Ģertrūdes ielas teātra programma 2012/2013 ziemas mēnešiem

Ja nolem doties uz kādu teātri, varbūt ir vērts izmēģināt kaut ko pavisam jaunu un nepieredzētu. Tāpēc ieskaties Ģertrūdes ielas teātra programmā 2012/2013 ziemas mēnešiem.

Viena no Ģertrūdes ielas teātra izrādēm, kas nes teātra un arī Latvijas vārdu ārpus mūsu valsts robežām ir LEĢIONĀRI.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Viena no Ģertrūdes ielas teātra izrādēm, kas nes teātra un arī Latvijas vārdu ārpus mūsu valsts robežām ir LEĢIONĀRI.

19. decembrī, aicinām uz režisores Ingas Topas izrādi DEVIŅI, kurā aktieri Lauma Balode un Emīls Kivlenieks, piedaloties skaņu meistaram Arvīdam Augšupam, skatītāju acu priekšā izspēlē cilvēka mūža ciklu, iedvesmojoties no mītiskā pasaules skatījuma un folkloras. Izrāde ir bez teksta, galvenie izteiksmes līdzekļi tajā ir aktieru ķermeņi un balsis. „Tīri un dabiski. Un tieši šīs iekšējās tīrības sajūta ir tā, kas sajūtama vēl ilgu laiku pēc tam, kad izrāde jau ir izdzīvota tās saturiski piesātinātajās deviņās ainās” – Kitija Balcare, Kroders.lv.
Tuvākā izrāde 19.decembrī 19.00. Papildus informācija par izrādi: http://git.lv


Saulgriežu laikā Ģertrūdes ielas teātrī pulcēsies arī koncertpublika – uz koncertu ARVIEN TUVĀK 20.decembrī 19.00 aicina Anete, El Mars un koris „Mūza”, pēc koncerta solot arī draudzīgu sadziedāšanos ar klausītājiem (par koncertu: http://git.lv), kamēr 22.decembrī 20.00 grupas „Ēnu kaleidoskops” un „Claustrum” aicina uz koncertu PĒC PASAULES GALA (par koncertu: http://git.lv). Ieeja uz koncertu 22.decembrī ir bez maksas.


Starp Ziemassvētkiem un gadu mijas svētkiem, 27. un 30. decembrī 19.00, aicinām uz poētisko lielpilsētas balādi ĀDA par Ādamu un ievu mūsdienu Rīgā, kurā varoņu mīlestības meklējumos pilsētas, naudas un slavas kārdinājumu džungļos izspēlē aktieri Anta Aizupe un Ivars Krasts. Lugas ĀDA autore ir Inga Gaile, iestudējuma režisors Andrejs Jarovojs, mūzikas autors Jānis Burmeisters, tērpu māksliniece Ieva Veita.
Tuvākās izrādes 27. un 30. decembrī, 28., 30., 31.janvārī, 27.februārī 19.00. Papildus informācija par izrādi: http://git.lv

Reklāma
Reklāma


Janvāra sākumā Ģertrūdes ielas teātrī vēl viena ziemas pirmizrāde – 6.janvārī 19.00 aicinām uz režisora Andreja Jarovoja un horeogrāfes Kristīnes Vismanes kopdarbu PIETIEKAMI LABS. Apšaubot viennozīmīgā vēstījuma, kam jānokļūst pie skatītāja, iespējamību, izrāde PIETIEKAMI LABS atklāj paradoksus izrādes izpildītāju attiecībās. Izrādē spēlē Katrīna Albuže un Kristīne Vismane.
Tuvākās izrādes 6.[pirmizrāde], 9. un 10.janvārī 19.00. Pēc tam izrādes būs skatāma februāra vidū. Papildus informācija par izrādi: http://git.lv


13., 24. un 26 janvārī aicinām uz izrādi sapņotājiem ČETRAS NAKTIS. Izrādes pamatā ir Fjodora Dostojevska stāts „Baltās naktis”, kurā aprakstītie notikumi, saglabājot sižetu līniju, no 19. gadsimta Pēterburgas ir pārcelti uz 21. gadsimta Rīgu. Šī izrāde ir režisora Andreja Jarovoja un dzejnieces, dramaturģes un prozaiķes Ingas Gailes trešais kopdarbs, kas turpina iepriekšējos darbos aizsākto tēmu par cilvēku attiecībām mūsdienu pilsētā (”Neuzticīgie”, 2009, Latvijas Nacionālajā teātrī, „Āda”, 2011, Ģertrūdes ielas teātrī). Teksts Inga Gaile, režija Andrejs Jarovoja, spēlē Anta Aizupe, Iveta Pole un Edgars Samītis, tērpu māksliniece Ieva Veita.
Tuvākās izrādes 13., 24., 26. janvārī, 7. un 10. februārī 19.00. Papildus informācija par izrādi: http://git.lv

Tiem, kas mīl pasakas, janvāra vidū gaidīsim uz mazliet baisu stāstu ar laimīgām beigām – izrādi PASAKA PAR GARDEGUNI. Izrādes pamatā ir Vilhelma Haufa pasaka „Punduris Gardegunis”, režisors Andrejs Jarovojs, teicējas lomā Maija Doveika, skanu režisors Olivers Tarvids, tērpu māksliniece Ieva Veita.
Tuvākā izrāde 19.janvārī 15.00. Papildus informācija par izrādi: http://git.lv. Uz šo izrādi tiek piedāvātas arī ģimenes biļetes (cena Ls 12 četriem cilvēkiem).

Viena no Ģertrūdes ielas teātra izrādēm, kas nes teātra un arī Latvijas vārdu ārpus mūsu valsts robežām ir LEĢIONĀRI. „Jauni cilvēki paši radījuši materiālu un patiesi, godīgi cīnās [izrādē] par jēgu. Uz plikas dēļu grīdas. Es tādā veidā saprotu teātra pastāvēšanas jēgu – nevis patikt, šokēt, pārsteigt, bet runāt par būtisko” – aktieris Gundars Āboliņš par 2012.gada novembrī Ģertrūdes ielas teātrī redzēto izrādi LEĢIONĀRI nedēļas žurnālā „ir” publicētajā intervijā. Izrādē spēlē Karls Alms (Carl Alm, Somija) un Kārlis Krūmiņš, režisors Valters Silis, scenogrāfija un tērpi Ieva Kauliņa. Izrādes autoru kolektīvs – Karls Alms, Kārlis Krūmiņš, Ieva Kauliņa un Valters Sīlis, par šīs izrādes izveidi saņēma godpilno „Spēlmaņu nakts” balvu nominācijā Gada latviešu autora darba iestudējums.
Tuvākās izrāde 20., 21., 22. februārī 19.00 Ģertrūdes ielas teātrī, 24. februārī Valmieras Drāmas teātrī, 6.martā viesizrāde Krievijā Nāciju teātrī (Teatr nacij), Maskavā. Papildus informācija par izrādi: http://git.lv

Ģertrūdes ielas teātra adrese: Ģertrūdes ielas 101a [iekšpagalma māja]
Ieejas biļešu cenas uz izrādēm Ģertrūdes ielas teātrī: Ls 6, skolēniem, skolotājiem, studentiem, pensionāriem – Ls 3.

Biļetes www.bezrindas.lv un galerijā ISTABA
Grupu un individuālas rezervācijas git@git.lv
Teātra zāle ir pieejama arī cilvēkiem ratiņkrēslos.

Teātra mājaslapa internetā: www.git.lv