Šajās brīvdienās Rīgas Zoo ieejas biļetes ar 50% atlaidi

Šajā nedēļas nogalē Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiks Dzīvnieku ģimenes dienas. Pasākuma dienās - 11. un 12. maijā Zooloģiskā dārza ieejas biļešu pamatcenām būs 50% atlaide - pieaugušajiem 2 Ls; bērniem 1,50 Ls.

Brīvdienās varēs iepazīt Zoodārza iemītnieku ģimenes.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Brīvdienās varēs iepazīt Zoodārza iemītnieku ģimenes.

 

11. un 12. maijā no plkst.12 līdz 16 Rīgas Zooloģiskais dārzs rīko Dzīvnieku ģimeņu dienas, kas jau 11. gadu ir tradicionāls pasākums. Zoodārzā mīt dzīvnieki no visas pasaules un viens no pasākuma nolūkiem ir pievērst uzmanību dzīvnieku ģimeņu daudzveidībai. Par patīkamiem mirkļiem gan zoodārza darbiniekiem, gan apmeklētājiem gādājušas vairākas dzīvnieku ģimenes.

 

Šogad ģimenes kuplinājuši lemuri un kalitriksi, huzārpērtiķi un kinkažu. Daļa mazuļu jau droši draiskojas pa koku un virvju tīklu, bet daļa, vēl ieķērušies mammas kažokā un tikai retumis iedrošinās spert kādu patstāvīgu soli. Ņipri mazuļi spriņģo arī apkakles pekaru aplokā, surikatu saime rūpīgi uzmana ikkatru jaundzimušā soli. Gada sākumā šķīlušies karošknābēni jau krietni paaugušies un no pieaugušajiem atpazīstami vien pēc knābju rozīgās nokrāsas. Citos putnu aplokos turpinās gan kāzu dejas, gan olu perēšana. Indijas pāvu krāšņie astes vēdekļi un Japānas dzērvju graciozās riesta dejas var sajūsmināt ikkatru. Uz vasaras baseinu pārceļas arī sarkanausu bruņrupuču saime, bet abinieku koris uzstājas Latvijas abinieku un rāpuļu ekspozīcijā.

 

11.maijā notiks "Lielo ģimeņu diena 2013", - lai godinātu Latvijas kuplās ģimenes,To jau septīto gadu organizē "BIGBANK" un Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienība. Ceturto reizi tiks piešķirts tituls "Gada lielģimene", kam līdzcilvēki pieteica aktīvās un saliedētās ģimenes, minot tās kā iedvesmojošu paraugu citiem.

 

Vērtēšanas komisija ir izvirzījusi četrus finālistus: piecu bērnu Eglīšu ģimeni no Liepājas, septiņu bērnu Ķīkuļu ģimeni no Ķoņu pagasta, Lastovsku ģimeni no Kuldīgas novada, kuras septiņu bērnu pulkā ir vēl divi bērni aizbildniecībā, kā arī Ozolu ģimeni no Jelgavas, kura ir astotā bērniņa gaidībās.

 

Reklāma
Reklāma

Pasākumā ir padomāts par izklaidēm un pārsteigumiem ikvienam zooloģiskā dārza apmeklētājam:

paredzētas izklaides pie estrādes, kur būs spēles, rotaļas, konkursi, balvas, fotografēšanās un muzikālie priekšnesumi.

 

Savukārt no plkst.15 līdz 16 paredzēta noslēguma ceremonija ar konkursa "Gada lielģimene 2013" titula un 500 Ls balvas ieguvēja paziņošana, kā arī fotokonkursa "Es un mana ģimene" uzvarētāju apbalvošana.

 

11. un 12. maijā Dzīvnieku ģimeņu dienu laikā:

no plkst.12 līdz 16 radošajā darbnīcā "Dzīvnieku ģimenes" pie skatuvītes zooloģiskā dārza darbinieki palīdzēs ikkatram apmeklētājam izzināt dzīvnieku pasaules noslēpumus;

no plkst.12 līdz 15 apmeklētāji varēs iepazīt dzīvnieku ģimenes, dodoties orientēšanās maršrutā, apceļojot 7 kontrolpunktus un pildot izzinošus uzdevumus.