Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs līdz 29. augustam. Ieskaties!

Sācies lietaināks un vēsāks laiks. Tāpēc - dodamies uz kino!

Filmas Izredzētie publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas "Izredzētie" publicitātes foto.

LIELAJĀ ZĀLĒ: 

SENIORU SEANSS - KAPITĀLISMS ŠĶĒRSIELĀ 

27. augustā plkst.13.00 kinoteātris Splendid Palace seniorus aicina noskatīties režisora Ivara Selecka jaunāko dokumentālo filmu „Kapitālisms šķērsielā”. 

Latvija, 2013. Dokumentālā filma. Garums: 100 min 

Režisors: Ivars Seleckis 

Šķērsiela un tās dažādie iedzīvotāji savā ziņā ir visas Latvijas sabiedrības spogulis. Pirms 25 gadiem aizsāktā kinoromāna trešajā filmā skatītāji uzzinās, kādi likteņa pavērsieni gaidījuši vientuļo māmiņu Daigu, vientiesīgo Osi, invalīdu Toļiku, akmeņkali, sludinātāju un gaisa piļu būvētāju Aldi un citus varoņus 21. gadsimtā. Šķērsielā uzradušies arī jauni iemītnieki – piemēram, hemingvejiska paskata vīrs Viktors un enerģiskā taksometra vadītāja Vallija. Šo gadu laikā izauguši ir Šķērsielas bērni un kļuvuši gan par zinātnes doktoriem, gan māksliniekiem, bet citi vēl meklē savu vietu dzīvē. Filmas tapšanu atbalsta Rīgas Dome, Live Riga, Nacionālais Kino centrs, Kultūrkapitāla fonds, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un Eiropas Savienības programma MEDIA 2007.

Senioru seansi Splendid Palace notiek katra mēneša pēdējā otrdienā plkst.13.00, kad uz kino, noskatīties kādu tā brīža aktuālu, kinoteātru repertuāros esošu filmu, aicināts ikviens cienījama vecuma kino baudītājs. Biļete uz Senioru seansa filmām, pērkot kinoteātra kasē tikai 1.50 Ls. 

Lielajā zālē: 27. augustā plkst. 13:00

Ieeja: 1.50 Ls 

 

KONCERTIERAKSTS „MORRISEY 25: LIVE”

Atklājot jauno sezonu, kinoteātris Splendid Palace saviem skatītājiem piedāvā baudīt izcilu rokgrupu koncertierakstus, kas savulaik pulcējuši neskaitāmu fanu tūkstošu pilnas arēnas visā pasaulē. 

29.augustā plkst. 20:00 uz kino „Splendid Palace” Lielā ekrāna būs skatāms leģendārā mūziķa Moriseja koncertieraksts, kurš tapis par godu vienam no pasaules ievērojamākajiem britu mūziķiem un viņa 25 gadu solokarjerai. 

Koncerts notika visai neparastā vietā - Holivudas vidusskolā, Losandželosā, 2013. gada 2. martā, Biļetes uz koncertu 1800-vietīgajā skolas zālē bija izpārdotas 12 sekundēs (!). Koncertierakstā dzirdēsiet daudz zināmu dziesmu no mākslinieka repertuāra. „Morrisey 25: LIVE” ir neaizmirstams kino notikums Moriseja mūzikas faniem visā pasaulē.

Lielajā zālē: 29.08. plkst. 20:00

Ieeja: 5.00 Ls, ar kinoteātra DRAUGA karti lētāk!

Biļetes nopērkamas kino „Splendid Palace” kasē, kā arī www.splendidpalace.lv un www.bilesuserviss.lv

 

IZREDZĒTIE. ASV 2013. Krimināldrāma

Garums: 90 min

Režisore: Sofija Kopola 

Lomās: Emma Votsone (sāga „Harijs Poters”, „7 dienas un naktis ar Merilinu Monro”), Ketija Čana, Izraēls Brusārs („Sveika, Džūlija!”, „Pavadonis”), Klēra Elisa Žiljēna („Tumšais bruņinieks”), Parisa Hiltone, Kirstena Dansta („Zirnekļcilvēks”, „Ceļā”, „Melanholija”, „Paralēlās pasaules”), Adea Lenoksa.

Viņiem patīk viss, kas spīd. Viņi daudz dzer un kavē skolu. Viņu autoritātes ir Holivudas zvaigznes. Viņu mērķis – ekskluzīvas mantas, kas parasti rotā skaistos un slavenos. Grupa pusaudžu dēvē sevi par „Spožo bandu” un aplaupa slavenību namus. Dienas kartību viņi noskaidro sociālajā tīklā Twitter un Facebook, adreses – Google, tāpēc zina, kurp iet un cik daudz laika vajadzēs.

Filmā „Izredzētie” režisore Sofija Kopola atklāj pusaudžu slēptās vēlmes, viņu tieksmi riskēt, alkas pēc brīvas un skaistas dzīves. Filmā atainota Holivudas vētrainā un apskaužami jautrā dzīve. Sižets balstīts reālos 2008. gada notikumos. Grupa pusaudžu nolaupīja mantas apmēram trīs miljonu dolāru vērtībā un „apciemoja” Parisas Hiltones, Orlando Blūma, Lindsijas Lohanas, Mirandas Kerras, Braiena Ostina Grīna, Meganas Foksas un vēl dažu zvaigžņu rezidences un galu galā iekrita. Filmā piedalās dažas zvaigznes, kas tiešām cietušas „Spožās bandas” dēļ.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā 

Lielajā zālē: 23.08.seansi 16:00; 18:00; 24.08.seansi 16:00; 18:00; 25.08.seansi 16:00; 18:00; 26.08.seanss 16:00; 18:00;  27.08.seansi 16:00; 18:00; 28.08.seanss 16:00; 18:00;  29.08.seanss 16:00; 18:00

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

GAMBĪTS. ASV 2013. Komēdija, krimināldrāma

Garums: 86 min

Režisors: Michael Hoffman 

Lomās: Cameron Diaz, Colin Firth, Alan Rickman

Mākslas galerijas kurators nolemj atriebties savam valdonīgajam priekšniekam piemuļķojot viņu nopirkt viltotu Monē gleznu, taču viņa plānu īstenošanai ir nepieciešama ekscentriskās un neprognozējamās Teksasas rodeo karalienes palīdzība.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā 

Lielajā zālē: 24.08.seansi 14:00; 20:00; 25.08. seansi 14:00; 20:00; 26.08.seanss 20:00; 27.08.seanss 20:00;  28.08.seanss 20:00

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

BET RAISE FOLD - Stāsts Par Interneta Pokeru. ASV 2013. Dokumentālā, Drāma

Garums: 101 min

Režisors: Ryan Firpo

Lomās: Danielle Andersen, Tony Dunst, Martin Bradstreet 

Filma ir par ASV interneta pokera profesionāļiem un to dzīves izmaiņām gan ļoti straujās izaugsmes laikā, gan arī pēkšņās milzu industrijas sabrukšanas brīdī. 

Stāsts ir par trīs interneta pokera profesionāļiem : Danieli, māti, kura nolēmusi darīt visu, lai viņas sapnis piepildītos un viņai izdotos kļūt par kādas pokera komandas sponsorētu pārstāvi, kas varētu nodrošināt stabilu dzīvi visai viņas ģimenei. Otrais stāsta varonis ir Tonijs, jauns puisis, kuram ļoti patīk ceļot apkārt pasaulei un to apvienot ar pokera šova vadīšanu.  Pēdējais, bet ne mazāk svarīgais stāsta dalībnieks ir Martins, kurš ir ar stratēģijām apsēsts matemātikas ģēnijs un ar pretiniekiem cīnās pie interneta pokera visaugstāko likmju galdiem.  

Filma  angļu val. ar sinhrono tulkojumu latv. val.

Lielajā zālē: 23.08.seanss 20:00

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls.

 

JAUNAJĀ ZĀLĒ: 

RENUĀRS. Francija, 2012. Drāma

Garums: 111 min 

Režisors: Gilles Bourdos

Lomās: Michel Bouquet, Christa Theret, Vincent Rottiers

Pjēru Ogistu Renuāru nomoka viņa sievas zaudējums, vecuma radītās sāpes un briesmīgā ziņa, ka viņa dēls Žans ticis ievainots 1. Pasaules karā. Bet tad viņa dzīvē pēkšņi ienāk jaunā meitene Andrē, un gleznotājs ir nerimstošas enerģijas un kūsājoša dzīvesprieka pārpilns. Ar jaunības degsmi un neticamu skaistumu apveltītā meitene Andrē kļūs par gleznotāja pēdējo modeli un viņa jaunības avotu. Kad gleznotāja dēls Žans atgriežas mājās, lai ārstētu karā gūtos ievainojumus, arī viņu apbur meitenes skaistums un viņš iemīlas.. 

„Renuārs” ir Kannu Kinofestivāla konkursa programmas filma, kas veltīta izcilajam franču gleznotājam un viņa dēlam – vēlāk slavenam franču režisoram Žanam Renuāram. Filmai ir īpašs vizuālais stils, kas imitē Renuāra gleznošanas manieri. Filmas centrā ir jauna sieviete, kura ir gan mūza, gan mīļotā, gan iekāres objekts abiem Renuāriem.

Karš ir ievainojis divus Renuāra dēlus, kas nolemj gleznotāju pastāvīgām ciešanām. Taču nedz viņa sievas nāve, nedz paralizējošā slimība, kas pakāpeniski viņu pārņem savā varā, nespēj Renuāru atturēt no viņa pēdējo lielisko mākslas darbu radīšanas, cēli un varonīgi ejot pretī rūgtajām beigām, apņēmības pilns notvert visu kaisles un iekāres pievilcību, visu dzīves sniegto prieku.

Jaunajā zālē: 23.08. seanss 18:30 

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls.

 

PIRMS PUSNAKTS. ASV, 2013. Romantiska komēdija

Garums: 109 min 

Režisors: Richard Linklater

Lomās: Julie Delpy, Ethan Hawke, Seamus Davey-Fitzpatrick, Ariane Labed

"Pirms pusnakts" - noslēdzošā daļa režisora Ričarda Linkleitera romantiskajai triloģijai par attiecībām starp vīrieti un sievieti.  Pirmās divas daļas - „Pirms saullēkta" (1995) un „Pirms saulrieta" (2004) - nu ir kļuvušas par neatkarīgā kino klasiku.

Mēs atkal satiekam galvenos varoņus - Džesiju (Ītens Houkss) un Selīnu (Džūlija Delpi) - divdesmit gadus pēc liktenīgā brīža, kad viņi satikās Vīnes ekspresī. Pa šo laiku Džesijs paspējis apprecēties, izšķirties, beidzot saiet kopā ar Selīnu un piedzīvot kopīgu dvīņu meitiņu piedzimšanu. Dodoties atvaļinājumā uz gleznaino Grieķiju, Džesijs un Selīna atkal atrod tēmas vārdu apmaiņai ar dzēlīgām piezīmēm: gan par neparastām attiecībām ar saviem bērniem, gan par jauna darba meklējumiem. Un par pašu galveno - vai īsta mīlestība ir spējīga izturēt laika pārbaudījumu?

Reklāma
Reklāma

Filma angļu, grieķu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā 

Jaunajā zālē: 24.08. seanss 18:30 

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

BLUE VALENTINE. ASV, 2010. Romantiska drāma

Garums: 112 min 

Režisors: Derek Cianfrance

Lomās: Michelle Williams, Mike Vogel, Ryan Gosling, John Doman 

BLUE VALENTINE ir stāsts par atrastu mīlestību un zaudētu mīlestību, mijoties pagātnes un tagadnes mirkļiem. Kavējoties atmiņās par romantiskākajiem brīžiem, Dīns un Sindija mēģina saglābt savu brūkošo laulību. Galvenās lomas šajā atklātajā un godīgajā attiecību stāstā atveido Raiens Goslings un Mišela Viljamsa, kas par šo lomu tika nominēta "Oskaram"

Vecuma ierobežojums: 16 

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu. 

Jaunajā zālē: 25.08. seanss 18:30 

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

DZĪVĪBAS KOKS. ASV, 2011. Drāma 

Garums:139 min 

Režisors: Terrence Malick

Lomās: Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain

"Dzīvības koks" ir impresionistisks stāsts par kādu ģimeni pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados ASV Teksasas pavalstī. Filma seko vecākā dēla Džeka dzīves ceļam cauri bērnības nevainībai līdz brieduma gadiem, kuros viņš piedzīvo vilšanos, kad mēģina nokārtot sarežģītās attiecības ar tēvu. Džeks ir vientuļnieks mūsdienu pasaulē, meklējot atbildes uz jautājumiem par dzīves un ticības jēgu.

Vizuāli unikālā filma, kuras burvību noteikti jāizbauda uz lielā ekrāna, saņēmusi 2011.gada Kannu kinofestivāla galveno balvu - "Zelta palmas zaru". Galvenās lomas filmā atveido Breds Pits un Šons Pens. Filmas režisors Terenss Maliks tiek uzskatīts par vienu no oriģinālākajiem amerikāņu kino autoriem, kurš uzņēmis tādas filmas kā "Badlands", "Days of Heaven" un "The Thin Red Line".

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā 

Jaunajā zālē: 26.08. seanss 18:30 

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

MĪLESTĪBA. Austrija, Vācija, Francija, 2012. Drāma

Garums: 125 min

Režisors: Mihaels Hanekeq

Lomās: Žans Luijs Trentiņāns, Emanuela Riva, Izabella Ipēra, Viljams Šimels, Rita 

BlankoHarmonijā un mīlestībā, gādādami viens par otru, Žoržs un Anna roku rokā ir nodzīvojuši visu mūžu. Kad Anna saslimst un viņas dzīvība palēnām sāk izdzist, ir laiks pieņemt izšķirīgu lēmumu. Žoržs nespēj iedomāties, ka varētu uzticēt rūpes par mīļoto sievu kopējai vai arī ievietot viņu nespējnieku namā. Kopš šī brīža abu veco cilvēku mīlestība tiek pakļauta smagiem pārbaudījumiem.

Filma franču un angļu valodās ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

Jaunajā zālē: 27.08. seanss 18:30 

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

SPOŽĀ ZVAIGZNE. Lielbritānija, Austrālija, Francija, 2009. Drāma

Garums: 114 min 

Režisors: Jane Campion

Lomās: Ben Whishaw, Abbie Cornish, Kerry Fox, Paul Schneider

19. gadsimta sākums, Londona. Jaunais britu dzejnieks Džons Kītss uzsāk slepenu mīlas dēku ar kaimiņu meiteni Fanniju Braunu. Kopā viņus saveda Kītsa jaunākā brāļa slimība. Džonu aizkustināja jaunās meitenes rūpes, un viņš piekrita viņai pasniegt dzejas stundas. Drīz abu jauniešu starpā izveidojās dziļas romantiskas jūtas, par kurām spēcīgāka izrādījās tikai Kītsa pāragrā nāve 25 gadu vecumā.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Jaunajā zālē: 29.08. seanss 18:30

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

RĪGAS IMPROVIZĀCIJAS TEĀTRIS

Rīgas Improvizācijas teātris piedāvā: improvizācijas vakaru – AR ŠARMU PRET KARMU

Jautri un neparedzami stāsti par vitāli svarīgām tēmām.

Izsmalcināti raksturi, spraigas attiecības mūsu acu priekšā gluži kā zem palielināmā stikla. Šarmants naivums mijiedarbībā ar karmisku nolemtību. Uzvar spontanitāte. Skatītāju ieteiktas ainas Rīgas Improvizācijas teātra izpildījumā.

Vakara gaitā jautras atmosfēras gaisotnē darbosies bārs.

Improvizācijas teātris ir skatuves žanrs, kurā netiek izmantots iepriekš sarakstīts materiāls, visas darbības un dialogi rodas reālajā laikā un vietā.

RIT Improvizē: Raimonds Ruzenieks, Valdis Sils, Viesturs Vizulis, Jānis Rozenvalds, Elīna Geida, Edgars Neilands

Mūzika: Mārtiņš Zilberts vai Guntis Cimiņš

Gaismas: Georgs Kozulis

Pasākuma ilgums: 2h

Ieeja no 19:30

Jaunajā zālē: 28.08. plkst. 20:00 

Ieeja: 5.00 Ls 

Biļetes nopērkamas visās „Biļešu Serviss“ kasēs, kā arī www.bilesusserviss.lv un www.splendidpalace.lv

Vairāk informācijas: http://www.improvizacija.lv

 

RĪGAS STĀSTS / RIGA STORY

Tūristu skaita pieaugums Rīgā kalpojis kā pamudinājums šī darba tapšanai – SIA „Rīgas nami” vēlas demonstrēt tūristiem mūsu pilsētas bagātību – 800 gadu seno vēsturi, pilsētas attīstību cauri gadsimtiem, radīt Rīgas īpašo stāstu.

SIA Rīgas nami un Vides Filmu studija piedāvā Rīgas viesiem jaunu tūrisma produktu - 30 minūšu garu dokumentālu filmu par Rīgu - „Rīgas stāsts/Riga Story”. Filma kalpo kā uzziņas materiāls un stimuls tālākai Rīgas kultūrvēsturisko pieminekļu apskatei, mudina turpināt iepazīt Rīgu tuvplānā.

Filmu veidotāji– scenārists Pēteris Krilovs, režisors – Dainis Kļava, operators – Valdis Celmiņš, mākslinieks Edmunds Jansons, oriģinālmūzikas autors Kārlis Auzāns, vēsturnieks-konsultants – Valdis Klišāns, tulkotāji – Dzintra Džonsa un Kārlis Streips (angļu valoda), Darja Kulagina (krievu valoda), teksta autors – Marats Samauskis, aizkadra balss – Greiems Džonss (angļu valoda), Anatolijs Fetčins (krievu valoda), operatora asistenti – Arvīds Celmalis, Ernests Kļaviņš, krāsu korekcija – Uģis Olte, filmas HD pēcapstrāde – Krišs Roziņš. 

Jaunajā zālē: katru dienu

Seansu sākums: 

10:00 (ENG); 11:00 (RUS); 12:00 (ENG); 13:00 (RUS); 14:00 (ENG); 15:00 (RUS)

Ieeja: 5.00 Ls, bērniem 2.00 Ls. Grupu biļetes, sākot no 10 cilvēkiem, 4.00 Ls.

Biļetes nopērkamas visās „Biļešu serviss” kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv un www.splendidpalace.lv

 

Kases darba laiks: no 10:00 līdz pēdējā seansa sākumam.

Ieskaties: www.splendidpalace.lv