Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs no 22. līdz 28. martam

Filmas, balets, koncerts bērniem un izstādes. Tas viss kinoteātrī "Splendid Palace".

Kadrs no filmas Mīlestība.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kadrs no filmas "Mīlestība".

LIELAJĀ ZĀLĒ:
BALETS „ALISE BRĪNUMZEMĒ”. Tiešraide no Royal Opera House, Londona

Komponists: Džobijs Talbots
Horeogrāfs: Kristofers Vīldons
Lomās: Lauren Cuthbertson, Federico Bonelli, Edward Watson, Zenaida Yanowsky, Steven McRae
Karaliskās operas orķestris
Tie, kuri ir pazīstami ar Luisa Kerola grāmatas spilgtajiem varoņiem, izbaudīs horeogrāfa Kristofera Vīldona precīzo galveno varoņu atainojumu dejā. Skatītāji tiek ierauti aizraujoša stāsta virpulī, kas pilns neparastu pasaku tēlu, jautrības un maģijas.
Lielajā zālē: 28.martā plkst. 21:15
Ieeja: 6.00 – 7.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 5.00 Ls
* Atgādinām, ka tiešraidēs sezonas laikā ir iespējama solistu maiņa.
** Operas HD tiešraižu translāciju nodrošināšanai tiek izmantots satelīta savienojums, tāpēc iespējami laika apstākļu, u.c.nepārvaramas varas apstākļu traucējumi, kas var ietekmēt bildes un skaņas kvalitāti.
*** Ja operas HD pārraide notiek tam paredzētajā vietā un laikā, biļetes (un sēdvietas) mainītas un atgrieztas netiek.

SEANSS SENIORIEM – LIELĀS CERĪBAS
26. martā plkst.13:00 notiks jau otrais Senioru seanss, kad kinomīļiem uz lielā ekrāna tiks demonstrēta Čārlza Dikensa klasiskā mīlasstāsta ekranizācija – filma „Lielās cerības”.
Lielbritānija, ASV, 2012
Romantiska drāma
Garums: 128 min
Režisors: Mike Newell
Lomās: Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Jeremy Irvine, Holliday Grainger
19. gadsimta sākuma Londona. Ar noslēpumaina labdara palīdzību nabadzīgais jauneklis Pips, kas uzaudzis bez vecākiem, negaidīti iekļūst Londonas smalkajās aprindās. Jaunajā džentlmeņa statusā viņš uzmeklē Estellu - daiļo bagātas ģimenes atvasi, ko iemīlējis vēl būdams mazs puika. Taču, ja kāds atklātu viņa patieso pagātni, sagrautu jauno cilvēku un visu, kas viņam dārgs...
Filmā „Lielās cerības" galvenās lomas atveido Džeremijs Irvins, Holideja Greindžere, Ralfs Fainss un Helēna Bonema Kārtere.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.
Lielajā zālē: 26. martā plkst. 13:00
No februāra kino "Splendid Palace" uzsācis jaunu, līdz šim nebijušu akciju – Senioru seansus, kad par zemākām biļešu cenām uz kino īpaši aicināti vecāka gadu gājuma skatītāji.
Senioru seansos, kas turpmāk notiks katra mēneša pēdējā otrdienā plkst.13:00, kino baudītājiem būs iespēja noskatīties kādu aktuālu, kino repertuārā esošu mākslas filmu.
Ieeja: 2.00 Ls

SĒŅOTĀJI. Latvija, 2013. Komēdija
Garums: 75 min
Režisors: Ivars Tontegode
Lomās: Andrejs Možeiko, Sandra Zvīgule, Kristians Kareļins, Mareks Balmanis, Dace Eversa, Anete Saulīte
Pēteris ir pavisam parasts – viņš dzīvo ar valdonīgu māti un strādā birojā,
kur kolēģi viņu mazliet apsmej. Bet tas ir nieks, salīdzinot ar to, kas sākas,
kad seksuāli agresīvā priekšniece nolemj Pēteri ņemt līdzi uz Āfriku.
Tai pat laikā arī glītā kolēģīte no blakus kabineta sāk viņu aplidot. Noguris no sieviešu uzmanības, Pēteris ar biedriem dodas uz poligonu lasīt psihodēliskās sēnītes. Sākas ceļojums, kas pilnībā izmainīs viņa dzīvi.
Vecuma ierobežojums: 16+
Lielajā zālē: 22.03. seanss 21:00; 24.03. seansi 14:30, 18:30; 25.03. seansi 14:30, 18:30; 26.03. seanss 18:30; 27.03. seansi 14:30, 18:30
Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls.

LIELĀS CERĪBAS. Lielbritānija, ASV, 2012. Romantiska drāma
Garums: 128 min
Režisors: Mike Newell
Lomās: Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter, Jeremy Irvine, Holliday Grainger
19. gadsimta sākuma Londona. Ar noslēpumaina labdara palīdzību nabadzīgais jauneklis Pips, kas uzaudzis bez vecākiem, negaidīti iekļūst Londonas smalkajās aprindās. Jaunajā džentlmeņa statusā viņš uzmeklē Estellu - daiļo bagātas ģimenes atvasi, ko iemīlējis vēl būdams mazs puika. Taču, ja kāds atklātu viņa patieso pagātni, sagrautu jauno cilvēku un visu, kas viņam dārgs...
„Lielās cerības" ir Čārlza Dikensa klasiskā mīlasstāsta ekranizācija, kurā galvenās lomas atveido Džeremijs Irvins, Holideja Greindžere, Ralfs Fainss un Helēna Bonema Kārtere.
Vecuma ierobežojums: 12+
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.
Lielajā zālē: 22.03. seanss 18:30; 24.03. seanss 20:30; 25.03. seanss 16:00; 27.03. seanss 20:30
Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls.

ANNA KAREŅINA. Lielbritānija, 2012. Drāma
Garums: 129 min
Režisors: Joe Wright
Lomās: Jude Law, Keira Knightley, Emily Watson, Kelly Macdonald, Aaron Johnson, Matthew Macfadyen, Olivia Williams
Filmu "Lepnums un aizspriedumi" (Pride and Prejudice) un "Piedošana" (Atonement) režisora Džo Raita jaunā filma!
Apburošajai Annai Kareņinai (Keira Knightley) ir viss, ko vien var vēlēties - viņa ir augsta ranga valdības amatpersonas Kareņina (Jude Law) sieva, mīloša māte savam dēlam, un viņas ģimene ieņem svarīgu vietu Sanktpēterburgas augstākajā sabiedrībā. Saņēmusi vēstuli no sava brāļa, kurš lūdz Annu atbraukt un palīdzēt glābt viņa laulību ar Dolliju (Kelly Macdonald), viņa dodas ceļā. Vilcienā Anna iepazīstas ar grāfieni Vronski, kuru Maskavas dzelzceļa stacijā sagaida viņas dēls - virsnieks Vronskis (Aaron Taylor-Johnson). Kad Anna tiek iepazīstināta ar Vronski, starp viņiem iedegas dzirksts, ko nav - un nebūs iespējams izdzēst. Filmas pamatā Ļeva Tolstoja romāns.
4 nominācijas ASV Kinoakadēmijas balvai Oscar!
Labākais operators
Labākais kostīmu mākslinieks
Labākais mākslinieciskais noformējums
Labākais muzikālais noformējums
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.
Lielajā zālē: 24.03. seanss 16:00; 25.03. seanss 20:30
Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls.

DZIMIS DIVREIZ. Itālija, Spānija, 2012. Romantiska drāma
Garums: 127 min
Režisors: Sergio Castellitto
Lomās: Penélope Cruz, Emile Hirsch
Džemma ar dēlu Pjetro ierodas Sarajevā. Pirms sešpadsmit gadiem viņa pamata Balkānu kara skarto pilsētu, bet dēliņa tēvs palika Bosnijā un vēlāk gāja bojā. Mēģinot sakārtot attiecības ar Pjetro, spilgti uzplaiksnījušās atmiņas liek Džemmai apjaust zaudējumu, kara cenu un mīlestības spēku...
Itāliešu režisora Serdžo Kastellito melodrāmā „Dzimis divreiz", kas uzņemta pēc Margaretas Madzantīni romāna, galvenās lomas atveido Penelope Krusa un Emīls Hiršs.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.
Vecuma ierobežojums: 12+
Lielajā zālē: 22.03. seanss 16:00; 26.03. seanss 16:00; 27.03. seanss 16:00
Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls.

SAPŅU KOMANDA 1935. Latvija, 2012. Piedzīvojumu filma
Garums: 120 min
Režisors: Aigars Grauba
Lomās: Jānis Āmanis, Inga Alsiņa, Andris Bulis, Viktors Ellers,Jānis Vimba, Mārtiņš Liepa, Artūrs Putniņš, Mārtiņš Počs, Miķelis Žideļūns, Artūrs Krūzops, Gints Andžāns, Vilis Daudziņš, Mārcis Manjakovs
Stāsts par Latvijas basketbola izlases triumfu pirmajās Eiropas meistarsacīkstēs 1935. gadā Šveicē. Latvija ir pirmais Eiropas čempions basketbolā! Tas ir sasniegums, kuru nedrīkstam aizmirst, tas ir notikums, no kura iedvesmoties un mācīties. Tie ir cilvēki, kuri ar savu neatlaidību, uzdrīkstēšanos, ticību neiespējamajam paveica lietas, ar kurām mēs varam lepoties vēl tagad.
Kā saliedēt komandu, kā apvienot cīņā par mērķi, kurš var šķist pat nereāls.
Lielajā zālē: 22.03. seanss 13:30; 23.03. seanss 20:00; 24.03. seanss 12:00; 26.03. seanss 20:30
Jaunajā zālē: 24.03. seanss 17:00
Ieeja: 3.00 Ls. Skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību – 2.50 Ls.

RAIMONDS PAULS un DZEGUZĪTE – LIDOJUMS AR GAISA BALONU
23. martā plkst. 16:00 ar dziesmu ciklu "Lidojums ar gaisa balonu" uzstāsies Raimonds Pauls un bērnu vokālais ansamblis "Dzeguzīte".
Bērnu vokālais ansamblis "Dzeguzīte" jau vairāk nekā 40 gadus priecē mazus un lielus klausītājus gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Kurš gan nezina tādas populāras dziesmas kā „Anniņa vanniņā”, „Mafija” vai „Kapteinis Reinis”? Šo dziesmu mūzikas autors ir Raimonds Pauls, savukārt vārdus sarakstījis Guntars Račs. Pagājušā gada nogalē, atkal sadarbojoties abām radošajām personībām, ir tapis jauns dziesmu cikls – „Lidojums ar gaisa balonu”. Jaunās dziesmas noteikti iepriecinās maestro Raimonda Paula un dzejnieka Guntara Rača daiļrades cienītājus un visus, kuriem patīk "Dzeguzīte" skanīgās balsis un atraktīvā uzstāšanās!
Uzsākot Jauno gadu, kopā ar Raimondu Paulu ir sagatavota jauno dziesmu koncertprogramma „Lidojums ar gaisa balonu”. Šoreiz vairāk tika piestrādāts pie kustībām (horeogrāfe Ieva Rudzīte) un skatuves noformējuma (scenogrāfs Juris Gals). Jaunā programma tika prezentēta 2012. gada nogalē Latvijas Radio 1. studijā un fantastiskā koncertā Kuldīgā, šogad tā iekaros sirdis Rīgā, stundu garā koncertprogrammā visai ģimenei, kur klausīsimies ne tikai labu mūziku, bet skatīsimies arī spilgtu skatuves noformējumu un horeogrāfiju.
Koncertā tiksimies ar Rausi nebēdnieku, kurš nav līdz galam izcepies, Vārnu ar pieneņpūku uz spārna, Veco burvi ar dabu, kas nesola neko labu, Zebru, kas nav zirgs, uzpūtīgo Pūpēdi, minēsim, kas ir dzeltens kā mēness un pufīgs kā sēnes, kādas ir vēja krāsas, dziedāsim un dejosim ar smaidu pret naidu. Un noteikti priecāsimies par satikšanos mūzikā un Lidojumā!
Lielajā zālē: 23.03. plkst. 16:00
Ieeja: 3-7 Ls
Biļetes nopērkamas visās „Biļešu Serviss“ kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv un www.splendidpalace.lv

MAZAJĀ ZĀLĒ:
VĀCU KINO KLUBS – VĪRIETIS, KURŠ LĒCA PĀR MAŠĪNĀM. Vācija, 2010

Garums: 105 min
Režisors: Niks Beikers-Monteijs, 105 min., 2010
Lomās: Džesika Švarca, Roberts Štadlobers, Martins Feifels, Anna Šuta u.c.
Juliāns bēg no Berlīnes un ar kājām dodas ceļā uz Dienvidvāciju. Drīz viņš savā ceļā vairs nav viens. Viņam piebiedrojas jaunā ārste Juliāne, viņus sastop un turpmākajā ceļā pavada frustrētā mājsaimniece Ruta un galu galā par trio pavadoni kļūst arī policists Jans. Šī kājāmgājēju ceļojuma filma ved no ziemeļaustrumiem uz dienvidrietumiem caur Vācijas nekurieni. Ceļojuma beigās mainījušies ir visi tā dalībnieki.
Filma vācu valodā, subtitri angļu valodā, sinhrons tulkojums latviešu valodā.
Goethe-Institut Riga sadarbībā ar kino "Splendid Palace".
Vairāk informācijas par filmu: http://www.der-mann-der-ueber-autos-sprang.de/
Mazajā zālē: 28.03. plkst. 19:00
Ieeja: 2.00 Ls

MĪLESTĪBA. Austrija, Vācija, Francija, 2012. Drāma
Garums: 125 min
Režisors: Mihaels Hanekeq
Lomās: Žans Luijs Trentiņāns, Emanuela Riva, Izabella Ipēra, Viljams Šimels, Rita
BlankoHarmonijā un mīlestībā, gādādami viens par otru, Žoržs un Anna roku rokā ir nodzīvojuši visu mūžu. Kad Anna saslimst un viņas dzīvība palēnām sāk izdzist, ir laiks pieņemt izšķirīgu lēmumu. Žoržs nespēj iedomāties, ka varētu uzticēt rūpes par mīļoto sievu kopējai vai arī ievietot viņu nespējnieku namā. Kopš šī brīža abu veco cilvēku mīlestība tiek pakļauta smagiem pārbaudījumiem.
Filma franču un angļu valodās ar subtitriem latviešu un krievu valodās.
Mazajā zālē: 22.03. seansi 15:30, 20:00; 23.03. seansi 15:30, 20:00; 24.03. seansi 15:30, 20:00; 25.03. seansi 15:30, 20:00; 26.03. seansi 15:30, 20:00; 27.03. seansi 15:30, 20:00; 28.03. seanss 16:30
Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls.

MAMMU, ES TEVI MĪLU. Latvija 2013. Drāma
Garums: 83 min
Režisors: Jānis Nords
Lomās: Vita Vārpiņa, Kristofers Konovalovs
MAMMU, ES TEVI MĪLU ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Raimonds aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar lokālo prostitūtu, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.
Filma latviešu valodā.
Mazajā zālē: 22.03. seansi 13:30, 18:00; 23.03. seansi 13:30, 18:00; 24.03. seansi 13:30, 18:00; 25.03. seanss 18:00; 26.03. seanss 18:00; 27.03. seanss 18:00; 28.03. seanss 14:30
Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.50 Ls.

JAUNAJĀ ZĀLĒ:
SPOŽĀ KINO TĀRPIŅA SKOLA. Kas ir Spožais Kino Tārpiņš?

Kino Tārpiņš ir ļoti gudrs, jo dzīvo tur, kur jau 90 gadus dzīvo kino – Kino Splendid Palace. Viņš ir noskatījies vairākus tūkstošus filmu  no visas pasaules tāpēc viņš vislabāk zina, kā top kino!
Tu uzzināsi no Kino Tārpiņa, kā top animācijas  filma no paša, paša sākuma, kad vēl nekā nav. Jūs darīsiet visu paši – izdomāsiet stāstu, varoņus, to izskatu, paši tos zīmēsiet, krāsosiet un veidosiet. Jūs būsiet klāt pie svarīgā brīža, kad animācijas filmas varoņi „atdzīvojas” un visbeidzot paši darbosieties pie filmiņas kadru kopā likšanas.
Katras  nodarbības beigās  Kino Tārpiņš Tev parādīs uz ekrāna to, ko būsiet  visi kopā izgatavojuši. Tu būsi strādājis kā  režisors, mākslinieks, dekorators un operators un katras nodarbības beigās redzēsi savu paveikto darbu uz ekrāna. Katrā nodarbībā Tu varēsi tikties ar jau iepazītajiem un jauniem skolas biedriem un turpināsi kopā  ar SPOŽO  KINO TĀRPIŅU iesākto stāstu un veidotu filmiņas turpinājumu.
Kā filmas veidotājs Tu saņemsi pats savu Spožā Kino Tārpiņa skolas karti, kurā varēsi krāt punktus.
Pašus čaklākos Kino Tārpiņš noteikti pārsteigs, jo gada beigās būs gatava visa filmiņa un notiks Pirmizrāde. Tā būs svētku diena visiem un Kino Tārpiņš, kas Splendid Palace ir pieredzējis ļoti daudzu filmu pirmizrādes,  ļoti labi zina, cik svarīgs notikums ir filmas Pirmizrāde. Tu arī to varēsi izbaudīt!
Nāc un piedalies Spožā Kino Tārpiņa skolā, sākot no 23.03.plkst.11:00,  kinoteātrī „Splendid Palace”.
Spožā kino Tārpiņa skolas nodarbības notiks 23.03., 20.,04., 18.05., 01.06., 14.09., 21.09., 19.10., 09.11., 07.12., 21.12.
Tiekamies vienmēr  plkst. 11:00!
Ieeja: 3.00 Ls
Biļetes var iegādāties kinoteātra „Splendid Palace” kasē un www.bilesuserviss.lv.
SPOŽĀ KINO TĀRPIŅA  Skolas  dienās īpašs brokastu piedāvājums ģimenei par draudzīgām cenām TINTO!
Gaidīsim Jūs!
Nodarbības laiks no plkst. 11:00 līdz plkst. 13:00
Mērķauditorija -  bērni vecuma grupā no 6 līdz 11 gadiem.

LATVIEŠU KINO KLUBS 
Latvijas Kinematogrāfistu savienības projekts
Latviešu filmu programma kinoteātrī „Splendid Palace “
“Latviešu kino klubs”
26. martā plkst. 19:00
Kino „Splendid Palace” Jaunajā zālē
Plašāka informācija par pasākuma programmu sekos.
Pasākumu rīko Latvijas Kinematogrāfistu savienība, tālr. 67288536, 67288537
Atbalsta: VKKF, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Rīgas Kino muzejs.

IEPAZĪSTI EIROPAS KINO - MONITORS. Norvēģija, Vācija, Zviedrija, 2011
Mistika, trilleris
Garums: 95 min
Režisors: Pols Sletaune
Lomās: Noomi Rapace, Kristoffer Joner, Velte Qvenild Werring, Stig Amdam, Maria Bock
Anna un viņas astoņus gadus vecais dēls Annešs cietuši no Annas vīra vardarbības un iesaistīti liecinieku aizsardzības programmā. Viņi pārceļas uz lielu daudzdzīvokļu māju masīvu un cenšas ļoti sargāt dēlu. Anna nopērk bērnu rāciju, lai dzirdētu, kas naktī notiek zēna istabā. Taču, izdzirdējusi monitorā kliedzienus, kas patiesībā nemaz neskan no Anneša istabas, viņa sāk uztraukties, ka viņi abi nemaz nav vieni. Sižets pārvēršas sirreālā un mokošā ceļojumā, Annas traumētajā psihē un pamazām atklājas, ka varbūt tam, ko viņa redz un dzird, nemaz nevar uzticēties... Annai pašai jāsaprot, kas ir īsts un kas ne, pirms viņa zaudē gan prātu, gan dēlu.
Norvēģu un zviedru valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.
Jaunajā zālē: 23.03. seanss 19:00; 25.03. seanss 19:30
Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību – 2.50 Ls.

SVEIKI! KĀ JUMS KLĀJAS? Rumānija, Spānija, Itālija, 2010. Romantiska komēdija
Garums: 105 min
Režisors: Alexandru Maftei
Lomās: Dana Voicu, Ionel Mihailescu, Paul Diaconescu, Jordi Garcia, Ana Popescu
Asprātīga romantiskā komēdija par laulātu pāri - vīrs Gabriels un sieva Gabriela, kuri, noguruši no divdesmit laulībā pavadītajiem gadiem, padodas vilinājumam iepazīties internetā. Lai arī šķietami viņi kļuvuši vienaldzīgi un auksti, pat vismazākais mājiens viņos raisa iekāri. Turklāt viņu padsmitgadīgais dēls iztēlojies, ka nākotnē vēlas strādāt porno industrijā. Iespējams, viņiem izdosies apmierināt savas iekāres, tomēr – kādiem līdzekļiem un ar ko viņi satiksies – to lai atklāj filma.
Režisors Aleksandru Maftei 1994. gadā absolvēja Bukarestes Kino un teātra akadēmiju. Viņa diplomdarbs “Nakts dienā” ir rādīts vairākos starptautiskos kinofestivālos un saņēmis Starptautiskā audivizuālo programmu festivāla FIPA (Bairicā, Francijā) zelta balvu par labāko īsfilmu un Starptautiskā festivāla DaKINO (Rumānijā) galveno balvu. Režisējis un bijis scenārists vairākām TV filmām un seriāliem. Filma “Sveiki! Kā jums klājas?” ir režisora pirmā kinofilma.
Festivāli:
Transilvanian Cluj IFF 2010 – pasaules pirmizrāde Audience Award - SEE FF ; Los Angeles 2012 - Skatītāju balva; Monaco FF 2011 – Speciālā žūrijas balva un balva par daudzsološāko režisoru
Filma rumāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.
Romantisko komēdiju „Sveiki! Kā jums klājas?” piedāvā Filmu studija RIJA filmu ciklā IEPAZĪSTI EIROPAS KINO. Filmu cikls ir iespēja apgūt festivālos izrādītus un atzītus, bet plašākai publikai mazāk zināmus Eiropas režisoru darbus.
Jaunajā zālē: 23.03. seanss 17:00; 25.03. seanss 17:00                 
Ieeja: 3.00 Ls, skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību – 2.50 Ls.

PĒDĒJĀ TEMPĻA HRONIKAS. Latvija, 2012. Dokumentālā filma
Garums: 58 min
Režisors: Dāvis Sīmanis
Filma ir stāsts par cilvēku un cīņu par viņa radošo ideju realizēšanu, bet pats svarīgākais – par vienas celtnes – jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas – likteni. Ar poētisku minimālismu filma izseko jaunās ēkas būvniecībai: no pirmsākumiem vēl tukšā un pamestā būvbedrē līdz pat daudzkārt apspriestajam pabeigtās Gaismas pils siluetam. Vērojot un vizuālā simfonijā sakārtojot celtniecības darbu, filmas veidotāji būvlaukumā ir saskatījuši mitoloģisku un rituālu kārtību, tādējādi radot asociācijas ar augstāko garīgo celtņu – tempļu – būvniecību agrāk vēsturē.
Kā, atsaucoties uz amerikāņu arhitektu Lūisu Kānu, izsakās filmas režisors Dāvis Sīmanis: „Izcilas celtnes sākas ar neizmērāmo, top izmērāmajā, bet tās jānobeidz atkal neizmērāmajā”. Bibliotēkas celtniecība ataino Latvijas realitāti. Divdesmit gadus pēc pirmajām skicēm, tā beidzot ieguvusi reālu veidolu un kļuvusi par neatņemamu Pārdaugavas silueta sastāvdaļu.
Filma caur pašas ēkas un divu varoņu – galvenā arhitekta un ceļamkrāna operatores – portretējumu atklāj mūžīgo konfliktu starp lielu ideju diženumu un nenovēršami sekojošo simbolisko upurēšanu, lai tās realizētu.
Filmas tapšanā piedalījušies: režisors Dāvis Sīmanis, operators Andrejs Rudzāts, skaņu operators Normunds Kļaviņš, skaņu režisors Anrijs Krenbergs un komponists Voldemārs Johansons. Filmas uzņemšanā tika izmantota speciāla kino uzņemšanas tehnika, kā arī augstas izšķirtspējas kameras, lai skatītājiem redzamais rezultāts uz ekrāna pilnībā atbilstu bibliotēkas būvniecības vērienam.
Filma četru gadu garumā tapusi studijā „Ego Media”, to atbalstīja Nacionālais kino centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Nacionālā Būvkompāniju apvienība, Rīgas dome, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība, ASV vēstniecība Latvijā.
Tēmas ziņā Dāvja Sīmaņa jaunākā filma „Pēdējā Tempļa hronikas” turpina stāstu par cilvēku un cīņu par viņa radošo ideju realizēšanu.
Jaunajā zālē: 28.03. seanss 19:00
Ieeja: 2.50. Skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.00 Ls.

FEDJA. Latvija, Somija, 2012. Dokumentālā filma
Garums: 50 min
Režisore: Kristīne Želve
Nelielā Latgales ciemā uzstādīts piemineklis slavenam novadniekam – kādam režisoram Teuvo Tulio. Ciema ļaudis ir izbrīnīti un aizdomīgi – šeit neviens nav dzirdējis par tādu režisoru, nedz redzējis viņa filmas. Vien daži vecāki ciematnieki atceras puišeli, sauktu par Fedju… Režisore Kristīne Želve sāk noskaidrot, kā Fedja kļuva par Teuvo Tulio.
Filma latviešu un somu valodās ar subtitriem angļu un latviešu valodās.
Jaunajā zālē: 28.03. seanss 17:00
Ieeja: 2.50. Skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību - 2.00 Ls.

DOKUMENTĀLISTS. Latvija, 2012. Dokumentāla filma
Garums: 82 min
Režisori: Inese Kļava, Ivars Zviedris
Pie skarbās un vientuļās purva Intas ierodas dokumentālists. Viņa acīs Inta ir brīnišķīga – izcila filmas varone ar spēcīgu raksturu, bet mežonīgā sieviete drīzāk gatava filmētājam uzlikt lāstu, nekā ļauties iemūžināties. Taču dokumentālista neatlaidība dara savu, un Intas sirds tiek iekarota, lai tūlīt pēc tam to arī salauztu.
Vecuma ierobežojums: 12+
Jaunajā zālē: 24.03. seanss 19:00
Ieeja: 2.50 Ls; skolēniem, studentiem,  pensionāriem, uzrādot apliecību-  2.00 Ls.

RĪGAS IMPROVIZĀCIJAS TEĀTRIS
Rīgas Improvizācijas teātris piedāvā:
Improvizācijas vakaru – AR ŠARMU PRET KARMU
Jautri un neparedzami stāsti par vitāli svarīgām tēmām.
Izsmalcināti raksturi, spraigas attiecības mūsu acu priekšā gluži kā zem palielināmā stikla. Šarmants naivums mijiedarbībā ar karmisku nolemtību. Uzvar spontanitāte. Skatītāju ieteiktas ainas Rīgas Improvizācijas teātra izpildījumā.
Vakara gaitā jautras atmosfēras gaisotnē darbosies bārs.
Improvizācijas teātris ir skatuves žanrs, kurā netiek izmantots iepriekš sarakstīts materiāls, visas darbības un dialogi rodas reālajā laikā un vietā.
RIT Improvizē: Raimonds Ruzenieks, Valdis Sils, Viesturs Vizulis, Jānis Rozenvalds, Elīna Geida, Edgars Neilands
Mūzika: Mārtiņš Zilberts vai Guntis Cimiņš
Gaismas: Georgs Kozulis
Pasākuma ilgums: 2h
Ieeja no 19:30
Jaunajā zālē: 22.03. plkst. 20:00
Ieeja: 5.00 Ls
Biļetes nopērkamas visās „Biļešu Serviss“ kasēs, kā arī www.bilesusserviss.lv un www.splendidpalace.lv. Vairāk informācijas: http://www.improvizacija.lv

Izrāde LĪGAVAINIS
Lauris Dzelzītis meklē ideālo līgavu izrādē “Līgavainis”.

Turpinot pētījumus stand-up komēdijas žanrā, izrāžu apvienība PANNA skatītāju vērtējumam ir nodevusi jaunu izrādi – Jura Rijnieka iestudēto „Līgavaini”, kurā tipisku vīrieša attieksmi pret mīlestības un kāzu savstarpējo sakarību izdzīvo viens no Latvijas iekārojamākajiem vecpuišiem – aktieris Lauris Dzelzītis.
Kāda būtu patiesi brīnišķīga pasaule? Ja tajā valdītu miers un… visi cilvēki apprecētos! Lūk, tā patiešām būtu laimīga pasaule! Tad kāpēc mēs īstas jūtas gribam apstiprināt ar priekškaramo atslēgu pie tilta margām? Kāpēc mums šķiet, ka jebkurš cilvēks, ko bieži redzam televīzijas ekrānā, ir mūsu mīlestības vērts? Tā, it kā kāzu kleita būtu vienīgais gaišais cerības stars tumsas valstībā un baltais mutautiņš uzvalka kabatā – vienīgais gaišais plankums tuneļa galā.
Un ja pēkšņi vēl uzrodas kāds simts svešu, smaidīgu cilvēku, kas izrādās tavi kāzu viesi!? Tas ir sākums vai gals?!
Izrādes „Līgavainis” varonis, kura ādā iejutīsies aktieris Lauris Dzelzītis, un izrādes veidotāji – režisors Juris Rijnieks un lugas autors Uģis Segliņšpiedāvā savu atbildi. Tajā brīdī, kad jūtas tiek pārvērstas par preci un mīlestība – par sarkanu plīša spilventiņu Valentīna dienā, jūtas mirst. Komercializācija spēj līdz absurdam novest jebkuras attiecības, un to spilgi raksturo, piemēram, „ aklās kāzas” televīzijas ēterā vai bildinājums radio laika ziņās.
„…un es sapratu, ka mana krūzīte vairs nemūžam nestāvēs tajā vietā, kur es to nolikšu…Manas vecās, mīļākās, nodriskātākās džinsas viņa man vairs nekad neļaus uzvilkt. Jebkurš aliņš būs kā laimests loterijā, pie kura var tikt labi ja reizi tūkstoš gados…Nu kas mani trieca izrunāt tos liktenīgos vārdus?!
Uģis Segliņš "Līgavainis"
Jaunajā zālē: 27.03. plkst. 19:00
Ieeja: 7.00 Ls
Biļetes nopērkamas visās „Biļešu Serviss“ kasēs, kā arī www.bilesusserviss.lv un www.splendidpalace.lv. Vairāk informācijas: http://www.pannasteatris.lv

RĪGAS STĀSTS / RIGA STORY
Tūristu skaita pieaugums Rīgā kalpojis kā pamudinājums šī darba tapšanai – SIA „Rīgas nami” vēlas demonstrēt tūristiem mūsu pilsētas bagātību – 800 gadu seno vēsturi, pilsētas attīstību cauri gadsimtiem, radīt Rīgas īpašo stāstu.
SIA Rīgas nami un Vides Filmu studija piedāvā Rīgas viesiem jaunu tūrisma produktu - 30 minūšu garu dokumentālu filmu par Rīgu - „Rīgas stāsts/Riga Story”. Filma kalpo kā uzziņas materiāls un stimuls tālākai Rīgas kultūrvēsturisko pieminekļu apskatei, mudina turpināt iepazīt Rīgu tuvplānā.
Filmu veidotāji– scenārists Pēteris Krilovs, režisors – Dainis Kļava, operators – Valdis Celmiņš, mākslinieks Edmunds Jansons, oriģinālmūzikas autors Kārlis Auzāns, vēsturnieks-konsultants – Valdis Klišāns, tulkotāji – Dzintra Džonsa un Kārlis Streips (angļu valoda), Darja Kulagina (krievu valoda), teksta autors – Marats Samauskis, aizkadra balss – Greiems Džonss (angļu valoda), Anatolijs Fetčins (krievu valoda), operatora asistenti – Arvīds Celmalis, Ernests Kļaviņš, krāsu korekcija – Uģis Olte, filmas HD pēcapstrāde – Krišs Roziņš.
Jaunajā zālē: katru dienu
Seansu sākums: 10:00 (ENG); 11:00 (RUS); 12:00 (ENG); 13:00 (RUS); 14:00 (ENG); 15:00 (RUS)
Ieeja: 5.00 Ls, bērniem 2.00 Ls. Grupu biļetes, sākot no 10 cilvēkiem, 4.00 Ls.
Biļetes nopērkamas visās „Biļešu serviss” kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv un www.splendidpalace.lv

VESTIBILĀ
IZSTĀDE „DZIMUŠI RĪGĀ - SLAVENI PASAULĒ”

SIA ”Rīgas nami” pasākumu centrā – vēsturiskajā kinoteātrī ”Rīga”/”Splendid Palace” apmeklētājiem ir iespēja ielūkoties izstādes "Dzimuši Rīgā - slaveni pasaulē" ekspozīcijā katru dienu no plkst. 10:00 līdz 20:00. Pastāvīgā ekspozīcija tapusi SIA ”Rīgas namiem” sadarbībā ar Latvijas institūta speciālistiem.
Projekta mērķis ir iepazīstināt rīdziniekus un Rīgas viesus ar vistalantīgākajiem rīdziniekiem, kas kļuvuši slaveni ne vien Latvijā, bet Eiropā un visā pasaulē. Šos uzvārdus vieno vārds „izcilība” – Mihails Barišņikovs, Sergejs Eizenšteins, Mihails Tāls, Gunārs Birkerts, Vera Muhina, Raimonds Pauls, Kārlis Skrastiņš, Mariss Jansons…. Pavisam ekspozīcijā ietvertas 16 personības, kuru fotoportreti papildināti ar izzinošo informāciju par katras personības biogrāfiju un nozīmīgākajiem sasniegumiem, lai veidotu priekšstatu, kāpēc šie cilvēki ir izpelnījušies nedalītu atzinību Latvijā un tālu ārpus tās robežām.
Latvija ir lielisks paraugs tam, ka lielas idejas un lielas personības dzimst relatīvi mazās valstīs un pilsētās. Dinamiskie vēstures spēki, kas ir kaldinājuši šodienas Rīgu un Latviju, ir atstājuši nospiedumu šejienes cilvēkos, veidojot šejieniešiem raksturīgu un unikālu īpašību un vērtību kopumu.

Kases darba laiks: no 10:00 līdz pēdējā seansa sākumam.
Ieskaties:
www.splendidpalace.lv

Reklāma
Reklāma