Šonedēļ sāksies Austrasdienas

Katru gadu martā vārda svētku gaviļniece Austra Pumpure aicina uz dziesminieku festivālu "Austrasdienas", kas šogad notiek gan Liepājā, gan Rīgā un Cēsīs. Pirmie "Austradienu" koncerti notiks 8.- 9.martā, Liepājā, informē pasākumu organizatori.

Līdz ar pavasari martā ataust dziesma un dzeja. Austošs ir arī Austras vārds, kas mēneša sākumā svin savus svētkus. Austra Pumpure aicina uz Austrasdenu koncertiem.

FOTO: Marika Eglīte

Līdz ar pavasari martā ataust dziesma un dzeja. Austošs ir arī Austras vārds, kas mēneša sākumā svin savus svētkus. Austra Pumpure aicina uz "Austrasdenu" koncertiem.

 

 

Līdz ar pavasari martā ataust dziesma un dzeja. Austošs ir arī Austras vārds, kas mēneša sākumā svin savus svētkus. Tradicionāli "Austrasdienu" koncertu laikā Austras un austrasbērnu izpildījumā dzirdēsim Imanta Kalniņa un austrasbērnu dziesmas, kā arī tautasdziesmas. Šogad, atzīmējot dzejnieka Vika jubileju, īpašs akcents likts uz dziesmām ar Vika vārdiem.

 

Svētkus ievadot, pirmdien, 3.martā plkst.17.00 Liepājas Latviešu biedrības nama foajē tiks atklāta Irinas Tīres personālizstāde "Austra un bērni", kas būs apskatāma līdz 30.martam. Fotomāksliniece Irina Tīre dziesminieces talanta iedvesmota, ne vienu reizi vien ir bijusi klāt Austras un austrasbērnu koncertos un iemūžinājusi daudzus brīnišķīgus kadrus savās fotogrāfijās.

 

Pirmie "Austradienu" koncerti notiks 8.-9.martā, Liepājā. Vēju pilsētā viesosies arī dziesminieki no Rīgas, tostarp Arnis Miltiņš, Eduards Cauna, Ēriks Pozemkovskis, kā arī Rīgas austrasbērnu jaunā paaudze. Koncertos dzirdēsim arī vietējos austrasbērnus – Kristīni Sudmali-Lociku, Kristapu Sudmali, Uldi Ozolu, Ivetu Gailišu un citus.

 

Sestdien, 8.martā plkst.14 visi mīļi aicināti uz koncertu Liepājas Bērnu un Jaunatnes centrā "Vaduguns" (Kungu ielā 7), kur skanēs gan Imanta Kalniņa, gan austrasbērnu radītās dziesmas. Savukārt sestdienas vakarpusē plkst.18 radošajā telpā "Tējas istaba" (F.Brīvzemnieka ielā 28) uz dziesmu vakaru aicina dziesminieks Eduards Cauna, kas izpildīs dažādu autoru, tostarp Valda Atāla, Jura Hirša un citu dziesminieku radītās dziesmas. Dziesmu vakari bieži pārtop kopējā sadziedāšanās noskaņu vakarā.

 

Reklāma
Reklāma

Nākamajā dienā, 9.martā plkst.13 stāstus mūzikā audīs ar latviešu tautasdziesmām folkloras centrā "Namīns"(Bāriņu ielā 32). Savukārt, 12.martā plkst.17 Liepājas Vācu-latviešu tikšanās centrā (Stendera ielā 5) dzirdēsim dažādu tautu tautasdziesmas gan oriģinālvalodās, gan esperanto valodā. Ieeja koncertos Liepājā bez maksas.

 

Rīgā Austra Pumpure un austrasbērni viesosies 23.martā plkst.18 Rīgas Latviešu biedrībā (Merķeļa ielā 13). Šajos koncertos pievienosies Agita Kaužēna, Silvija Silava, Elīna Līce, grupa "Jumis", Uldis Kākulis un citi austrasbērni un domubiedri. Īpašais viesis -  dzejnieks Viks. Programmā skanēs Imanta Kalniņa un austrasbērnu dziesmas, īpaši izceļot dziesmas ar dzejnieka Vika vārdiem.

 

Nākamajā dienā, 24. martā plkst.18 Austra Pumpure un austrasbērni viesosies Cēsu izstāžu namā (Pils laukumā 3). Ieeja koncertos 5 eiro, biļetes var iegādāties „Biļešu Paradīzes” kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv. Koncertu dienā biļešu cena 7 eiro.

 

Austra Pumpure un austrasbērni ar patriotisko dziesmu programmu viesosies arī koncertā Alūksnē 25.martā plkst.13, kas notiks Alūksnes pilsētas Tautas namā pasākuma "1949.-2014. Kad apstājas laiks..." ietvaros. Ieeja bez maksas.

 

Pasākumus rīko minētās koncertu norises vietas un Austras biedrība sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldi.