Ralfs Eilands Jāņa Lūsēna koncertizrādē bērniem "Manas mājas zvēru dārzs"

Gada mūzikas ierakstu  balvas „Zelta mikrofons 2014””  nominanta kategorijā „Labākais albums bērniem” CD „Manas mājas zvēru dārzs” dziesmas interaktīvā Jāņa Lūsēna koncertizrādē visai ģimenei „Manas mājas zvēru dārzs” ar dziedātāja Ralfa Eilanda un vokālā ansambļa "Kolibri" solistu piedalīšanos 22.februārī, 22.martā, 12.aprīlī  RKTMC „Mazā Ģilde”, 10.aprīlī Ādažu kultūras centrā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kurš zina, ko kurmītis meklē pazemē? Par ko domā zvirbulis? Kāpēc kukaiņi ir kaitinoši ziņkārīgi? Un kāds tad esi Tu pats? Jautrā, atraktīvā un interaktīvā koncertizrāde paredzēta pirmsskolas, sākumskolas bērniem un viņu vecākiem. Tajā skanēs 14  Jāņa Lūsēna dziesmas ar Pētera Brūvera, Leona Brieža, Ineses Zanderes un Plūdoņa dzeju.


Ralfs Eilands, kurš izrādē ir ne vien dziedātājs, bet arī aktieris, koncertizrādes skatītājus iesaistīs aizraujošā stāstā par piedzīvoto un novēroto, pavadot vasaras brīvdienas laukos pie vecmāmiņas.
Kopā ar Ralfu Eilandu uz skatuves darbosies bērnu un jauniešu vokālā ansambļa "Kolibri" solisti, kuri gan dziedās, gan, izmantojot pantomīmas elementus un kustību improvizācijas, veidos izrādes scenogrāfiju, pārtopot par jebkuru no koncertizrādes personāžiem. Katrs izrādes tēls (dzīvnieks) tiks eksponēts ar interaktīvu stāstu un, protams, ar dziesmu, kura tiks izspēlēta kā neliela izrāde.


Inita Malnača, vokālā ansambļa "Kolibri" mākslinieciskā vadītāja: „Mēs visi – bērni un pieaugušie aizvien biežāk dzīvojam virtuālajā vidē. Taču reālā pasaule, kura ir un vienmēr būs ap mums, ir pilna brīnumiem, neievērotām, vēl neiepazītām lietām un norisēm. Vērojot dzīvo dabu – dzīvniekus, putnus, kukaiņus, mācāmies izzināt, saprast sevi un citus. Tāpēc šoreiz apzināti veidojam izrādi, pilnīgi izslēdzot virtuālās pasaules piesaisti. Kā izrādās, pasaule ir interesanta arī bez interneta un TV!”

 

Koncertizrādi „Manas mājas zvēru dārzs” piedāvā biedrība „Ulu Mulu”. Izrādes mūzikas un idejas autors – Jānis Lūsēns, dziesmu fonogrammas un skaņu efekti – Jānis Lūsēns juniors,  scenogrāfs – Rūdolfs Baltiņš, horeogrāfe – Katrīna Albuže, projekta vadītāja un vokālais pedagogs – Inita Malnača. Vokālā ansambļa "Kolibri" dziedātāji: Rebeka Rēķe, Rauls Čakāns, Marta Krampe, Evelīna Čakāne, Līva Magdalēna Veinberga , Madara Miesniece, Agnese Malnača.

Reklāma
Reklāma


Jānis Lūsēns (dzimis 1959. gadā) ir latviešu komponists. Dibinājis instrumentālo mūzikas grupu Zodiaks. Viņš ir pazīstams ar sacerētajām operām un muzikālajām izrādēm. Rakstījis arī tieši bērnu auditorijai : "Neglītais pīlēns" (Liepājas teātris), "Īkstīte" (Dailes teātris), "Putnu opera" (LNO), "Leļļu opera" (LNO). Daudzu dziesmu un dziesmu ciklu autors pieaugušajiem un bērniem.


Ralfs Eilands (dzimis 1993. gada) ir latviešu dziedātājs, TV raidījumu vadītājs. 2007. gadā bijis viens no grupas „PeR” dibinātājiem, ar kuru plašāku ievērību guvuši piedaloties konkursā "Latvijas zelta talanti" 2008. gada novembrī. 2013.gadā grupa uzvarēja Eirovīzijas konkursa Latvijas dziesmu atlasē ar dziesmu „Here We Go”.  R. Eilands ir vadījis vairākus TV raidījumus, tai skaitā "Aprīļa pilieni", "Aiziet", "Juniors TV", darbojies arī TV raidījumā "Sems". 2014. gadā ieguvis pirmo vietu TV3 šovā "Izklausies redzēts". Piedalās Valta Pūces un Pētera Brūvera  mūziklā „Burvis no Oza zemes” („Dailes nams”), Jāņa Lūsēna koncertizrādē „Manas mājas zvēru dārzs”, solists „Cabaret” izrādē „La Luna”, grupas „PeR” dalībnieks.


RKTMC „MAZĀ ĢILDE” bērnu un jauniešu vokālais ansamblis „Kolibri” (dibināts 2011.g.) Rīgas pilsētas vokālo ansambļu skatē 2012.g. un 2013.g. ieguvis maksimālo punktu skaitu 50/50.  Pēdējās trīs sezonas piedalās LNO konceruzvedumā „Mūzikas skaņas”. 2013. gada rudenī izdots ansambļa CD „Kur ko likt?” ar Jāņa Lūsēna mūziku un Ojāra Vācieša dzeju. 2014.gada 28.septembrī tika prezentēts jauns CD un krāsojama nošu grāmata „Manas mājas zvēru dārzs” un notika pirmizrāde koncertizr;adei „Manas mājas zvēru dārzs”.  „Kolibri” dalībnieki ir koncertējuši kopā ar Zigfrīdu Muktupāvelu, Evitu Zālīti Grosu, Martu Kristiānu Kalniņu, Jāni Lūsēnu, Ralfu Eilandu, Ievu Kerēvicu, Ilzi Grundi, Kristīni Kārkli  u.c.. Kolektīvs piedalās arī labdarības akcijās (LNT - 2011.g, LTV1 – 2013.g., 2014.g).