Norvēģijas bērnu filmu programma Ziemassvētku brīvdienās – par brīvu!

Ziemas brīvlaikā Latvijas bērni varēs baudīt norvēģu spēlfilmas un animācijas filmas bez maksas. Norvēģijas vēstniecība Rīgā un kinoteātris K.Suns sadarbībā ar Norvēģijas Filmu institūtu no šodienas, 23. decembra, līdz 4. janvārim rādīs norvēģu filmu programmu.  Filmu programmā iekļautas četras spēlfilmas un trīs animācijas filmas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

23. decembrī plkst. 14:00 un  3. janvārī plkst. 12:00 animācijas filma „Fokus-pokus, Albert Oberg!” (2013)  
Sešgadnieks Alberts sapņo par savu suni  – tieši tādu, kāds ir vecajam burvju  māksliniekam. Un, tā kā visa burvju māksla ir tikai prātā, puika ir pārliecināts, ka var to  izmantot, lai savu sapni varētu piepildīt. Taču tas nav tik vienkārši, kā viņš domā...  Tomēr galu galā viņa sapnis piepildās ...visnegaidītākajā veidā.
 

25. decembrī plkst. 14:00  un 1. janvārī plkst. 14:00 pasaku filma visai ģimenei „Ceļojums uz Ziemassvētku zvaigzni” (1976)
Kādā karaļvalstī dzīvo karalis un karaliene ar savu meitiņu –princesi Zeltmati. Meitenes tēvocis – varaskārais grāfs –sastāsta meitenei, ka Ziemassvētku naktī var atrast  Ziemassvētku zvaigzni, un princese dodas mežā... Kad meita neatgriežas, karaļpāris izsludina valstī sēras. Karaliene, nerazdama mieru, dodas meklēt meitu un pazūd...Karalis bēdās nolād Ziemassvētku zvaigzni un tā izdziest. Pēc daudziem gadiem Ziemassvētku priekšvakarā pilī ierodas jauna meitene Sonja un apsola karalim atrast pazudušo zvaigzni, meitu un sievu. Filma no Norvēģijas bērnu kino zelta fonda.
 

26. decembrī plkst. 14:00 un 2. janvārī plkst. 12:00 ģimenes filma „Kaštena un Petras ziemas brīvdienas” (2014)
Kaštens un Petra aizbrauc uz kādu kotedžu ziemas brīvdienās. Viņi dauzās sniegā un lieliski pavada laiku, līdz uzrodas Pēters. Pēters ir liels meistars visādās lietās, un Petrai šķiet, ka viņš ir vienkārši fantastisks. Kaštens izdara visu, ko spēj, lai pierādītu, ka arī viņš pieprot daudz, bet – vai tas būs īstais ceļš, lai atgūtu Petru?
 

27. decembrī plkst. 14:00 un 3. janvārī plkst. 14:00 fantāzijas filma ģimenei „Doktora Proktora purkšķpulveris” (2014)
Veidots pēc pasaulē pazīstamā rakstnieka Jū Nesbē darba ar tādu pašu nosaukumu, šis kinostāsts tiek vērpts ap kādu neprāti izgudrotāju, kurš ir ļoti lepns uz savu jaunāko sasniegumu – viņa radītais purkšķpulveris ir tik spēcīgs, ka to var izmantot raķešu dzinējos. Kamēr izgudrotāja draugi līksmo par viņa inženiera darbu, ir arī tādi, kurus vairāk interesē tā pulvera spridzinātspēja. Komēdija „Doktora Proktora purkšķpulveris” ir moderna pasaka, kuras darbība notiek pasaulē, kurā visnormālāk kais pieaugušais ir kāds ķerts profesors; kurā dzīvnieki, kuriem labāk nebūtu jāpastāv, lien ārā no notekām un purkšķi ir tik jaudīgi, lai jūs izšautu kosmosā.
 

Reklāma
Reklāma

28. decembrī plkst. 14:00 un 4. janvārī plkst. 14:00  Pasaku filma ģimenei  „Zilais kalns 2 - brīnumraga meklējumi” (2011)
Ir iestājusies līdz šim nepieredzēti barga ziema un sarkanrūķīšiem, kas dzīvo Zilā kalna ielejā, draud briesmas, jo viņu ciemam arvien vairāk tuvojas ledājs, kas draud izpostīt rūķīšu mājas. Karaliene Kalnuroze vēlas palīdzēt sarkanrūķīšiem. Viņa pārkāpj visstingrāko zilrūķīšu likumu un dodas meklēt Zilo ragu – brīnuminstrumentu, kas spēj mainīt laika apstākļus un izglābt sarkanrūķīšus. Filma ir krāšņa pasaka visai ģimenei. Tā ved aizraujošā ceļojumā, kurā sastapsi smieklīgus ļaudis un dīvainus radījumus.
 

29. decembrī plkst. 14:00 Animācijas filma „Floklīpas kauss” (1975)
Trīsdesmit septiņas jūdzes uz ziemeļiem, mazliet uz austrumiem un uz augšu, zem debess juma atrodas neliels kalnu ciematiņš Floklīpa, kur dzīvo velosipēdu meistars Reodors Felgens un viņa divi palīgi – dzīvespriecīgais žagata Solans Gundersens, un ezis Ludvigs, īsts pesimists. Reodors Felgens ir ģēnijs un izgudrotājs, kurš aizraujas ar sacīkšu auto. Kādu dienu trijotne atklāj, ka Reodora bijušais palīgs Rūdolfs Blūstrumpmūens ir nozadzis viņa izgudroto automašīnas dzinēja rasējumu un ir kļuvis par pasaules čempionu auto sacīkstēs. Ar arābu šeiha atbalstu trijotne uzbūvē ģeniālu sacīkšu auto Il Tempo Gigante un metas piedalīties gadsimta autosacīkstēs, lai izcīnītu Floklīpas kausu un uzvarētu nelieti Rūdolfu. Taču viss nav tik vienkārši – sacīkšu laikā filmas varoņiem nākas saskarties ar dažādiem šķēršļiem, ko ceļā liek nelieti s Rūdolfs. Vai Reodoram izdosies uzvarēt autosacīkstēs?


30. decembrī plkst. 14:00 un  2. janvārī plkst. 14:00 animācijas filma „Ziemassvētki Floklīpā”(2013)
Trīsdesmit septiņas jūdzes uz ziemeļiem, mazliet uz austrumiem un uz augšu, zem debess juma atrodas neliela pilsētiņa klints galā, kur laiks ir apstājies. Tā saucas Floklīpa, un Floklīpā, tāpat kā citur Norvēģijā, tuvojas Ziemassvētki. Kopā ar izgudrotāju Reodoru Felgenu tiem pošas arī Ludvigs un Solans, taču kā svarīga pietrūkst. Un tas ir sniegs. Plēsenes pilsētiņā „Floklīpas vēstneša” redaktors, līdzās viņa laikraksta pārdošanas apmēru lejupslīdei, kaujas ar līdzīgām problēmām. Īsākais panākumu ceļš, kā viņš domā, ir dabūt savās rokās Reodora Felgena sniega mašīnu, un viņš varēs apsolīt Floklīpas ļaudīm baltus Ziemassvētkus. Ja tas izdosies, apkārtnē visi pirks viņa laikrakstu. Nepareizās, bet manīgās rokās sniega mašīna, kas radīta, lai piepildītu Ludviga sapni par baltiem Ziemassvētkiem, izrādās bīstams ierocis, un, kamēr Floklīpa draud tikt aprakta zem sniega, Ludvigam un Solanam ir jāatrod Reodors, kurš ir mīklainos apstākļos pazudis.


Visas filmas tiek demonstrētas ar tulkojumu latviešu valodā.  Bērniem un vecākiem ar bērniem ieeja brīva. Tālrunis informācijai 29231633