27. maijā bērnu festivāls "Izlaidums Brīnumskapī"

Šogad Siguldas pilsētas svētkos durvis vērs bērnu festivāls – Izlaidums Brīnumskapī. Festivāls iecerēts, kā ikgadējs sarīkojums, uz kuru sabrauc bērni no visas Latvijas.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Festivāla afiša ietver daudz pasākumu festivāla dienā. Tās ir aktivitātes no pusdienām līdz vakara lielajam koncertam. Pils estrādē dienas garumā bērni piedzīvos daudz spēļu un atrakciju, laiku pa laikam kādai no aktivitātēm kļūstot par galveno.
Programmā viss bērnu actiņām un austiņām, kājiņām un rociņām, vēderiņiem un prieciņiem - dziedāšana, spēlēšana, dzejošana, dejošana, veidošana, krāsošana, izzināšana un SAJUŠANA. Jā, jā! Starp koncertiem daudzi Latvijas bērni uzzinās, kas ir Juši, kuri būs galvenie nemiera cēlāji. Tomēr, kad bērni uzstāsies ar saviem dzejoļiem, kurus Brīnumskapim iesūtījuši jaunie dzejnieki no visas Latvijas, Auša, Tauša, Smeķis, Bolis, Ozis un Būtis solās stāvēt klusi kā pelītes Peļu skolā.

Reklāma
Reklāma


Festivāla kodols - 3 centrālie koncerti:
•  pl. 13.00 kopā ar Brīnumskapja mūziķiem dzied, spēlē un dejo BĒRNI - "Knīpas un Knauķi" no Rīgas, "Mikauši" no Lielvārdes, "Spurgaliņas" no Līvāniem, "Apelsīns" un "Vizbulīte" no Siguldas. Ar solo priekšnesumiem uzstāsies Laura Štoma (Rīga), Agate Albekeite (Skrīveri), Emīls Mangulis (Ogre), Kristians Jašinskis (Līvāni), Fabiass Nils Īle (Rīga). Brīnumskapja iemītnieki Kaķītis Laķītis, Māsiņas Puteklītes, Kāmis un Simtkājītis šo koncertu gaida ar nepacietību, jo dzirdēs, kā viņu dziesmas dzied un dejo bērni.
•  pl. 15.00 Brīnumskapja jaunās dziesmu programmas „ACTIŅAS, AUSTIŅAS” pirmizrāde - CD prezentācijas koncerts. Brīnumskapja mūziķi Ingus Ulmanis, Andris Sējāns, Aigars Voitišķis, Baiba Vanaga, Roberts Rasa un Anrijs Grinbergs šoreiz uzstāsies ar pašiem "Knīpām un Knauķiem"!
•  pl. 17.00 Festivāla noslēguma koncerts. Visiem zināmu bērnu dziesmu dziedāšana kopā ar pazīstamiem Latvijas mūziķiem. Koncertu organizē un vada menedžeris, Brīnumskapja zvaigzne Kaķītis Laķītis, kurš ir sadraudzējies ar Māru Upmani, Ievu Akurāteri, Renāru Kauperu, Juri Kaukuli un Kasparu Tobi no Dzelzs vilkiem.

Nejauša nav Siguldas pilsētas izvēle. Jebkuram atbraucot uz Siguldu, garlaicīgi nebūs. Festivāla/izlaiduma vieta ir senās pilsdrupas, kurā iebūvēta skatuve. Šogad šī vieta tiek rekonstruēta un Izlaidums Brīnumskapī būs viens no pirmajiem pasākumiem jaunajā estrādē. Šīs senās drupas atbilst arī Brīnumskapja idejai, kur vecais saplūst ar mūsdienīgo, viens otru papildinot. Scenogrāfiski šī senā vieta pārtop par Brīnumskapi, lai tajā ienākot, pasakainas sajūtas pārņem gan lielus, gan mazus.