Latvijas Neredzīgo biedrības Strazdumuižas klubs iestudējis Gunāra Priedes lugu "Udmurtijas vijolīte"

16. martā plkst. 16.30 Jāņa Akuratera muzejā, O. Vācieša ielā 6a Rīgas amatieru teātru festivāla „Rīga spēlē teātri 2013” ietvaros notiks Latvijas Neredzīgo biedrības Strazdumuižas kluba drāmas un dzejas teātra izrāde – Gunāra Priedes lugas „Udmurtijas vijolīte” iestudējums.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto lomu atveidotāji: Aurēlija – Dzintra Elliņa, Zinta – Agnese Elliņa, Maira – Ineta Loginova, Tālivaldis – Raivis Elliņš.

 

Režisore – Inese Vanaga.


„… es nezinu, vai to sauc par vijolīti vai kā citādi… Tā ir ļoti neparasta savā šķietamajā vienkāršībā, smalka un patiesa,” – tā rakstīja Gunārs Priede. Viņa luga ir četru cilvēku stāsts par jūtām, ilūzijām un dzīvi.

Latvijas Neredzīgo biedrības Strazdumuižas kluba drāmas un dzejas teātrim ir sena vēsture. Tas dibināts 1948. gadā un savas pastāvēšanas laikā ir iestudējis gan lugas, gan dzejas kompozīcijas – latviešu un ārzemju autoru darbus. Ilggadējākie teātra režisori bijuši Voldemārs Ābrams, Eiženija Kaldovska, Marija Cīrule, Visvaldis Čakste, Linards Apinis, kopš 2006. gada rudens teātri vada Inese Vanaga.
Kolektīvā darbojas 19 dalībnieki, vairāki no tiem ir redzes invalīdi. Pēdējos gados iestudēts lietuviešu dramaturga K. Sajas viencēliens „Sieviete iet pa lietu”, A. Čehova „Kaija”, H. Gulbja „Viena ugunīga kļava ”, angļu dramaturga Dž. Gluatomasa viencēliens „Ģimenes svinības”, Ā. Elksnes viencēliens „Pārsteigums”, kā arī vairākas dzejas kompozīcijas. Kolektīvs regulāri piedalās amatieru teātru festivālā „Rīga spēlē teātri” un „Spēlmaņu svētkos” Dikļos.

Šogad amatierteātru festivāls „Rīga spēlē teātri” notiek no 23. februāra līdz 14. aprīlim un 26 iestudējumos skatītājiem tiek piedāvāts plašs bezmaksas izrāžu klāsts, kuru formas un satura daudzveidība ļauj katram atrast sev tīkamāko.
Festivāla prioritāte šajā gadā ir latviešu oriģināldramaturģija.
Gada interesantākos iestudējumus, kurus izvērtēs starptautiska žūrija, skatītāji varēs baudīt festivāla noslēgumā no 12. līdz 14. aprīlim VEF Kultūras pilī.

Tuvāka informācija pa tālruni 67619934 vai e-pastu akuraters@memorialiemuzeji.lv, kā arī

Reklāma
Reklāma

http://www.memorialiemuzeji.lv un http://www.akurateramuzejs.lv