Tuvojas lielākais zināšanu festivāls Baltijā - HELSUS 2016

2016. gada 21. un 22. maijā Jelgavā ar pirmajiem ziediem savus zināšanu dārzus apmeklētājiem vērs divu dienu starptautiskais zināšanu festivāls HELSUS 2016. 

 “Ķermenis, Dvēsele, Veselība” ir festivāla atslēgas vārdi, caur kuriem sevi izzināt ir aicināts ikviens.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

“Ķermenis, Dvēsele, Veselība” ir festivāla atslēgas vārdi, caur kuriem sevi izzināt ir aicināts ikviens.

Šogad festivāls  notiks Jelgavā - Jelgavas Pasta salā un Jelgavas pilī, kur vienlaikus norisināsies lekcijas, fiziskie treniņi, darbnīcas, koncerti u.c. zināšanu un veselību bagātinošas nodarbes.

“Ķermenis, Dvēsele, Veselība” ir festivāla atslēgas vārdi, caur kuriem sevi izzināt ir aicināts ikviens. Šogad HELSUS piedāvā programmu, kas vienuviet pulcēs vairāk kā 100 meistarus - zinātniekus, lektorus un praktiķus, kuri  ar zināšanām dalīsies 7 HELSUS dārzos: Veselības dārzs; Uztura dārzs; Vides dārzs; Dvēseles dārzs; Sevis izzināšanas dārzs; Fiziskās prakses dārzs; Dārzs bērniem.
 

”HELSUS festivāla mērķis ir sniegt zināšanas, dāvāt dažādas prakses un veidus kā padarīt mūsu dzīvi apzinātāku, veselīgāku un saskanīgāku gan ar sevi, gan ar apkārtējo vidi. Ikkatram no mums ir dota iespēja paplašināt savu apziņu un pieņemties viedumā – izmantosim to! Tautas spēks ir garā, tautas gudrība – sirds viedumā. Ar HELSUS mēs vēlamies arī izcelt jaunus atklājumus zinātnē, kas liek pārdomāt līdz šim zināmo, iepazīstināt ar cilvēkiem, kuri uzdrošinās sekot savai sirdsbalsij, pārsteigt ar citādu skatījumu un iespēju “izkāpt no rāmja”. HELSUS ir vieta, kur iepazīt sevi, kur uzdrošināties, kur sajust, kur iedvesmoties, kur sajusties vienotiem! Būsim kopā arī šogad!” tā par gaidāmo izsakās HELSUS festivāla aizsācēja Agnese Irbe.
 

HELSUS dalībnieks - fiziķis, zinātnieks un “99 Balto zirgu” tautskolu dibinātājs un Ojārs Rode uzskata, ka jārūpējas ir ne tikai par zināšanu nodošanu pieaugušajiem, bet arī jauniešiem: “Uzdodot jautājumu - kas globalizācijas laikmeta griežos mūsu tautai visvairāk vajadzīgs, atbilde, manuprāt, ir veselība, gudrs padoms un gara stiprums."
 

 

Katrs no HELSUS dārziem pulcēs dalībniekus, kuru stendos divu dienu garumā risināsies sarunas, lekcijas, meistarklases un darbnīcas, dodot iespēju uzzināt, izmēģināt un sajust ko jaunu.  Festivālā darbosies vingrošanas laukums, kurā būs iespēja izmēģināt dažādas prakses gan lieliem, gan maziem. Pirts & SPA stūrītī varēs saņemt pirts pērienu un ļauties masāžām. Festivālā laikā savus spēkus interesenti varēs izmēģināt dažādās radošās darbnīcas.
 

Reklāma
Reklāma

Uz HELSUS skatuves abu dienas laikā risināsies sadziedāšanās un koncerti, savukārt sestdienas vakarā interesenti ir gaidīti uz Eko Disko ar igauņu mūziķu un Biodejas dalību – ikviens varēs ļauties mūzikai un kustībai. Paralēli festivāla norisei Pasta salā piecu minūšu attālā gājienā Jelgavas pilī notiks HELSUS ārvalstu viesu lekcijas.
 

Šogad festivālā pulcēsies dalībnieki gan no Latvijas, gan no ārvalstīm. Apmeklētājiem būs iespēja dzirdēt psihoterapeitu Viesturu Rudzīti, izaugsmes treneri Andžeju Reiteru, filosofijas zinātņu maģistru Valdi Svirski, gastroenteroloģijas profesoru Anatoliju Danilānu u.c.