Rīgā maijā bez maksas būs skatāma unikāla Eiropas kosmosa izstāde


No 30.aprīļa līdz 10.maijam Rīgā, Esplanādē apmeklētājiem durvis vērs ceļojošā izstāde European
Space Expo. Izstāde, kas iepazīstinās ar Eiropas kosmosa programmas sasniegumiem, apmeklētājiem būs pieejama bez maksas. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Esplanādes parkā uzstādītā iespaidīgā kupolveida paviljonā 10 dienu garumā tiks piedāvāta plaša programma dažādām auditorijām – sākot ar skolēniem un beidzot ar politikas veidotājiem. Izstāde stāstīs par kosmosu gan pētniecības un tehnoloģiju, gan ekonomikas griezumā. Eksponāti interaktīvā veidā iepazīstinās ar to, kā Eiropas Savienības investīcijas kosmosa izpētē sniedz labumu iedzīvotāju ikdienas dzīvē.

Space Expo ir lielākā ceļojošā kosmosa izstāde Eiropā. Tā iepriekš izrādīta lielākajās pilsētās un jau pulcējusi vairāk nekā 510 tūkstošus apmeklētāju. Paviljona īpašais noformējums ar levitējošiem satelītiem un zvaigžņoto debess velvi ļaus apmeklētājiem sajusties kā kosmosa sastāvdaļai. Centrā novietotā interaktīvā zemeslode kompaktā veidā sniegs izpratni par cilvēku blīvumu uz Zemes, temperatūras izmaiņām gadu gaitā, lidmašīnu daudzumu debesīs un citiem saistošiem faktiem. Interaktīvos stendus papildinās aizraujošas ekspertu prezentācijas, kas ļaus apmeklētājiem uzzināt vairāk par kosmosa tehnoloģijām, Latvijas pieredzi kosmosa izpētē un kosmosa jomas potenciālu nākotnē.

Ārpus paviljona aizraujošu programmu piedāvās bērnu zinātnes centrs Z(in)oo no Cēsīm. Katram apmeklētājam būs iespēja izgatavot pašam savu gaisa raķeti un izmēģināt dažādus Z(in)oo centra eksponātus.

Space Expo tradicionāli īpašu uzmanību pievērš skolniekiem un izstādē Rīgā būs pieejamas izsmeļošas
ekskursijas klasēm. Skolu grupas aicinām laicīgi pieteikt savu dalību izstādē, reģistrējoties mājaslapā –
http://spaceexpo.spacetecpartners.eu/riga

 

http://www.youtube.com/watch?v=FjmIUQAU5Jw

Reklāma
Reklāma