DZEJOĻA DRAUGI: Dzejas dienas bērniem Tadenavā

Kas ir dzejoļa labākie draugi – to bērni varēs uzzināt 14. septembrī Raiņa muzejā „Tadenava”. Dzejas dienu pasākums sāksies pulksten 14.00 un vēstīs par to, cik interesanta ir dzejoļu dzīve arī pēc tam, kad dzejnieki tos jau sacerējuši.

Dzejas dienu ietvaros dodies ar visu ģimeni uz Raiņa muzeju Tadenava.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dzejas dienu ietvaros dodies ar visu ģimeni uz Raiņa muzeju "Tadenava".

Draugu dzejolim patiešām netrūkst – tas draudzējas gan ar teātri, gan mākslu, gan mūziku.
Šogad Tadenavu apciemos dzejniece Inese Zandere un trīs dzejoļu draugi – Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš, māksliniece Gundega Muzikante un mūziķis Jēkabs Nīmanis. Gan kopējā sarunā un priekšnesumos, gan atsevišķās darbnīcās, kurās tiks darbināta arī bērnu radošā enerģija, viņi rādīs, kā spēj pārvērsties dzejolis, kad tas satiek savus draugus.

Kasparam Znotiņam teātrī ir nācies būt gan Imantam Ziedonim, gan Aleksandra Puškina Oņeginam, gan jocīgajam holandiešu skolotājam Jāpam un Ineses Zanderes „Iekšiņas un āriņas” bērnu dzejoļu varonim. Pēdējā laikā daudz domu viņam saistījies ar Raiņa dzeju. Bet vai dzejoli var parādīt, „izlasīt” un pazīt arī bez vārdiem? Kaspars sola pamēģināt – kopā ar bērniem.

Gundega Muzikante ir daudzu skaistu grāmatu ilustratore. Šogad viņa saņēma Jāņa Baltvilka balvas žūrijas īpašo atzinību par ilustrācijām Māras Cielēnas pasakai „Lidojums”, DELFU balsojumā simtiem lasītāju atsaucību izpelnījās viņas ilustrētā Valda Rūmnieka grāmata „Murjāņu kurmītis un viņa draugi”, daudziem pazīstama animācijas filma „Dzeguze un viņas divpadsmit vīri”.
Tadenavā būs skatāma Gundegas Muzikantes darbu izstāde, un viņa ļaus ielūkoties topošajās bērnu grāmatās – Pētera Brūvera krājumā „Grāmata Gundegai” un Ineses Zanderes pasakā „Pūķa ceļojums”. Kā dzejoļus lasa mākslinieki – to varēs ne vien dzirdēt un redzēt, bet arī uzzīmēt.

Jēkabs Nīmanis, kura komponista gaitas ļoti cieši saistītas ar teātri un animācijas filmām, zina, kā dzejoļus pārvērst dziesmās, un nu jau domā par īpaša bērniem veltīta diska izdošanu. Jēkabs ieradīsies ar savām dziesmām, kurās Inese Zandere varbūt satiks savus pasaulē aizskrējušos dzejoļus. Viņam līdzi būs arī vairāki instrumenti, kurus ieskandināt varēs arī bērni. Varbūt atkal kāds dzejolis kļūs par mūziku?

Tuvāka informācija pa tālr. 67272643 (Sigita Kušnere) vai e-pastu: tadenava@memorialiemuzeji.lv, kā arī http://www.memorialiemuzeji.lv

Reklāma
Reklāma