Maģiskais teātris – ieeja tikai jukušajiem. Akuraters vai Hese?

2012. gads ir Hermaņa Heses 135. jubilejas gads. No 24. oktobra līdz 17. novembrim Jāņa Akuratera muzejā, Pārdaugavā, O. Vācieša ielā 6a norisināsies izstāde/akcija MAĢISKAIS TEĀTRIS – IEEJA TIKAI JUKUŠIEM. AKURATERS VAI HESE?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Akciju veido un piedalās:
Viktors Jansons – scenārijs, režija, komentārs
Inguna Audere (Latvija) un Maikls Rodžers (ASV) – stikla mākslas objekti
Juris Kulakovs – mūzika
Some 1 – telpas dizains

„Izstādes/akcijas iecere Akuratera mājā „MAĢISKAIS TEĀTRIS – IEEJA TIKAI JUKUŠIEM. AKURATERS VAI HESE?” tiks būvēta kā savdabīga interaktīva spēle perfomenc stilā. Mēs – radošā grupa – vēlamies atklāt Jāni Akurateru, viņa personības pamatkodu, sākumdzeju, par bāzes pamatni izvēloties Hermaņa Heses romāna/esejas „Stepes vilks” matricu. Vēlamies uz Akurateru un Hesi paskatīties caur stikla prizmu. Izrādes/akcijas kompozīcija ietvers „Stepes vilka” komentāru montāžu ar Akuratera dzejas teksta lasījumu, speciāli komponētiem dziedājumiem, stikla mākslas objektiem un telpas dizainu.
Var teikt, ka Jānis Akuraters un Harijs Hallers ir kā divi spoguļi, kas nolikti viens pret otru. Hese raksta: „Patiesībā visiem cilvēkiem būtu jābūt cits citam par spoguli, būtu tā jāatbild un jāatbilst cits citam.”” – tā izstādes/akcijas ieceri raksturo tās scenārija autors un režisors Viktors Jansons.

Akcijas seansi:
24. oktobrī plkst. 18.00
25. oktobrī plkst. 15.00
26. oktobrī plkst. 13.00
27. oktobrī plkst. 16.00
30. oktobrī plkst. 18.00
31. oktobrī plkst. 14.00

Biļetes: Ls 3,00; skolēniem studentiem, pensionāriem Ls 1,00
Pieteikšanās un biļešu rezervēšana uz seansiem pa tālruni 26703293 (Maira Valtere, programmas kuratore) vai e-pastu: akuraters@memorialiemuzeji.lv
Izstādi/akciju atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.


Tuvāka informācija pa tālruni 26703293 (Maira Valtere), vai e-pastu: akuraters@memorialiemuzeji.lv,

kā arī mājas lapā http://www.memorialiemuzeji.lv



Reklāma
Reklāma