RTU Dizaina centrā Ķīpsalā izstāde "Praktiskā matemātika"

Matemātika var būt gan jautra, gan aizraujoša. To apliecina izstāde «Praktiskā matemātika», kuras eksponātus būs iespējams ne tikai apskatīt, bet arī aptaustīt un darbināt, tādējādi atraktīvā veidā apgūstot pasaules senāko zinātni.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Izstādi atklās 13. februārī plkst. 14. RTU Dizaina centrā Rīgā, Āzenes ielā 18. To organizē Gētes institūts kopā ar Rīgas Tehnisko universitāti (RTU). 

 

Izstādes laikā lielus un mazus iepriecinās dažādi eksperimenti un spēles. Liekot puzles, pūšot ziepju burbuļus, ceļot tiltus, asinot prātu kauliņu spēlēs un pētot, cik ātri ripo lodītes, ikviens izstādes apmeklētājs varēs labāk izprast matemātikas klātbūtni ikdienā. Izstādes gidu lomā iejutīsies RTU studenti, apmeklētājiem stāstot un rādot, kādi matemātikas likumi ir pamatā izstādes eksponātu darbībai. Matemātikas brīnumu atklāt visaizraujošāk būs skolēniem no 12 līdz 14 gadu vecumam, taču izstādē laipni gaidīti visu vecumu interesenti. 

 

Gētes institūts izstādi rīko sadarbībā ar organizāciju «Mathematikum» Gīsenē. Tas ir pasaulē pirmais matemātikas muzejs, kurā apmeklētāji ir aktīvi izstāžu līdzdalībnieki. Rīgā apskatāma tikai daļa no 160 Gīsenes muzeja eksponātiem, kas piesaistījusi vislielāko publikas uzmanību. Projektu finansē Vācijas Ārlietu ministrija. 

Reklāma
Reklāma

 

Izstāde apmeklētajiem būs atvērta līdz 8. martam katru dienu, izņemot svētdienas, no plkst. 10 līdz 18. Skolu klasēm lūgums obligāti iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruni 67508200 vai rakstot sandra.saida-saina@riga.goethe.org.


Aptuvenais izstādes apmeklējuma laiks vienai grupai ir 1 stunda.