Apskati pingvīnus Rīgas Zooloģiskajā dārzā!

Laiks doties uz Rīgas Zooloģisko dārzu - līdz 30. augustam tur būs apskatāmi 17 Džentū pingvīni!

Apskati Džentū pingvīnus! Ekrānšāviņa foto no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Apskati Džentū pingvīnus! Ekrānšāviņa foto no video.

Pingvīnas Rīgas Zoo nav bijuši 50 gadus, un šie 17 skaistuļi arī šoreiz šet nav uz palikšanu - 17 Džentū sugas pingvīni Rīgā piestājuši uz trīs nedēļām, ceļā no Edinburgas zoodārza uz Ķīnas okeanāriju.

 

Pasaulē ir sastopami 17 sugu pingvīni un Džentū pingvīni ir trešie lielākie. Viņus Latvijas zoodārza apmeklētāji varēs sastapt līdz 30. augustam. 

 

Džentū pingvīni augumā sasniedz 75 - 90 cm, bet svars ir aptuveni 5,5 kg. Savvaļā Džentū pingvīni izplatīti Antarktīdas reģiona salās. Lielākās šīs sugas kolonijas ir Folklendu, Dienviddžordžijas un Kergelēnu salās. Barību – lielākoties garnelēm līdzīgos vēžveidīgos (krilu) un zivis, meklē piekrastes ūdeņos, dienā ienirstot pat līdz 450 reizēm. Ligzdo klinšainos apvidos, no ledus brīvās piekrastes vietās. Ligzdošanas vietas nereti atrodas vairāku kilometru attālumā no barošanās vietām. 

Reklāma
Reklāma

 

Džentū pingvīnu skaits Antarktīdas pussalā pēdējo gadu laikā ir pieaudzis, taču dažās salās apkārtējās vides piesārņojuma dēļ to skaits turpina ievērojami samazināties. Tie ir aizsargāti ar Antarktīdas līgumu kopš 1959. gada, bet 2007. gadā iekļauti Pasaules Sarkanajā grāmatā. 

 

 

Skaties Ingmāra Līdakas video!