Siltie vasaras vakari "Splendid Palace". Repertuārs līdz 8. augustam

Šovasar patīkams pārsteigums apmeklētājus gaida kinoteātra Spendid Palace Jaunajā zālē, kas pārtapusi lielā, mājīgā viesistabā, aicinot nepiespiestā gaisotnē ik vakaru noskatīties kādu no skaistākajām aizvadīto gadu kinofilmām par mīlestību. 

Filmas Blue Valentine publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas "Blue Valentine" publicitātes foto.

Krēslus zālē nomainījuši ērti dīvāni un sofas, interjeru papildina latviešu dizaina zīmola Mammalampa darinātās stāvlampas. Tā ir iespēja baudīt iemīļotu kino pirms gandrīz gadsimta celtajā kinoteātra ēkā pavisam jaunā, vēl nebijušā atmosfērā! 

 

Silto vasaras vakaru izlasē iekļautas gan sirsnīgas un humorpilnas komēdijas par mīlestību, gan smeldzīgi skaistas melodrāmas un dziļi, mūžam aktuāli attiecību stāsti. 

 

Romantiska drāma "Blue Valentine", kurai nosaukumu devusi skumji romantiskā Toma Veita dziesma; jutekliskums un trauslums, kas raksturīgs austrāliešu režisorei Džeinai Kempionei, romantiskā drāmā par 19.gadsimta britu dzejnieku un viņa mīļoto filmā "Spožā zvaigzne" (Bright Star); vēl pēdējo reizi uz Splendid Palace ekrāniem jaunlaiku kino šedevrs par mīlestību līdz nāvei "Mīlestība" (Amour); līdz katarsei skaista, eksistenciāla filma par dzīvības radīšanu, ģimeni un mīlestību šī vārda absolūtā nozīmē, kas režisoram Terensam Malikam atnesa Kannu zeltu - "Dzīvības koks" (The Tree of Life) ar Bredu Pitu un Šonu Penu galvenajās lomās; vieglprātīgais un šarmantais Vudija Alena mīlas stāsts "Vikija, Kristīna, Barselona" (Vicky Cristina Barselona); popdīvas Madonnas režisētā romantiskā drāma "W.E./ Mēs. Ticam mīlestībai";  Džūlija Delpi un Ītens Hiuks 20 gadu laikā trešo reizi atgriežas pie attiecību stāsta, kurā nav nekā svarīgāka par Sievieti un Vīrieti romantiskā komēdijā "Pirms pusnakts" (Before Midnight) un vizuāli satraucošs stāsts par pasaulē slavenā gleznotāja Pjēra Ogista Renuāra aizraušanos ar savu pēdējo mūzu un viņa dēla pirmo mīlestību "Renuārs" (Renoir).

 

Splendid Palace Mīlestības filmu izlase Jaunajā zālē katru vakaru līdz pat augusta beigām pl.18.30. Katras nedēļas aktuālo repertuāru un vairāk par filmām uzziniet www.splendidpalace.lv.

Silto vasaras vakaru kino seansus var baudīt, līdzņemot arī glāzi vīna vai cita atspirdzinoša dzēriena no restorāna TINTO.

Biļetes cena: 3.00 lati, ar kinoteātra DRAUGA kartēm lētāk!

 

REPERTUĀRS

JAUNAJĀ ZĀLĒ: 

RENUĀRS. Francija, 2012. Drāma

Garums: 111 min 

Režisors: Gilles Bourdos

Lomās: Michel Bouquet, Christa Theret, Vincent Rottiers

Pjēru Ogistu Renuāru nomoka viņa sievas zaudējums, vecuma radītās sāpes un briesmīgā ziņa, ka viņa dēls Žans ticis ievainots 1. Pasaules karā. Bet tad viņa dzīvē pēkšņi ienāk jaunā meitene Andrē, un gleznotājs ir nerimstošas enerģijas un kūsājoša dzīvesprieka pārpilns. Ar jaunības degsmi un neticamu skaistumu apveltītā meitene Andrē kļūs par gleznotāja pēdējo modeli un viņa jaunības avotu. Kad gleznotāja dēls Žans atgriežas mājās, lai ārstētu karā gūtos ievainojumus, arī viņu apbur meitenes skaistums un viņš iemīlas.. 

„Renuārs” ir Kannu Kinofestivāla konkursa programmas filma, kas veltīta izcilajam franču gleznotājam un viņa dēlam – vēlāk slavenam franču režisoram Žanam Renuāram. Filmai ir īpašs vizuālais stils, kas imitē Renuāra gleznošanas manieri. Filmas centrā ir jauna sieviete, kura ir gan mūza, gan mīļotā, gan iekāres objekts abiem Renuāriem.

Karš ir ievainojis divus Renuāra dēlus, kas nolemj gleznotāju pastāvīgām ciešanām. Taču nedz viņa sievas nāve, nedz paralizējošā slimība, kas pakāpeniski viņu pārņem savā varā, nespēj Renuāru atturēt no viņa pēdējo lielisko mākslas darbu radīšanas, cēli un varonīgi ejot pretī rūgtajām beigām, apņēmības pilns notvert visu kaisles un iekāres pievilcību, visu dzīves sniegto prieku.

Jaunajā zālē: 06.08. seanss 18:30; 08.08. seanss 18:30

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls.

 

MĒS TICAM MĪLESTĪBAI. Lielbritānija, 2011. Romantiska drāma 

Garums: 119 min 

Režisore: Madonna 

Lomās: James D'Arcy, Andrea Riseborough, Abbie Cornish, Oscar Isaac

Lielbritānijas karaļa Eduarda VIII romāns ar amerikānieti Volisu Simpsoni, kurš satrauca visu sabiedrību. Iepazīšanās brīdī ar princi Eduardu, Simpsone bija precējusies, bet karalim, ja viņš izdomātu ar viņu precēties, būtu jāatsakās no troņa. Taču arī tas nespēja likt šķēršlus viņu mīlestībai. 

Vecuma ierobežojums: + 16 

Angļu valodā ar subtitriem latviešu.

Jaunajā zālē: 05.08. seanss 18:30 

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

SPOŽĀ ZVAIGZNE. Lielbritānija, Austrālija, Francija, 2009. Drāma

Garums: 114 min 

Režisors: Jane Campion

Lomās: Ben Whishaw, Abbie Cornish, Kerry Fox, Paul Schneider

19. gadsimta sākums, Londona. Jaunais britu dzejnieks Džons Kītss uzsāk slepenu mīlas dēku ar kaimiņu meiteni Fanniju Braunu. Kopā viņus saveda Kītsa jaunākā brāļa slimība. Džonu aizkustināja jaunās meitenes rūpes, un viņš piekrita viņai pasniegt dzejas stundas. Drīz abu jauniešu starpā izveidojās dziļas romantiskas jūtas, par kurām spēcīgāka izrādījās tikai Kītsa pāragrā nāve 25 gadu vecumā.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Jaunajā zālē: 03.08. seanss 18:30

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

BLUE VALENTINE. ASV, 2010. Romantiska drāma

Garums: 112 min 

Režisors: Derek Cianfrance

Lomās: Michelle Williams, Mike Vogel, Ryan Gosling, John Doman 

BLUE VALENTINE ir stāsts par atrastu mīlestību un zaudētu mīlestību, mijoties pagātnes un tagadnes mirkļiem. Kavējoties atmiņās par romantiskākajiem brīžiem, Dīns un Sindija mēģina saglābt savu brūkošo laulību. Galvenās lomas šajā atklātajā un godīgajā attiecību stāstā atveido Raiens Goslings un Mišela Viljamsa, kas par šo lomu tika nominēta "Oskaram"

Vecuma ierobežojums: 16 

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu. 

Jaunajā zālē: 04.08. seanss 18:30 

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

MĪLESTĪBA. Austrija, Vācija, Francija, 2012. Drāma

Garums: 125 min

Režisors: Mihaels Hanekeq

Lomās: Žans Luijs Trentiņāns, Emanuela Riva, Izabella Ipēra, Viljams Šimels, Rita 

BlankoHarmonijā un mīlestībā, gādādami viens par otru, Žoržs un Anna roku rokā ir nodzīvojuši visu mūžu. Kad Anna saslimst un viņas dzīvība palēnām sāk izdzist, ir laiks pieņemt izšķirīgu lēmumu. Žoržs nespēj iedomāties, ka varētu uzticēt rūpes par mīļoto sievu kopējai vai arī ievietot viņu nespējnieku namā. Kopš šī brīža abu veco cilvēku mīlestība tiek pakļauta smagiem pārbaudījumiem.

Filma franču un angļu valodās ar subtitriem latviešu un krievu valodās.

Jaunajā zālē: 02.08. seanss 18:30 

Reklāma
Reklāma

Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls. 

 

RĪGAS IMPROVIZĀCIJAS TEĀTRIS

Rīgas Improvizācijas teātris piedāvā:

Improvizācijas vakaru – AR ŠARMU PRET KARMU

Jautri un neparedzami stāsti par vitāli svarīgām tēmām.

Izsmalcināti raksturi, spraigas attiecības mūsu acu priekšā gluži kā zem palielināmā stikla. Šarmants naivums mijiedarbībā ar karmisku nolemtību. Uzvar spontanitāte. Skatītāju ieteiktas ainas Rīgas Improvizācijas teātra izpildījumā.

Vakara gaitā jautras atmosfēras gaisotnē darbosies bārs.

Improvizācijas teātris ir skatuves žanrs, kurā netiek izmantots iepriekš sarakstīts materiāls, visas darbības un dialogi rodas reālajā laikā un vietā.

RIT Improvizē: Raimonds Ruzenieks, Valdis Sils, Viesturs Vizulis, Jānis Rozenvalds, Elīna Geida, Edgars Neilands

Mūzika: Mārtiņš Zilberts vai Guntis Cimiņš

Gaismas: Georgs Kozulis

Pasākuma ilgums: 2h

Ieeja no 19:30

Jaunajā zālē: 07.08. plkst. 20:00 

Ieeja: 5.00 Ls 

Biļetes nopērkamas visās „Biļešu Serviss“ kasēs, kā arī www.bilesusserviss.lv un www.splendidpalace.lv

Vairāk informācijas: http://www.improvizacija.lv

 

RĪGAS STĀSTS / RIGA STORY

Tūristu skaita pieaugums Rīgā kalpojis kā pamudinājums šī darba tapšanai – SIA „Rīgas nami” vēlas demonstrēt tūristiem mūsu pilsētas bagātību – 800 gadu seno vēsturi, pilsētas attīstību cauri gadsimtiem, radīt Rīgas īpašo stāstu.

SIA Rīgas nami un Vides Filmu studija piedāvā Rīgas viesiem jaunu tūrisma produktu - 30 minūšu garu dokumentālu filmu par Rīgu - „Rīgas stāsts/Riga Story”. Filma kalpo kā uzziņas materiāls un stimuls tālākai Rīgas kultūrvēsturisko pieminekļu apskatei, mudina turpināt iepazīt Rīgu tuvplānā.

Filmu veidotāji– scenārists Pēteris Krilovs, režisors – Dainis Kļava, operators – Valdis Celmiņš, mākslinieks Edmunds Jansons, oriģinālmūzikas autors Kārlis Auzāns, vēsturnieks-konsultants – Valdis Klišāns, tulkotāji – Dzintra Džonsa un Kārlis Streips (angļu valoda), Darja Kulagina (krievu valoda), teksta autors – Marats Samauskis, aizkadra balss – Greiems Džonss (angļu valoda), Anatolijs Fetčins (krievu valoda), operatora asistenti – Arvīds Celmalis, Ernests Kļaviņš, krāsu korekcija – Uģis Olte, filmas HD pēcapstrāde – Krišs Roziņš. 

Jaunajā zālē: katru dienu.

Seansu sākums: 10:00 (ENG); 11:00 (RUS); 12:00 (ENG); 13:00 (RUS); 14:00 (ENG); 15:00 (RUS)

NB! No 8.07. – 30.08. seansu sākums plkst. 11:00! 

Ieeja: 5.00 Ls, bērniem 2.00 Ls. Grupu biļetes, sākot no 10 cilvēkiem, 4.00 Ls.

Biļetes nopērkamas visās „Biļešu serviss” kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv un www.splendidpalace.lv

 

 

08.08. - Opera  „Burvju flauta”  Ieraksts no Zalcburgas festivāla

 

Lielā zāle

 

2013. gada 8. augustā plkst. 19:00

Ieraksts no Salzburg Festival, Zalcburgā (ierakstīts 2012. gada 6. augustā)

Komponists: V.A. Mocarts

 

Opera 2 cēlienos

Garums: 4 stundas

 

Diriģents: Nikolauss Arnonkūrs (Nikolaus Harnoncourt) 

Režisors: Jenss Daniels Hercogs (Jens-Daniel Herzog) 

 

Lomās:

Zarastro: Georgs Zepenfelds (Georg Zeppenfeld)

Tamino, princis: Bernards Rihters (Bernard Richter)

Nakts karaliene: Mendija Fredriha (Mandy Fredrich)

Pamina, viņas meita: Jūlija Kleitere (Julia Kleiter)

Papageno, putnu ķērājs: Markuss Verba (Markus Werba)

Papagena: viņa iemīļotā: Elizabete Švarca (Elisabeth Schwarz)

 

V. A. Mocarta pēdējā opera „Burvju flauta” vēsta par prinča Tamino mīlestību pret Nakts karalienes meitu Paminu, kuras skaistums iekvēlinājis jaunekļa sirdi. Kopā ar putnu ķērāju Papageno, Tamino ceļš pretī uzvarai pār nelabvēļiem ir pārbaudījumiem pilns, tomēr, pārvarējuši nāves briesmas, mīlētāji beidzot var laimīgi būt kopā.

 

Ieeja: 6.00 – 7.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 5.00 Ls

* Atgādinām, ka tiešraidēs sezonas laikā ir iespējama solistu maiņa.

** Operas HD tiešraižu translāciju nodrošināšanai tiek izmantotas satelīta savienojums, tāpēc iespējami laika apstākļu, u.c.nepārvaramas varas apstākļu traucējumi, kas var ietekmēt bildes un skaņas kvalitāti.

*** Ja operas HD pārraide notiek tam paredzētajā vietā un laikā, biļetes (un sēdvietas) mainītas un atgrieztas netiek.

 

Kases darba laiks: no 10:00 līdz pēdējā seansa sākumam.

Ieskaties: www.splendidpalace.lv