Pazīstami aktieri, princese Zeltīte un Rūķu ģimene šodien bērnus aicina uz Pasaku dienām Esplanādē

Šī svētdiena, 25.augusts, kultūras vasarnīcā “Esplanāde 2014” ir īpaša! Gaidāmas Pasaku dienas, kurās kopā ar bērniem pasakas lasīs un tās izdzīvos princese Zeltīte, Rūķu paps un mamma un citi pasaku tēli, kā arī aktieri Ainārs Ančevskis, Dace Bonāte un pasaku teicējs Ansis Bogustovs. Pasaku dienas rīko ģimeņu organizācija mammamuntetiem.lv.
Lasīsim aizraujošas pasakas! Foto: Aigars Hibneris speciāli mammamuntetiem.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lasīsim aizraujošas pasakas! Foto: Aigars Hibneris speciāli mammamuntetiem.lv

Svētdien notiks ne vien pasaku lasīšana, bet arī - vafeļu torņu konstruēšanas sacensības! Un paralēli šim garšīgajam pasākumam - lasīsim un klausīsimies pasakas. Kādas? 

Hansa Kristiana Andersena pasakas, piemēram, "Nāriņa", ir zināma lielākajai daļai bērnu un arī viņu vecākiem. Tas ir tikai viens no autoriem un viena no pasakām, kura tiks atdzīvināta šajā svētdienā, 25. augustā, kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014" ģimenes dienā, kuru rīko ģimeņu organizācija mammamuntetiem.lv.

 

25. augusts "Esplanāde 2014":

13:00 - 17:00 Konstruēsim vafeļu torņus kopā ar Rīgas Tehniskās universitātes studentiem;

13:00 - 17:00 „Staigā, Mazais, lielās gaitās” - rūķu ģimene mācīs mums staigāt ar lielām koka pēdām, bet princese Zeltīte pārbaudīs, kura ir īsta Princeses un kurš īsts Princis, sēdinot uz speciāla spilvena.  Mūsu lielie palīgi - Tērvetes dabas parka kolekltīvs;

15:00 - 16:00 Lasīsim, klausīsimies un čalosim brīnišķīgu pasaku gaisotnē kopā ar Aināru Ančevski, Daci Bonāti un Ansi Bogustovu!  Būs pārbaudījumi, kuros varēs iegūt balvas!

 

Cik daudz pasakas tu esi izlasījis? Vai zini, no kuras pasakas nāk šis teikums? - "Mans vārds ir Pepilota Viktualija Rullgardina Krisminta Efraima meita Garzeķe!" Tāpat kā Pepija, izbaudīsim ģimenes dienu vieglā un smaidīgā atmosfērā!

 

Šajā svētdienā mūsu fantastiskie palīgi:

Reklāma
Reklāma

- Rīgas Tehniskās universitātes studenti;
- Tērvetes dabas parka kolekltīvs;
- krāšņo bērnu mēbeļu radītāji www.woodygoody.lv;
- mākslinieku veikals "Zīmulis un ota";
- Prieka Bikses.

 

Jau kopš jūnija ģimeņu organizācija mammamuntetiem.lv, "Fonds Mammām un Tētiem" organizē "Ģimenes dienas" kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014". Katru svētdienu kultūras vasarnīca uzvirmo radoši atraktīvās noskaņās! 11.augustā aizvadījām dienu indiešu meistaru vadībā jogojot un mācoties angļu valodu.

Nākamo reizi tiekamies 1.septembrī:

12:00 – 14:00 Zinību dienas svētki. Kopā ar dziedātāju Kašeru (Kasparu Blūmu - Blūmani) gatavosim gudrības brilles un veiksmes amuletus skolai!

Par radoši informatīvo telpu “Esplanāde 2014”

Radoši informatīvā telpa “Esplanāde 2014” vasaras garumā ir vieta koncertiem, izrādēm, diskusijām un radošajām darbnīcām. “Esplanāde 2014” ir nodibinājuma “Rīga 2014” atvērtais birojs, kurā var uzzināt Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmu, un vienlaikus jauna tikšanās vieta pilsētā, kur izvietota Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasītava, Rīga 2014 informācijas centrs, apmeklētāju ērtībai kafejnīca, apzaļumota terase, kā arī Rīga 2014 partnera Lattelecom nodrošinātais bezmaksas wi-fi internets un brīvpieejas datori. Radoši informatīvā telpa tapusi pēc arhitekta Austra Mailīša projekta, ko īstenojuši būvnieki Ramirent. 

 

Par ģimeņu organizāciju mammamuntetiem.lv un “FondsMammām un Tētiem”. 

Ģimeņu organizācija mammauntetiem.lv sākotnēji radās kā portāls vecākiem – tas jau piekto gadu stabili atrodas Latvijā 20 apmeklētāko interneta vietņu vidū. Taču laika gaitā, realizējot daudzveidīgus sociālus projektus, portāla mammamuntetiem.lv redakcijas cilvēki nolēma dibināt arī savu nevalstisko organizāciju – nodibinājumu “Fonds Mammām un Tētiem”, tādējādi kļūstot par ietekmīgu ģimeņu organizāciju. Nodibinājums savu realizēto projektu dēļ ir jau saņēmis sabiedriskā labuma statusu. Ģimeņu organizācijas mammamuntetiem.lv, “Fonds Mammām un Tētiem” galvenie darbības virzieni ir portāla mammamuntetiem.lv veidošana, izglītojošu, sociālu kampaņu organizēšana, izglītojošu un radošu nodarbību un pasākumu organizēšana, vadīšana (gan bērniem, gan pieaugušajiem; pasākumi parasti apmeklējami bez maksas), izglītojošu un izklaidējošu grāmatu un bukletu izdošana.