Burvju triki režisores Zanes Kreicbergas izrādē bērniem "Jokdara Bustera pasaule"

2015. gada 11. martā plkst. 13:00 un 19:00 Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā „Zirgu pasts” skatāma Dramatiskā teātra aktiera programmas 4. kursa studentu diplomdarba izrāde „Jokdara Bustera pasaule” (režisore Zane Kreicberga).

Izrādes režisore ir Zane Kreicberga, kas šo materiālu 1998. gadā iestudējusi teātrī Skatuve ar Egonu Dombrovski titullomā. Toreiz izrāde saņēma Spēlmaņu nakts balvu kā gada labākā izrāde bērniem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izrādes režisore ir Zane Kreicberga, kas šo materiālu 1998. gadā iestudējusi teātrī "Skatuve" ar Egonu Dombrovski titullomā. Toreiz izrāde saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu kā gada labākā izrāde bērniem.

 

"Jokdara Bustera pasaule" ir izrāde bērniem pēc dāņu rakstnieka Bjārnes Roitera tāda paša nosaukuma grāmatas, kas sarakstīta septiņdesmitajos gados, bet Latvijā izdota deviņdesmitajos gados Mudītes Treimanes tulkojumā. Tas ir jautrs un aizkustinošs stāsts par zēnu Busteru, kura tēvs ir darbu zaudējis cirka mākslinieks. Arī Busters pieprot dažus burvju trikus, kuru dēļ viņš gan iekuļas nepatikšanās, nonākot Direktora kabinetā, gan iegūst darbu Piena veikalā. Burvju triki Busteram palīdz pārmācīt arī ļaundari Larsu no vecākās klases un ... iemīlēties.

 

Izrādes režisore ir Zane Kreicberga, kas šo materiālu 1998. gadā iestudējusi teātrī "Skatuve" ar Egonu Dombrovski titullomā. Toreiz izrāde saņēma "Spēlmaņu nakts" balvu kā gada labākā izrāde bērniem. Šoreiz iestudējums tapis divos sastāvos, lai visiem topošajiem aktieriem būtu iespējams parādīt savas prasmes aktiera meistarībā, skatuves kustībā un cirka pamatos, kuri apgūti docentes Ritas Lūriņas vadībā. Kā tilts no iepriekšējā iestudējuma izrādē skan Valda Zilvera mūzika un Larsena kundzes lomu spēlē aktrise un Akadēmijas lektore Anita Sproģe. 

 

Izrādes scenogrāfiju un kostīmus veidojusi Latvijas Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas nodaļas 2. kursa studente Austra Hauks, bet gaismu mākslinieks ir Egils Kupčs. Kursa vadītāja – profesore Anna Eižvertiņa.

 

Lomās:

Reklāma
Reklāma

11. martā plkst. 13.00: Āris Matesovičs, Marija Linarte, Uldis Sniķers, Ance Kukule, Jānis Kronis, Samira Adgezalova, Reinis Boters, Dace Šteinerte, Armands Ikalis, Anita Sproģe 


11. martā plkst. 19.00: Kārlis Tols, Ance Strazda, Kārlis Derums, Lelde Dreimane, Eduards Johansons, Ilze Āboltiņa, Klāvs Mellis, Dace Šteinerte, Armands Ikalis, Anita Sproģe

 

Biļetes iespējams iegādāties tikai iepriekšpārdošanā "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena – 6.00 EUR; skolēniem studentiem un pensionāriem – 3.00 EUR.

Sekot līdzi jaunumiem var: http://facebook.com/ZirguPasts