Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs no 20 līdz 26. novembrim

Rudens - kino laiks!

Filmas Ausma publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas "Ausma" publicitātes foto.

LIELAJĀ ZĀLĒ 
AUSMA. Latvija, Polija, Igaunija, 2015. Spēlfilma 

Garums: 90 min. 
Režisore: Laila Pakalniņa, 
Lomās: Wiktor Zborowski, Vilis Daudziņš, Andris Keišs, Antons Georgs Grauds, Liena Šmukste un citi
Scenārija autore – Laila Pakalniņa
Operators – Wojciech Staroń
Mākslinieks – Jurģis Krāsons
Kostīmu māksliniece – Natalia Czeczott
Grima māksliniece – Dzintra Bijubena
Skaņu režisors – Anrijs Krenbergs
Montāžas režisors – Kaspar Kallas
Producenti – Laila Pakalniņa, Małgorzata Staroń, Kaspar Kallas
Lailas Pakalniņas filma starptautisko pirmizrādi piedzīvos 2015. gada novembrī – oficiālajā konkursa skatē A klases festivālā “Black Nights” Tallinā.
Padomju mītradē populārs bija stāsts par mazo pionieri Pavļiku Morozovu – viņš nodeva čekai savu tēvu, kurš nebija apmierināts ar padomju varas rīkošanos, un Pavļiku par to nogalināja paša ģimene. Pavļika Morozova “varoņdarbs” padomju propagandai kalpoja kā neapšaubāms paraugs jebkuram padomju pilsonim – kļūt par ziņotāju, lai ko tas maksātu.
Šajā filmā, 75 gadus pēc Pavļika Morozova, mazais zēns nosaukts par Jāni un dzīvo padomjlaika Latvijā, kolhozā Ausma. Viņa tēvs ir padomju varas ienaidnieks un plāno sazvērestību, dēls nodod tēvu un tēvs viņam atriebjas. Tad kurš šajā padomju pasakā ir labais un kurš sliktais? Filma atklāj, ka “izmežģītas” smadzenes ir bīstamas visos laikos. Arī mūsdienās.
2015. gada vasarā topošā filma prezentēta Karlovi Varu festivāla sadaļā “Works in Progress”.
Filma latviešu valodā ar subtitriem angļu valodā.
Kinoteātrī „Splendid Palace” no 23. novembra!
Lielajā zālē: 23.11. seanss 19:00 PIRMIZRĀDE; 24.11. seanss 13:00 SENIORU SEANSS 

Mazajā zālē: 24.11. seanss 18:00; 25.11. seanss 16:00


ĪVĀNS. Latvija, 2015. Pilnmetrāžas dokumentālā filma 
Režisors: Andrejs Verhoustinskis
Scenārija autore: Nora Ikstena 
Komponists: Jēkabs  Nīmanis                                                                                                                
Producents: Guntis Trekteris Ego Media

Dainis Īvāns - viens no spēcīgākajiem Latvijas Jauno laiku vēstures līderiem un personībām filmā ‘’ĪVĀNS’’ saka, ka bērnībā vēlējies kļūt par Lāčplēsi, kura mutē Rainis licis vārdus – ‘’Nav pagātnei varas, mans ceļš ir jauns’’.

Par Latvijas pagātni un tagadni Īvāns stāsta bez noklusējumiem un politiski klišejiskiem  tekstiem, kas ar milzu apjomu skalo cilvēku smadzenes medijos  un presē ikdienā. Īvāns uzskata, ka vara degradē cilvēku, viņam ir savi argumenti, kuros šajā laikā ir būtiski ieklausīties. Viņš ir gatavs atzīt arī savas kļūdas un vilšanās, kas ir tik neraksturīgi mūsdienu politiskās domas līderiem. Viņš atzīst arī personiskos zaudējumus, kas upurēti uz sabiedriski politiskās cīņas altāra.
Filma ‘’ĪVĀNS’’ ir stāsts par cilvēku, kurš simbolizē jaunlaiku Latvijas vēsturi, par cilvēkvalsti, kas apvieno sevī gan cerības, ideālismu, vilšanos, izvēles, kompromisus, uzvaras un zaudējumus. Un atrod sevī spēku atgriezties pie pirmsākumiem, neļaut sevi samalt laikmeta griežiem un nebūt tikai par gadījuma karakalpu  dzīves noliktajā stāstā.
Filma ‘’ĪVĀNS’’ tapusi gada garumā, filmēšanas grupai izbaudot Daiņa Īvāna uzticēšanos un viesmīlību viņa dzimtas mājās ‘’Īvānos’’. Filmā redzami unikāli kadri no vēstures arhīviem un Daiņa Īvāna personiski filmētajām ģimenes kinohronikām.
Lielajā zālē: 25.11. seanss 17:00
Mazajā zālē:21.11. seanss 13:15; 22.11. seanss 18:00; 23.11. seanss 18:30


JAUNĪBA (Youth). Itālija, Francija, Šveice, Lielbritānija, 2015. Drāma
Garums: 118 min.
Režisors: Paolo Sorrentino
Lomās: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda Jane Fonda
Freds un Miks ir draugi kopš senseniem laikiem. Freds ir slavens komponists un diriģents, taču principu dēļ atsakās no Elizabetes II uzaicinājuma uzstāties prinča Filipa dzimumdienas koncertā. Tikpat populārs ir arī kinorežisors Miks. Šveicē viņš ne vien mielo acis un prātu, bet arī cenšas notvert mūzu, jo kā gan citādi lai rada vēl vienu izcilu scenāriju. Abi ir smalki vērotāji, labsirdīgi smīkņā par nejēdzībām un apjauš, ka krietnajā vecumā mūžs  vēl nav galā. Alpu pakājē draugi pieredz savu pieaugušo bērnu mīlas pārdzīvojumus un kūrorta viesu personiskās drāmas, uzzina daudz jauna viens par otru un par sevi. 
Pēc “Dižā skaistuma” (“Oskars” par labāko ārzemju filmu) Paolo Sorrentīno radījis Fellīni cienīgu fantasmagoriju par jaunības burvību un atmiņas trauslumu. “Zelta palmas zara” nominācija Kannu kinofestivālā, Skatītāju simpātiju balva Karlovi Varu kinofestivālā 2015. g.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā
Vecuma ierobežojums: 14+
Kinoteātrī "Splendid Palace" no 13. novembra!
Lielajā zālē: 21.11. seanss 12:30; 22.11. seanss 12:30 

Mazajā zālē: 20.11. seanss 15:30; 21.11. seansi 15:00, 20:00; 22.11. seanss 15:30; 23.11. seansi 16:00, 20:15; 25.11. seanss 18:00; 26.11. seanss 16:30


007: SPEKTRS (007: Spectre). ASV, Lielbritānija, 2015. Piedzīvojumu, trilleris, asa sižeta filma 
Garums: 150 min. 
Režisors: Sam Mendes
Lomās: Monica Bellucci, Ralph Fiennes, Daniel Craig, Ben Whishaw, Christoph Waltz, Dave Bautista, Léa Seydoux
Šifrēta ziņa no nepazīstama avota izved Bondu uz draudīgas kriminālās organizācijas SPEKTRS pēdām. Kamēr M visiem spēkiem cenšas glābt britu slepeno izlūkdienestu no likvidēšanas, Bonds soli pa solim pietuvojas briesmīgam noslēpumam, ko slēpj SPEKTRS.
Bondiānas jaunāko filmu atkal režisējis Sems Mendess („Operācija „Skyfall”, „Amerikāņu skaistums”, „Podpauris”). Galvenajā lomā jau ceturto reizi - Daniels Kreigs. Citās lomās – Kristofs Volcs („Atsvabinātis Džango”, „Bēdīgi slavenie mērgļi”, „Lielās acis”), Lea Sejdū („Viesnīca „Diženā Budapešta””), Naomi Harisa („Operācija „Skyfall”, „Pēc 28 dienām”), Bens Višovs („Mākoņu atlants”, „Operācija „Skyfall”), Deivs Batista („Galaktikas sargi”), kā arī Monika Beluči („Matrikss atjaunots”, „Kristus ciešanas”) un Ralfs Fainss „M” lomā.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā 
Vecuma ierobežojums: 12+ 
Lielajā zālē: 20.11. seanss 20:30; 21.11. seanss 20:30; 22.11. seanss 20:30

 

BRĪNIŠĶĪGĀ LAIKMETA BEIGAS (Конец прекрасной эпохи). Krievija, 2015. Komēdija, Drāma 
Garums: 95 min. 

Režisors: Stanislav Govorukhin
Lomās: Ivan Kolesnikov, Sergey Garmash, Fyodor Dobronravov, Svetlana Khodchenkova

Staņislava Govoruhina jaunā filma, kas uzņemta pēc Sergeja Dovlatova biogrāfiskā stāsta „Kompromiss” motīviem, stāsta par laikmetu, kurā radīja, neskatoties uz aizliegumiem, nodarbojās ar seksu, kura nebija, un cīnījās par tiesībām tapt sadzirdētiem par spīti visaptverošai kontrolei. Laikmetu, no kura beigām baidījās un gaidīja...

Filma krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā. 

Vecuma ierobežojums: 16+

Lielajā zālē: 21.10. seanss 16:30; 22.11. seanss 16:30 PĒDĒJAIS SEANSS  


PRĀTA VĒTRA – STARP KRASTIEM. Latvija, 2015. Dokumentāla filma
Garums: 95 min. 
Režisori: Sandijs Semjonovs, Gundars Rēders, Audinga Kucinskaite
Lomās: Renārs Kaupers, Jānis Jubalts, Māris Mihelsons, Kaspars Roga

Šis ir dokumentāls stāsts par četriem draugiem. Par četriem atšķirīgiem, taču sirdī līdzīgiem skolas biedriem.
Viņi piedzima septiņdesmito gadu vidū, izauga ar padomju multenēm un tukšajiem veikalu plauktiem. Mūsu valsts neatkarības priekšvakarā izveidojot jaunu grupu "Prāta Vētra".
Pirmo reizi grupa atklāti stāstīs par kopābūšanu, krīzēm un prieka brīžiem. Par Rietumiem un Austrumiem. Šī būs iespēja būt klāt grupas jaunākā albuma tapšanas procesos Berlīnē un redzēt vēsturiskus kadrus no arhīviem.
Filma būs stāsts par "Prāta Vētras" un mūsu valsts ceļu. Par nepadošanos un spītību. Par neatlaidību, krišanu un atkal celšanos.

Vecuma ierobežojums: 12+ 

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.

Lielajā zālē: 21.11. seanss 14:45; 22.11. seanss 14:45; 23.11. seanss 17:00; 24.11. seanss 15:15 PĒDĒJAIS SEANSS  

 

LUX KINO BALVAS DIENAS
LUX Kino balvas dienās bez maksas izrādīs trīs finālistes – „Mediterranea”, „Mustang” un „Urok” („Mācība”)!  

Latvijas dzimšanas dienas nedēļā Rīgā notiks LUX Kino balvas dienas - ikvienam valsts iedzīvotājam būs iespēja bez maksas noskatīties trīs ievērojamas filmas, kas izvirzītas Eiropas Parlamenta LUX Kino balvai.
Filmā „Mediterranea” ir atainots migrantu bīstamais ceļš uz Eiropu. „Mustang” sižets ir par sievietes lomu sabiedrībā. Savukārt „Urok” („Mācība”) stāsts ir par ideālistiskas lauku skolotājas cīņu ar ekonomiskām problēmām.

Filmu bezmaksas seansi kino „Splendid Palace”:

Reklāma
Reklāma

 20. novembrī plkst. 18:30 „Mediterranea”
 21. novembrī plkst. 18:30 „Mustang”
 22. novembrī plkst. 18:30„Urok” („Mācība”)

Pieteikšanās: epriga@europarl.europa.eu

LUX Kino balvu 2007.gadā iedibināja un ik gadu piešķir Eiropas Parlaments. Tai ir divi galvenie mērķi - vērst uzmanību uz Eiropas sabiedrībai aktuāliem jautājumiem un atbalstīt Eiropas valstu kopražojuma filmu izplatīšanu ES. Filmu izplatīšana ir Eiropas kino „Ahileja papēdis”, un situāciju vēl vairāk sarežģī valodas barjera. Tādēļ LUX Kino balvas finālistes ir subtitrētas 24 oficiālajās ES valodās un bez maksas tiek izrādītas visās 28 dalībvalstīs.
LUX Kino balvas laureātu noteiks Eiropas Parlamenta deputātu balsojums, un tas tiks paziņots 24.novembra plenārsēdē Strasbūrā.
2014.gadā Eiropas Parlamenta LUX Kino balvu piešķīra Polijas režisora Pāvela Pavļikovska filmai „Ida”. Tā ieguva arī Eiropas Kinoakadēmijas galveno balvu jeb Eiropas kino Oskaru 2014.
 
LUX Kino balvas 2015 filmu dienas Rīgā - kinoteātrī „Splendid Palace”:
 „Mediterranea”, 2015

Valsts: Itālija, Francija, ASV, Vācija, Katara
Režisors: Jonas Carpignano
Ilgums: 107 min.
Lomās: Koudous Seihon, Alassane Sy
    
BEZMAKSAS SEANSA DATUMS UN LAIKS
Piektdien, 20.novembrī
Plkst. 18:30
Pieteikšanās: epriga@europarl.europa.eu

Filmas darbības sākas Alžīrijā, kur ieradies Ajiva - jauns vīrietis no Burkinafaso. Kopā ar Ajivu ieradies arī viņa draugs Abāss. Abi vīrieši devušies ceļā cerībā rast labāku dzīvi Eiropā. Draugu turpmākais ceļš vedīs pāri tuksnesim, viņi piedzīvos laupītāju uzbrukumu, nonāks Lībijā, nedrošā kuģī dosies baiļpilnā braucienā pāri jūrai, līdz beidzot nonāks Itālijā. Tomēr šis ceļojums ir tikai pirmais cēliens imigrantu dzīves drāmā - beidzot nokļuvušiem Eiropā, viņiem drīz vien nākas izjust atstumtību Kalabrijas reģiona sabiedrībā, piedzīvojot to, ka viņus izmanto kā nelegālo darbaspēku citrusu plantācijās, dzīvot graustos un visam pāri izjust apkārtējās vides neuzticēšanos un naidīgo attieksmi.


„Mustang”, 2015
Valsts: Francija, Vācija, Turcija, Katra
Režisors: Deniz Gamze Erguven, Alice Winocour
Ilgums: 94 min.
Lomās: Gunes Nezihe Sensoy, Elit Iscan, Doga Zeynep Doguslu, Tugba Sunguroglu, Ilayda Akdogan, Nihal G. Koldas, Ayberk Pekcan
    
BEZMAKSAS SEANSA DATUMS UN LAIKS
Sestdien, 21.novembrī
Plkst. 18:30
Pieteikšanās: epriga@europarl.europa.eu

Ir vasaras sākums. Lale, Nura, Eke, Selma un Sonaija ir māsas, kuras ir nešķiramas kā pieci rokas pirksti. Meitenes dzīvo ciematā Turcijas ziemeļos un kādu dienu,   atgriežoties no skolas, iesaistās nevainīgā rotaļā ar zēniem. Piedēvējot šai rotaļai izdomātu netiklību, izceļas skandāls ar negaidītām sekām. Ģimenes māja pakāpeniski pārvēršas cietumā, skolas vietā meitenēm jāapgūst mājsaimniecības darbi un tiek sākta laulību organizēšana. Piecas māsas, kuras vieno kopīga vēlme pēc brīvības, cīnās pret ierobežojumiem, kas viņām tiek noteikti.

 

„Mācība” („Urok”), 2014    
Valsts: Bulgārija, Grieķija
Režisors: Kristina Grozeva, Petar Valchanov
Ilgums: 105 min.
Lomās: Margita Gosheva, Ivan Barnev, Ivanka Bratoeva, Ivan Savov, Deya Todorova, Stefan Denolybov

BEZMAKSAS SEANSA DATUMS UN LAIKS
Svētdien, 22.novembrī
Plkst. 18:30
Pieteikšanās:epriga@europarl.europa.eu

Nadja ir angļu valodas skolotāja. Viņa dzīvo kopā ar savu vīru, kuram nav darba, un abu četrgadīgo meitu. Kādu dienu, kad Nadja pārnāk mājās no darba, viņu gaida tiesu izpildītājs - bankai nav veikti kredīta maksājumi. Nadjas vīrs naudu izmantojis citiem mērķiem. Nadjai ir trīs dienas, lai savāktu naudu un atmaksātu parādu bankai; ja tas nenotiks, viņas māju pārdos. Laika nav daudz, šķērsli krājas, un līdz tam nevainojamais Nadjas godīgums tiek pakļauts pārbaudījumiem.
Filmas, kuras sacenšas par LUX Kino balvu, izvēlas kino nozares speciālistu komiteja.
Arī skatītāji var balsot par savu favorītu - viens no balsotājiem balvā iegūs ceļojumu uz Karlovi Vari filmu festivālu. Lai nobalsotu, dodies uz LUX Kino balvas tīmekļa vietni.


KINOLEKTORIJS "TAS, KO TU NEDRĪKSTI NEZINĀT”
Eiropas kino klasika kinolektorijā „Tas, ko Tu nedrīksti nezināt XI: Eiropas kino lielvalstis” 
Seši izcili režisori, sešas filmas, kas iespaidojušas 20.gadsimta Eiropu, un pusotra mēneša ilgs, aizraujošs kurss Eiropas kino lielvalstu vēsturē lektoriju ciklā „Tas, ko Tu nedrīksti nezināt” kinoteātrī Splendid Palace šoruden sāksies 28.oktobrī.
„Šī gada kinolektorijs aicina izzināt un paskatīties uz kino vēsturi kā uz nacionālo kultūru kopumu. Mazajām un lielajām kino estētikas revolūcijām ir konkrētas adreses: dāņi savulaik kino radīja „dogmu”, itāļi - „neoreālismu”, vācieši -„ ekspresionismu” un „vācu kino jauno vilni”, Spānija ir maģiskā reālisma” un „ sirreālisma” dzimtene, vismaz kino aspektā. „Tas, ko tu nedrīksti nezināt XI: Eiropas kino lielvalstis” akcentē mākslas parādības un kino personības, kas būtiski ietekmējusi Eiropas un pasaules kultūras ainavu un kādā vēstures posmā padara šo režisoru vai mākslas virzienu par ” lielumu””, komentē kinokritiķe Daira Āboliņa.
Kinolektoriju „Tas, ko Tu nedrīksti nezināt” rīko Latvijas Kultūras akadēmijas Rīgas Kino muzejs sadarbībā ar kinoteātri Splendid Palace, šoreiz tas notiks jau 11 reizi. Programmas ietvaros, aicinot skatītāju dziļāk izzināt kino vēstures pamatus, iepazīties ar klasiķu rokrakstiem un viņu zīmīgākajiem autordarbiem, sešus trešdienu vakarus ikvienam interesentam būs iespēja iepazīties ar Luisa Bunjuela, Žana Renuāra, Vernera Hercoga, Maikla Pauela, Roberto Rossellini un Larsa fon Trīra kino daiļradi. Pilna kinolektoriju programma: www.kinomuzejs.lv
Pirms katras filmas, kā ierasts, lekcija, ievadot skatītājus filmu estētikā, tapšanas vēsturē un laikmeta kontekstā. Lektori: Dāvis Sīmanis, Jānis Putniņš, Zane Balčus, Viktors Freibergs, Dita Rietuma, Daira Āboliņa.
Finansiāli atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds.
Lektorijs tapis sadarbībā ar Spānijas Karalistes vēstniecību, Francijas Kultūras institūtu, Gētes institūtu un Dānijas Kultūras institūtu.
Kino lektorijs ‘’Tas, ko tu nedrīksti nezināt XI’’
Eiropas lielvalstis kino vēsturē PROGRAMMA 

Lielajā zālē: 25.11. plkst. 19:00


"Šķeļot viļņus", rež. Larss fon Trīrs, 1996, Dānija
Breaking the Waves, Lars von Trier
Besa ir jauna, naiva un stingra sieviete no Skotijas, kurai ir psiholoģiskas problēmas. Par spīti savas baznīcas nosodījumam, Besa apprecas ar norvēģi Janu, ateistu, kurš strādā uz naftas platformas. Taču Jans cieš negadījumā, pēc kura viņš ir paralizēts. Šis notikumu pavērsiens pāra jau tā sarežģītās attiecības padara vēl sarežģītākas, Janam pārliecinot Besu, ka viņai ir jānodarbojas ar seksu ar citiem vīriešiem, lai Janu apmierinātu. Savukārt Besa uzskata, ka viņa šādi pilda Dieva gribu un palīdz vīram.
Lektors: Dita Rietuma
Ieeja: 4.50 EUR. 

 

IZRĀDE "ALU CILVĒKS"
26. novembrī “Splendid Palace” Lielajā zālē notiks divas komēdijas “Alu Cilvēks” izrādes, kurās alu vīrieša godu aizstāvēs lieliskie aktieri Jānis Jarāns un Ainārs Ančevskis. Uzveduma pamatā ir asprātīgs novērojums par vīriešu un sieviešu attiecībām no Akmens laikmeta līdz mūsdienām. Biļetes uz izrādi ir nopērkamas “Biļešu Serviss” kasēs un internetā, cena sākot no EUR 10.
“Alu Cilvēks” ir amizanti patiesa izrāde par vīriešu un sieviešu savstarpējo saskarsmi, kas liek vienlīdz gardi smieties abu dzimumu pārstāvjiem. Izrādes plašās popularitātes un veiksmes pamatā ir fakts, ka jebkurš apmeklētājs kādā no stāstītajiem atgadījumiem atpazīst sevi. “Alu Cilvēks” liek mums smieties pašiem par sevi - par to kā sievietes un vīrieši strīdas, smejas un mīl. Tieši tāpēc pāri visā pasaulē neatgriezeniski iemīlas izrādē.
“Alu Cilvēks" pieder rekords par ilgāk spēlēto stand-up teātra uzvedumu Brodvejas vēsturē. Izrāde ir golbāls teātrālo uzvedumu kašu grāvējs, kas, paspēdams iekarot jau milijoniem siržu visā pasaulē, noteikti iekaros arī Tavējo.  Izrāde tikusi iestudēta jau 45 valstīs un iztulkota 18 dažādās valodās (un to skaits tik pieaug!). Latvijā izrāde šogad svin savu 10. sezonu, tā ir spēlēta vismaz 100 reizes, to noskatījušies vairāk kā 50 000 skatītāju.
Populāro komēdiju “Alu Cilvēks” triju gadu laikā sarakstīja amerikāņu rakstnieks un komiķis Robs Bekers (Rob Becker), kurš rakstīšanas procesā veica neformālus pētījumus antropoloģijā, aizvēsturē, psiholoģijā, socioloģijā, mitoloģijā un savā laulībā. Kopš tā pirmā uzveduma, izrāde “Alu Cilvēks” ir kļuvusi par uzticamu miera uzturētāju starp vīriešiem un sievietēm. Šo un daudz ko citu varēs uzzināt, noskatoties lielisko komēdiju jau 26. novembrī “Splendid Palace” (Elizabetes ielā 61).
Vairāk info:
http://alucilveks.tumblr.com/
www.facebook.com/jaffariga
Lielajā zālē: 26.11. plkst. 19:00 un plkst. 21:00 
Biļetes nopērkamas visās Biļešu Serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv 


MAZAJĀ ZĀLĒ

EIMIJA (Amy). Lielbritānija, ASV, 2015. Biogrāfiska dokumentālā filma 
Garums: 128 min. 
Režisors: Asif Kapadia
Lomās: Amy Winehouse, Mitch Winehouse, Mark Ronson
Šis ir skumjš stāsts par paparaci zibspuldžu izgaismotu dzīvi un nāvi: dziedātājas Eimijas Vainhausas spožo karjeru un pāragro bojāeju. Trīs gadus rūpīgi veidotajā dokumentālajā filmā apkopti līdz šim neredzēti video materiāli un intervijas ar dziedātājas tuviniekiem un draugiem, kā arī skan vēl nedzirdēti Vainhausas dziesmu ieraksti. Tāpat kā savā iepriekšējā dokumentālajā filmā “Senna” par leģendāro F1 pilotu Kapadia izvairās no aizkadra komentāra; tomēr nepārprotami apsūdz nežēlīgo tabloīdu kultūru un rosina pārdomas par privātumu un atbildību par tiem, kas atrodas nemitīgā mūsu uzmanības centrā.
Vecuma ierobežojums: 16+
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Kinoteātrī "Splendid Palace" no 20. novembra!
Mazajā zālē: 20.11. seanss 20:00; 21.11. seanss 17:30; 22.11. seansi 13:00, 19:30; 24.11. seansi 15:30, 20:00; 25.11. seanss 20:15; 26.11. seanss 21:00 

 

SANGAILES VASARA (Sangaïlé). Lietuva, Francija, Nīderlande, 2015. Romantiska drāma
Garums: 88 min. 
Režisors: Alanté Kavaïté
Lomās: Aiste Dirziute, Julija Steponaityte, Nele Savicenko 
Septiņpadsmitgadīgā Sangaile sapņo lidot, taču paniski baidās no augstuma. Vasaras brīvdienās lauku ciematā, apmeklējot vietējo aviošovu, viņa iepazīstas ar savu vienaudzi Aušti. Koķetā, pašpārliecinātā brīvdomātāja Aušte ir īsts pretstats trauslajai, biklajai Sangailei, tomēr Auštei izdodas iekarot Sangailes uzticību un uzzināt viņas lielāko noslēpumu. Auštes mīlestība iedrošina Sangaili pārvarēt bailes un ļauties lidojumam – tiešā un pārnestā nozīmē.
Alantes Kavaītes reibinošais, jutekliskais stāsts par pirmo mīlestību saņēmis balvu par labāko režiju Sandensas filmu festivālā un Lietuvas kino balvu “Sudraba dzērve” kā gada labākā filma.
Vecuma ierobežojums: 16+
Filma lietuviešu valodā ar subtitriem latviešu valodā.
Kinoteātrī "Splendid Palace" no 20. novembra!
Mazajā zālē: 20.11. seanss 18:00


VĀCU KINO KLUBS –
STARP PASAULĒM. Vācija, 2013 / 2014

Garums: 103 min. 
Režija: Feo Aladaga
Lomās: Ronalds Cērfelds, Mohsins Ahmadijs, Saida Barmaki, Abduls Salams Josofzai, Burgharts Klausners, Fēlikss Krāmers 

Bundesvēra kareivis Jespers atkārtoti piesakās dienestam krīzes satricinātajā Afganistānā un kopā ar savu karaspēka daļu tiek nosūtīts uz nelielu ciemu apsargāt ārējo posteni no pieaugošās talibu ietekmes. Jaunais afgānis Tariks tiek nozīmēts par tulku. 
Ar Tarika palīdzību Jespers cenšas iegūt ciema iedzīvotāju un sabiedroto afgāņu miliču uzticību – taču starp abām pasaulēm ir lielas atšķirības. Viņš arvien no jauna piedzīvo konfliktu starp savu sirdsapziņu un priekšniecības pavēlēm. Kad Tariks, kurš saņēmis draudus no talibiem par sadarbošanos ar vāciešiem, vēlas nogādāt drošībā savu māsu, lietas kļūst nekontrolējamas. 
Vācijas Kinobalvas laureāte Feo Aladaga savā otrajā kinolentē, drāmā „Starp pasaulēm”, stāsta par neparastu draudzību krīzes zemē Afganistānā. 
"Dziļi aizkustinoši. Ar milzīgu politisko un cilvēcisko nozīmi.” 
ZDF heute 
„Filmai „Starp pasaulēm“ piemīt spēks ietekmēt šī kara norisi.“ 
Der Spiegel 
Filma vācu valodā, subtitri latviešu valodā. 
Goethe-Institut Riga sadarbībā ar kino "Splendid Palace".

http://www.zwischenwelten-film.de/
http://www.splendidpalace.lv/

Filma ieteicama no 12 gadu vecuma

Mazajā zālē: 26.11. seanss 19:00 

Ieeja: 3,50 EUR

 

Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz  pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam.

Ieskaties: www.splendidpalace.lv