Dziesminiece Sintija Grava aicina uz koncertu Allažu baznīcā

 Svētdien, 27.janvārī plkst.15 uz koncertu "Tu esi mīlestībai radīts, no mīlestības veidots" Allažu luterāņu baznīcā aicina dziesminiece Sintija Grava.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sintijas radītais ir dvēseles mūzika - gaiša, tīra un mierpilna. Viņas radītās dziesmās ir tā gaisma un tas vieglums, ko spēj radīt tikai augstākiem spēkiem veltīta mūzika. Dziesminiece raksta mūziku, dzied un spēlē par godu Dievam, mammamuntetiem.lv informēja Austras biedrībā.

Koncertā Allažu baznīcā Sintijai (vokāls, ģitāra) pievienosies draugi - Sergejs Austris Universs (taustiņinstrumenti), Norberts Skraucis (basģitāra) un Ingus Feldmanis (ģitāra). Kopā ierakstīti jau divi mūzikas albumi - "Rīta bērns" (1998) un "Mīlestība ir Tevī" (2000) - un šobrīd krājas dziesmas trešajam. Koncertā dzirdēsim Sintijas komponētās dziesmas gan ar viņas pašas vārdiem, gan svēto tekstu, gan ar Ruslana Niedinga vārdiem.

Dziesmas rakstīt Sintija sākusi laikā, kad mācījusies pie Austras Pumpures, ar kuru kopā viņa uzstājusies ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs.

Šobrīd Sintija strādā Rīgā bērnu un jauniešu centrā "Kurzeme" par ģitārspēles un vokālo pedagogu. Tur viņa vada vokāli instrumentālo ansambli "Vējš". Kopā ar to viņa daudz koncertējusi Latvijā, arī Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Zviedrijā un Dānijā.

Uz gaišu noskaņu koncertu Allažu baznīcā Sintija aicina klausītājus, atsaucoties uz Sv.Augustīna vārdiem: "Dziesma ir divkārša lūgšana".

Projekts tiek īstenots Siguldas novadā, sadarbojoties Allažu Tautas namam, Allažu luteriskās baznīcas draudzei un Austras biedrībai (www.austrasbiedriba.lv), mērķtiecīgi iesaistot Latvijā jau zināmus un jaunus dziesminiekus. 

Reklāma
Reklāma

Allažu luterāņu baznīca ir unikāls arhitektūras piemineklis. Tā celta 1926.gadā pēc arhitekta P.Kundziņa projekta, baznīcas apdarē izmantots Allažu šūnakmens.

Pateicoties Siguldas novada pašvaldības atbalstam, ieeja koncertā bez maksas. 

Koncerti - latviešu dziesminieku tikšanās ar klausītājiem - notiks katra mēneša ceturtajā svētdienā pēc dievkalpojuma ciklā no "Ziemassvētkiem līdz vasarsvētkiem" Allažu ev.luteriskajā baznīcā, Siguldas novadā, Allažu pagasta Stīveros.