Rīgas zoodārzā rītdien atklāj jaunu lāču aploku

Lāču aploka atklāšanas dienā, 12.oktobrī viesi ar „lāču” uzvārdiem, (piemēram, Lācis, Medvedevs) uzrādot personu apliecinošu dokumentu, zoodārzu varēs apmeklēt bez maksas.

Lāči ir ziņkārīgi dzīvnieki un, nu viņiem būs iespēja pakāpties līdz apmeklētāju līmenim un vērot apkārtni ārpus aploka!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lāči ir ziņkārīgi dzīvnieki un, nu viņiem būs iespēja pakāpties līdz apmeklētāju līmenim un vērot apkārtni ārpus aploka!

 

Piektdien, 12. oktobrī, plkst. 11.00 Rīgas zoodārzā notiks rekonstruētās Lāču aploka svinīga atklāšana. Pasākuma laikā pēc pusgadu ilgu būvniecības darbu noslēguma zoodārza  lācene Grieta pirmo reizi ieraudzīs un apdzīvos savu uzlaboto aploku. 

 

“Rekonstruētais Lāču aploks ir lieliska dāvana Rīgas Zooloģiskajam dārzam gadsimta jubilejā. Noslēdzoties atjaunošanas darbiem, pirms 30 gadiem būvētajā aplokā ir veiktas vairākas ļoti svarīgas izmaiņas, lai to pietuvinātu mūsdienu lāču labturības standartiem: izveidotas divas alas, kur paslēpties no saules, dažādots reljefs ar koku stumbru, sakņu un akmens krāvumu palīdzību.

Pirms 30 gadiem būvētajā aplokā ir veiktas vairākas ļoti svarīgas izmaiņas, lai to pietuvinātu mūsdienu lāču labturības standartiem.

 

Reklāma
Reklāma

Lāči ir ziņkārīgi dzīvnieki un, nu viņiem būs iespēja pakāpties līdz apmeklētāju līmenim un vērot apkārtni ārpus aploka. Izveidotais substrāta klājums un vairākas slēpti veidotās barības novietnes veicinās lāču dabisko barības meklēšanas uzvedību. Esam domājuši arī par apmeklētāju drošību un aploka pieejamību: paaugstināta stikla barjera un izveidoti divi skatu laukumi, kur varēs piekļūt arī ar invalīdu vai bērnu ratiņiem,” komentē Rīgas Zooloģiskā dārza attīstības projektu vadītājs Edgars Vītols. 

 

Lāču aploka rekonstrukcija ar mobilo iekārtu tirdzniecības uzņēmuma “DT Mobile”, kas ir zīmola “Trodeks”  īpašnieks, finansiālo atbalstu tika uzsākta šā gada martā un pabeigta oktobra sākumā.