28.augustā Rīgā notiks lielo leļļu un talismanu gājiens

Šo svētdien Rīgā, Vērmanes dārzā tiksies labākās Latvijas lielās lelles un talismani, lai dotos kopīgā gājienā cauri visai Vecrīgai. Gājiens sāksies plkst. 12.30, pēc gājiena lelles varēs apskatīt un ar tām no fotografēties Vērmanes dārzā. Skatītāji varēs arī balsot par mīļāko talismanu. Skatītāju balsojuma uzvarētājs tiks nosaukts plkst. 15.30.
Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Uz Vērmanes dārza skatuves būs redzami gan talismanu sagatavotie priekšnesumi, gan vokālas studijas “Rīgas akmentiņi” audzēkņu koncertprogramma, gan Dj Japānis. Pasākumā piedalīsies arī teātra „Zīļuks” lielās lelles un kustību teātris. Vērmanes dārza teritorijā darbosies grima darbnīca, piepūšamās atrakcijas un radošās darbnīcas. 

 

Laikā, kad norisināsies balsojums par mīļāko un atraktīvāko talismanu, skatītāji varēs iesaistīties dažādās aktivitātēs kopā ar lielajām lellēm. „Dansukker” Cukuriņa cepumu dekorēšanas darbnīcā ikviens varēs mācīties cept un dekorēt cepumus, Guttiņš piedāvās nogaršot sulas, Lāsēns cienās gardiem piena našķiem. Aktīvākie skatītāji varēs iesaistīties jautrās spēlēs kopā ar talismaniem – dzenāt neredzamo bumbu kopā ar „Zemgales Olimpiskā centra” Zocīti, spēlēt vides izziņas spēlēs kopā ar Ezīti Jostiņu un izmēģināt spēkus kādā no „Kāruma” Vārniņu sagatavotajām spēlēm. AS "Latvijas Zaļais punkts" talismans Punkutālis kopā ar konteinerīšu armiju Vērmanes dārzā iestādīs PET pudeļu Labo nodomu koku. Ikvienam, kurš Vērmanes dārzā ieradīsies ar iztukšotu plastmasas pudeli, būs iespēja to ieskrūvēt koka zaros, tādējādi nobalsojot par saprātīgu dabas resursu izmantošanu un PET pudeles otru dzīvi. Plkst. 15:00 no visām Labo nodomu kokā plaukstošajām pudelēm tiks izlozēts veiksmīgākais atkritumu šķirotājs, kurš saņems īpašu dāvanu - jūras ceļojumu četrām personām uz Stokholmu ar kuģi „Tallink”. Varēsiet arī saņemt balonu no veikalu tīkla ”Iki” Zaķa un no „JYSK” Billija, vai vienkārši par piemiņu nofotografēties ar jebkuru lielo lelli.

 

Reklāma
Reklāma

"Lai arī vasara ir pietuvojusies beigām, es ceru ka Vērmanes dārzā dzirkstīs prieks un jautrība. Lielās lelles ļoti gaidīs mazus un lielus, lai kopīgi dotos gājienā un jautri pavadītu laiku pirms gaidāmā skolas gada," stāsta projekta vadītāja Diāna Supe.

 

Lielo leļļu un talismanu gājiena idejas autore ir Elīna Purlāce, pasākuma producents - pasākumu operators "UNTITLED productions"