri  ar zināšanām dalīsies 7 HELSUS dārzos: Veselības dārzs; Uztura dārzs; Vides dārzs; Dvēseles dārzs; Sevis izzināšanas dārzs; Fiziskās prakses dārzs; Dārzs bērniem.
Savukārt LLU ikvienam būs unikāla iespēja dzirdēt vienu no nedaudzajiem pētniekiem pasaulē, kurš akadēmiski nodarbojas ar nāvei tuvās pieredzes pētīšanu – Nīderlandes kardiologu, dr. Pimu van Lommelu. Zinātnieks ir pieņēmis HELSUS aicinājumu ar zināšanām dalīties arī Latvijā.

Katrs no HELSUS dārziem pulcēs dalībniekus, kuru stendos divu dienu garumā risināsies sarunas, lekcijas, meistarklases un darbnīcas, dodot iespēju uzzināt, izmēģināt un sajust ko jaunu.  Festivālā darbosies vingrošanas laukums, kurā būs iespēja izmēģināt dažādas praksesgan lieliem, gan maziem. Pirts & SPA stūrītī varēs saņemt pirts pērienu un ļauties masāžām. Festivālā laikā savus spēkus interesenti varēs izmēģināt dažādās radošās darbnīcas. Šogad festivālā pulcēsies dalībnieki gan no Latvijas, gan no ārvalstīm. Apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt tādus lektorus, kā psihoterapeits Viesturs Rudzītis, izaugsmes treneris Andžejs Reiters, filosofijas zinātņu maģistrs Valdis Svirskis, gastroenteroloģijas profesors Anatolijs Danilāns, fiziķis un Tautskolas „99 baltie zirgi” veidotājs Ojārs Rode, dziedošās Vītolu ģimenes tēvs Jānis Vītols un citus. Savukārt no ārzemēm HELUS viesosies Nīderlandes kardiologs, pirmsnāves pieredzes pētnieks Dr. Pim van Lommel, Venēras projekta vizionāre Sue Evarat, Dr.psych., Prof., Biodejas pasniedzējs Markus Štuks.


Vairāk informācija par festivālu ir atrodama: www.helsus.org un HELSUS Facebook lapā.