Dailes teātrī - franču dramaturģija - lugas 9 mazas meitenītes lasījums

Lai popularizētu mūsdienu franču dramaturģiju Latvijā, Dailes teātris sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā turpina franču lugu lasījumus. Dailes teātra projektu ciklā „Brīva skatuve” 26.maijā plkst.19.00 teātra Kamerzālē notiks Sandrīnas Rošas lugas „9 mazas meitenītes” lasījums, kas noslēgs četru lasījumu ciklu. Ieeja ar bezmaksas ielūgumiem. 

Ar lugu lasījumiem popularizē moderno franču dramaturģiju.

FOTO: Marika Eglīte

Ar lugu lasījumiem popularizē moderno franču dramaturģiju.

 

Mazas meitenītes spēlē spēli, radot partitūru, kurā vienotā melodijā saplūst vairākas balsis. Katra no viņām piedalās spēlē, bet rotaļas var būt arī nežēlīgas. Katrai no viņām ir savs stāsts. Un nevienam nav tiesību tajā iejaukties. Dzīve nav pasaka, bet cilvēka iztēle var dzīvot pati savu pasakaino dzīvi. Kāpēc gan atgriezties realitātē? Īpaši, ja reālajā dzīvē nevar būt tā, ka vilks ir paēdis, kaza dzīva, un abi laimīgi...

 

Lasījuma režisore ir Laura Čaupale. Tajā piedalīsies aktrises Ieva Segliņa, Ilze Ķuzule-Skrastiņa un Ērika Eglija. Lugu no franču valodas tulkojusi Agnese Kasparova.

Reklāma
Reklāma

 

Bezmaksas ieejas kartes uz lugas „9 mazas meitenītes” lasījumu lūdzam rezervēt elektroniski, nosūtot savu vārdu, uzvārdu un nepieciešamo vietu skaitu uz e-pastu pasakumi@dailesteatris.lv. Vietu skaits ierobežots, informē Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.