Rīgas ZOO februāris - tropu mēnesis. Godā cels čūsku

Rīgas Zooloģiskajā dārzā februārī jau 11.gadu notiek tradicionālais Tropu mēnesis. Šogad, Čūskas gadā (pēc austrumu kalendāra), galvenā tradicionālā pasākuma tēma ir veltīta vienlaikus tik biedējošai un intriģējošai rāpuļu grupai kā čūskām.

Dāvja Nores zīmējums.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dāvja Nores zīmējums.

Kāpēc par čūskām? Vai 2013.gadā, Čūskas gadā, Rīgas Zooloģiskā dārza kolekcija neplānoti papildināsies ar jauniem rāpuļiem? Pērn uz zoodārzu nogādāja nesaprātīgiem "čūskumīļiem" konfiscētas čūskas, kurām bija nepieciešams nodrošināt pienācīgus kopšanas apstākļus un uzņemties rūpes par jaunu mājvietu atrašanu.

 

Zoodārzs nebūt nav iepriecināts par jaunajiem iemītniekiem, jo tie nav nedz savā starpā saticīgi, nedz arī viegli aprūpējami. Vasarā zoodārzs ir teju vai vienīgais padomdevējs jautājumos par patiesībā visai nekaitīgo bezkāju rāpuļu padzīšanu no māju pagalmiem. Tāpēc šogad Tropu mēneša galvenais moto ir saprātīgas attieksmes veidošana pret čūskām. 

 

Tropu mēnesis notiks no 1. februāra līdz 28. februārim.

Sestdienās un svētdienās no plkst.12 līdz 16 zoodārza apmeklētāji tiks aicināti uzkavēties siltajā un omulīgajā Tropu mājā:

- Pētnieku darbnīcā "Iepazīsti čūsku pasauli!" ikviens varēs iesaistīties interesantās un par čūsku pasauli izzinošās nodarbēs.

- Drosminieku stūrītī "Izvēlies draugu atbildīgi!" paši zinātkārākie un drosmīgākie varēs satikties tuvāk ar kādu tropisko mežu iemītnieku un piedalīties diskusijā, cik prātīgi vai ne tik prātīgi izvēlēties rāpuļus kā eksotiskos mājdzīvniekus.

- Apaļajās stundās būs iespēja vērot dzīvnieku barošanas demonstrācijas.

Reklāma
Reklāma

- Rotaļu stūrīti "Spēlējies un uzzini vairāk!" spēļu mīļus sagaidīs Tropu mājas "Domino", "Atrodi lieko", un vēl, un vēl, lai kopīgi asinātu prātu un koptu atjautību. 

Turpretim darba dienās būs iespēja doties tematiskā ekskursijā "Čūsku dzīves noslēpumi" gida pavadībā. Interesentu un klausīties gribētāju grupas zoodārzs aicina pieteikties savlaicīgi. 

 

Visu diennakti neklātienē būs iespēja virtuāli apceļot Tropu māju, izmantojot Uzziņu dienesta 1188 dāvāto 360º panorāmas karti.

Pateicoties zooloģiskā dārza sadarbības partneriem, Tropu mēneša pasākumus varēs apmeklēt par pazeminātu ieejas biļešu cenu ar atlaidi līdz pat 50%. Par atlaižu ieguves noteikumiem plašāk - www.rigazoo.lv 

 

Raksta tapšanā izmantota Rīgas skolu vortālā pieejamā informācija.