Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris aicina noskatīties trīs labas izrādes

 Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris savus skatītājus decembrī aicina uz trim labām izrādēm - "Meža dziesma", "Indrāni" un "Grenholma metode".

Topošie Krievu teātra aktieri izrādē Meža dziesma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Topošie Krievu teātra aktieri izrādē "Meža dziesma".

Topošie Rīgas Krievu teātra aktieri mīlas stāstā "Meža dziesma"

7.decembrī un 23.decembrī Rīgas Krievu teātrī skatāma izrāde - brīnumpasaka "Meža dziesma", kas ir pirmā Rīgas Krievu teātra aktieru kursa izrāde uz teātra lielās skatuves. Izrāde tapusi pēc ukraiņu dzejnieces Ļesjas Ukrainkas lugas "Meža dziesma", kas piepildīta ar jaunības kvēli un ir lieliski piemērota šādai pirmajai jauno aktieru pieredzei. Ļ.Ukrainkas liriskā pasaka ir pasaules klasikas šedevrs, skaista, maiga un vieda teika par meža meitas un cilvēka mīlestību. Līdzās cilvēkiem dzīvo un darbojas mītiski tēli – ūdensvīrs, mežainis, nāras un laumiņas. Izrāde "Meža dziesma" vēstīs mūžam dzīvo stāstu par gaišo un tumšo spēku cīņu cilvēka dvēselē.

 

Rīgas Krievu teātrī skatāms klasikas iestudējums mūsdienu versijā "Indrāni"

15.decembrī un 16.decembrī Rīgas Krievu teātrī būs skatāma izrāde "Indrāni", kas tikusi nominēta "Spēlmaņu nakts 2011/12 "kategorijā" gada latviešu autora darba iestudējums".

Indrānu tēva lomas atveidotājs Leonīds Lencs nominēts kategorijā "gada aktieris", un Jekaterina Frolova nominēta kategorijā "gada aktrise otrā plāna lomā" par Gustes lomu. Ievērību guvusi arī Reiņa Dzudzilo veidotā izrādes scenogrāfija; viņš ticis nominēts kategorijā "gada scenogrāfs", bet mūziķis Goran Gora nominēts kategorijā "gada mūzikas autors dramatiskajā izrādē" par brīnišķīgo izrādes "Indrāni" muzikālo noformējumu. 

Rūdolfa Blaumaņa lugas "Indrāni" pamatā ir divu paaudžu konflikts, paaudžu dzīves skatījuma dažādība, kas kļūst par savstarpējo nesaskaņu cēloni un noved līdz strīdam par mantojumu, kas atrisinās, pateicoties viltus vēstulei. Elmāra Seņkova versijā šis klasikas darbs tiek skatīts no mūsdienu skatu punkta, izspēlējot visiem zināmo stāstu no jauna.

indrani

 

Reklāma
Reklāma

Spraigas mūsdienu biznesa intrigas izrādē "Grenholma metode"

20. decembrī plkst. 19 Rīgas Krievu teātrī būs skatāma izrāde - korporatīva intriga pēc Žordi Galserāna lugas "Grenholma metode" Maskavas režisora Sergeja Golomazova iestudējumā.

Viņa iestudētā korporatīvā intriga "Grenholma metode" vēsta par četriem cilvēkiem, kuri ierodas uz pārrunām uzņemšanai darbā lielā korporācijā. Pārrunas pārvēršas psiholoģiskos testos īstena trillera garā. Cilvēks tiek nostatīts izvēles priekšā – sekot korporatīvām vai personīgām vērtībām? Profesionalitāte un personība tiek pretstatītas, kā rezultātā cilvēks zaudē sevi sistēmā. Lai iegūtu prestižu darbu un amatu, piemērojami jebkādi līdzekļi, un cilvēks ir bezspēcīgs pret biznesa pasaules likumiem. Noskatoties izrādi "Grenholma metode", ikvienam kļūs skaidrs, ka dramaturgs ļoti iecienījis detektīvromānu žanru. Ikvienā darbā viņš augsti vērtē aktīvu darbību (action), un šī aizraušanās arī atsaucas autora rokrakstā. Savu lugu sižetus Ž.Galserāns meklē un arī atrod jaunākajās ziņās.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri.