Dirty Deal Teatro piedāvā bērniem izrādes "Baltā grāmata" un "Nāves ēnā"

Dirty Deal Teatro teātrī Spīķeru kvartālā martā būs skatāmas izrādes “Baltā grāmata” sākumskolēniem un viņu vecākiem, kā arī izrāde-spēle “Nāves ēnā” pamatskolēniem, kurā iespējams piedzīvot Rūdolfa Blaumaņa dotos apstākļus un saprast, ko atbilstošā situācijā izvēlētos pats.
Izrādes Nāves ēnāpublicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izrādes "Nāves ēnā"publicitātes foto.

Izrādi “Baltā grāmata” pēc Jāņa Jaunsudrabiņa atmiņu tēlojumu motīviem iestudējusi režisore Inga Tropa. Izrāde “Baltā grāmata” ir kopīgs ceļojums no mūsdienām uz 19. gadsimta laukiem. Tur ceļiniekus sagaida Jančuks – zinātkārs un aizrautīgs puika, ar kuru kopīgi atklāt un piedzīvot apkārt esošo pasauli. Lai gan ceļojums notiek Jančuka pasaulē, tur pieredzētais bieži vien sasaucas ar notikumiem un sajūtām šodien. Kopīgais ceļojums atklāj pasauli aizvien vairāk un vairāk, top skaidri tās likumi un kārtībā, taču ik reiz, kad šķiet, kas viss tapis skaidrs, notiek kāds brīnums un pasaule paliek kā noslēpums.

Nākamās izrādes 5., 6. un 8., 9. martā plkst. 12:00.

 

Ko tu darītu, ja pēkšņi uzzinātu, ka turpmākās piecas dienas ir pēdējās tavā mūžā? Izrādē-spēlē “Nāves ēnā” tiks meklētas atbildes uz šo un līdzīgiem jautājumiem, kas rodas, lasot R. Blaumaņa noveli. Tajā zvejniekiem, kas atrodas uz atlūzušā ledus gabala, ir jāspēj īsā laikā izdomāt, ko darīt un kā iespējams izglābties. Izrādē aktieri-spēles vadītāji Jānis un Andrejs mēģinās saprast noveles varoņu rīcības un to, vai ikdienā mums nesanāk sastapties ar ļoti līdzīgiem cilvēkiem un situācijām.

Izrāde-spēle ir iespēja pamatskolēniem pieredzēt Blaumaņa sižeta simulāciju mūsdienās, lai saprastu, ko tu pats izvēlētos darīt atbilstošā situācijā.

“Nāves ēnā” radošo komandu veido režisore Paula Pļavniece, scenogrāfe Dace Sloka, dramaturģijas konsultants Ivo Briedis, muzikālā noformējuma autors Uldis Sniķers, bet aktieri-spēles vadītāji ir Andrejs Polozkovs un Jānis Znotiņš.

Nākamā izrāde 7. martā plkst. 19:00.

 

Reklāma
Reklāma

Uz izrādēm iespējams pieteikt kolektīvos apmeklējumus. Vairāk informācijas par šo rakstot uz e-pasta adresi aija@dirtydealteatro.lv vai zvanot 26626688.


Vairāk informācijas www.dirtydeal.lv/teatro un www.facebook.com/Lidz18

Biļešu cena: 7,11 EUR (5 LVL) (ģimenes biļete 4 personām 21,34 EUR (15 LVL))

Biļetes var iegādāties “Biļešu Paradīze” kasēs un www.bilesuparadize.lv

 

Teātri atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Jaunā teātra institūts, Vivacolor