Kur šogad svinēt Jāņus?

Līgo svētki jau pavisam tuvu! Vai esi izlēmis, kur un kā tos svinēt? Te apkopoti daži interesanti svinību piedāvājumi, lai Tu varētu izvēlēties sev piemērotāko. Lustīgu līgošanu novēl mammam.lv/tetiem.lv!

Lustīgu līgošanu novēl mammam.lv/tetiem.lv!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lustīgu līgošanu novēl mammam.lv/tetiem.lv!

 

Līgo pasākumi Līgatnē

23. jūnijā no plkst. 18.00 jautra ielīgošana viesu namā „Nītaures dzirnavas”  ar sētas pušķošanu, vainagu pīšanu, siera siešanu, pīrāgu cepšanu un latviskām dejām un rotaļām.

Līgo nakts balles un ugunskura iedegšanas Līgatnē:

Plkst. 22.00 viesu namā „Nītaures dzirnavas”spēlēs labākā katri grupa „Sestā jūdze”. Pērkot 10 biļetes iepriekšpārdošanā - cena uz balli 3.50 Ls. Ja pērk mazāku skaitu biļešu vai pasākuma norises vietā - cena 5.00 Ls

Plkst. 22.00 viesu namā „Ratnieki” spēlēs latviešu roka grandi, grupa „LINGA”. Pērkot 10 biļetes iepriekšpārdošanā- cena uz balli 3.50Ls. Ja mazāk vai pasākuma norises vietā- cena 5.00Ls  

Plkst. 22.00 Augšlīgatnē, pie Laivenes jau otro gadu spēlēs Līgatnes novadnieku iemīlētā grupa „Siluets”. Ieeja bez maksas.

Plkst. 22.30 Lejaslīgatnē, Gaujasmalā atraktīvi ballīšu meistari „Ivo & Ina” priecēs un izklaidēs ballē. Ieeja bez maksas.

Vairāk informācijas: www.ligatne.lv

 

Līgo un joko Valmierā

23. jūnijā no plkst. 19.00 līdz pat rīta gaismai Valmieras estrādē notiks Līgo vakara un Jāņu nakts sarīkojums, kurā Jāņu bērniem būs iespēja izdziedāties, izdancoties un izsmieties no sirds!

Lielo sadziedāšanos ar Valmieras koriem un  skatītājiem vadīs Valmieras koru virsdiriģents Jānis Petrovskis, savukārt par muzikālo atbalstu rūpēsies  komponists Uldis Marhilēvičs. Valmieras korus pārstāvēs diriģentes Irēnas Zelčas vadītais apvienotais Līgo koris. Sadziedāšanā piedalīsies arī godājami Valmieras pilsētas un apkārtējo novadu cilvēki ar pašu izvēlētu dziesmu, kā arī dziedātāji Nikolajs Puzikovs un Andris Baltacis. Par skatītāju smiekliem rūpēsies komiķi Jānis Jarāns un Dainis Porgants, kuri šogad svin 25 gadu darba jubileju un kopā ar Uldi Marhilēviču izveidojuši muzikāli izklaidējošu programmu „Imanta, Babīte… 25”. Programmā skatītājiem tiks piedāvāti visu laiku labākie joki, kuri nav zaudējuši savu aktualitāti arī pēc 25 gadiem.

Jāņu koncertā  piedalīsies grupa “Baltie Lāči”, kuri būs sagatavojuši arī jaunas dziesmas no grupas ‘’Čikāgas piecīši” repertuāra. “Baltie Lāči” būs atbildīgi arī par Jāņu nakts balles programmu.

Ieejas maksa: Biļetes uz pasākumu iepriekšpārdošanā nopērkamas Valmieras Kultūras centra un „Biļešu paradīze” kasēs. Biļešu cena Ls 4,-.

Vairāk informācijas: www.valmiera.lv

 

 


 

Zaļumballe Valkā

23. jūnijā plkst. 22.00 Valkas pilsētas brīvdabas estrādē varēsiet izbaudīt kārtīgu lauku zaļumballi ar nosaukumu „Līgo dienas vakarā”. Ballē spēlēs grupa „Alianse” no Valmieras. Neiztikt arī bez tradicionālajiem Jāņu ugunskuriem. Darbosies bufete.

Ieeja bez maksas.

Vairāk informācijas: www.valka.lv

 

Līgo nakts izdarības Siguldā

Klāt nakts, kad visos Gaujas pakalnos spīd Jāņugunis un pāri pilskalniem skan līgo dziesmas. Klāt nakts, kad uzzied papardes un līgotāju smaidi ievīti ziedu un ozolu vainagos.

23.jūnijā no plkst. 21:00 līgotāji tiek aicināti Siguldas Svētku laukumā kopā sadziedāt, sadancot un salīgot gada romantiskākos latviešu svētkus – Līgo nakti! No plkst. 21:30 Svētku laukumā sanāks Jāņabērni, bet plkst. 22:00 sāksies Līgo nakts izdarības – dziesmas dejas, skaitāmpanti, līgo ampeles un citi svētku pārsteigumi Silmaču Ieviņas, Rūda , Kārlēna un lustīgo „Sidrabdaņča” dejotāju vadībā. „Skroderdienu” jautrās bildes kopā liks Inčukalna tautas nama amatierteātris (vadītāja Zigrīda Ezeriņa), bet uz kārtīgu līgo sadziedāšanos visus aicinās tautas tradīciju kopas „Budēļi” vadītāja Liena Teterovska ar ģimeni. Svētku nakts dančus kustinās muzikālā apvienība „Jāņonkuls” (V.Zemgals, E.Glotovs, V.Krieviņš, Ē.Upenieks) un Dj Līgotājs.

Lai līgošanai spēks līdz gaismai neaptrūktu, par līgotāju labsajūtu rūpēsies bufete – putos alus, smaržos siers un krāšņi degs īsts Jāņu nakts ugunskurs!

Ieeja bez maksas.

Vairāk informācijas: www.sigulda.lv

 

 

Līgo Limbažos kopā ar "Ugunsgrēka" aktieriem

TV3 skatītāju iemīļotā seriāla UgunsGrēks varoņi šī gada īsāko nakti 23.jūnijā no plkst.21:00 dziedot un dancojot aizvadīs Limbažu estrādē. Pievienojoties viņiem un dodieties Jāņus sagaidīt un līgot līdz pat rīta agrumam kopā ar Leonu, Elizabeti, Denisu, Donātu, Zentu, Rafalsonu ar kundzi, Ritu un daudziem citiem UgunsGrēka varoņiem. 24.jūnija vakarā plkst. 20:10 ikviens skatītājs varēs sekot līksmajam koncertam Līgo UgunsGrēks TV3 ekrānos!

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja vinnēt gan RIMI, "Rīgas Miesnieka" dāvanu grozus, kā arī balvas no "Lāčplēša alus".

Ieejas maksa: Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs, www.bilesuparadize.lv un Limbažu kultūras nama kasē. Pirmās 1000 biļetes Ls 3, iepriekšpārdošanā Ls 4, pasākuma dienā 5 Ls, RIMI kartes īpašniekiem Ls 2. 

Vairāk informācijas: www.limbazi.lv

 

Rūdolfa Jāņi Cinevillā – Slampē

“RŪDOLFA JĀŅI CINEVILLĀ” 23. un 24. jūnijā kinopilsētā Cinevilla Tukuma novada Slampē.

Divu dienu un visīsākās nakts garumā būs iespēja izjust gan tūkstošgadu tradīciju mistiku, gan ļauties svētku jautrībai un mūsdienīgām izklaidēm – piedzīvot īstenus Jāņus!

Visas kinopilsētiņas teritorijā gaidīs Jāņu tirdziņi, krodziņi un kafejnīcas. Pilsētiņas ēkās un laukumos uzstāsies ielu, kāzu un tautas muzikanti, "Pola rotaļu laukumā" bērni varēs rotaļāties un apgūt vainadziņu vīšanu, Rūdolfa sētā būs tradicionālas Jāņu izdarības. Blaumaņa teātris, Rūdolfa kino, Aldara Meistaru laukums, konkursi un spēles priecēs visas dienas un nakts garumā. Bet uz Lielās Krājbankas skatuves jau no plkst. 14:00 uzstāsies Latvijas populārākie mūziķi.

Reklāma
Reklāma

Līgotājus gaidām Cinevillā jau 23. jūnijā no plkst. 12:00.

Uz svētkiem jābrauc ar jāņuzāļu klēpi – svētībai, skaistumam un bagātībai – kopīgi tiks savīts lielākais Jāņu vainags! Vakarā iedegsies ugunskrāvumu parks.

Ieejas maksa: Iegādājoties biļetes iepriekšpārdošanā „Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās, Krājbankas Dižkartes un Šokolādes kartes īpašniekiem tiek piešķirta 30 % atlaide! Bērniem līdz 12 gadiem ieeja brīva!

Vairāk informācijas: www.rudolfajani.lv

 

Dejas un lustes Daugavpilī

23.jūnijā daugavpilieši un pilsētas viesi tiek aicināti uz Stropu estrādi pavadīt gada visīsāko nakti un sagaidīt saullēktu zaļumballes noskaņojumā. Par Jāņu sieru, saldo alu un citiem našķiem gādās tirdziņa saimnieces un saimnieki no plkst.20:00, bet par aktīvu izklaidi un lustīgu izdancošanos – mūziķi un dejotāji programmā „Līgosim Stropu estrādē” kopā ar Latviešu kultūras centra deju kolektīvu „Atbalss”, profesionālo pūšamo instrumentu orķestri „Daugava” un solistiem. Plkst.23:00 Jāņu ugunskura iedegšana un zaļumballe kopā ar mūzikas grupu „Lardo”. Plkst. 02:00 Saullēkta sagaidīšana disko ritmos līdz plkst. 04:00.

Vairāk informācijas: www.daugavpils.lv

 

 

Līgo Ventspilī

23.jūnijā Ventspils iedzīvotājus un pilsētas viesus gaida bezmaksas svētku pasākumi - Jāņu dienas tirgus, R.Blaumaņa izrāde "Skroderdienas Silmačos" un zaļumballe.

Plkst. 8:00-16:00 Tirgus - plaša tirdzniecība ar pārtiku, pašu ražotu piena produkciju, pašu audzētām zemenēm, svaigu gaļu, kūpinājumiem, konditoreju, zivīm un zivju kulināriju, augļiem, dārzeņiem, medus produkciju, Jāņu sieru, pavasara un vasaras sezonas rūpniecības precēm, puķu un dārzeņu stādiem.

Plkst. 20:00 Teātra izrāde Reņķa dārzā Ogres tautas teātra izrāde R.Blaumanis "Skroderdienas Silmačos". Režisors Jānis Kaijaks. 

Plkst. 22:00 Zaļumballe - Reņķa dārzā spēlēs grupa "Pusnakts tango" un DJ Lācis. 

Visos pasākumos ieeja bez maksas.

Vairāk informācijas: www.ventspils.lv

 

Lielā sadziedāšanās Saldū 

23. jūnijā plkst. 20:00 Saldus Kalnsētas parka estrādē norisināsies vērienīgs Līgo svētku lielkoncerts „No nakts uz rītu” – ar visiem zināmām un iemīļotām dziesmām priecēs vairāk kā piecpadsmit populāri Latvijas dziedātāji un aktieri - Harijs Spanovskis, Jānis Paukštello, Nikolajs Puzikovs, Evija Sloka, Kaža, Roberts Pētersons, Jolanda Suvorova, Karīna Tatarinova, Jenny May, Normunds Pauniņš, māsas Legzdiņas, Dzeguzīte, Dita Lūriņa, Mārtiņš Egliens, Aigariņš un Opus Pro.

Koncerta pirmajā daļā mākslinieki izpildīs savas mīļākās dziesmas un hītus, savukārt koncerta otrajā daļā visiem būs iespēja dziedāt tautasdziesmas, ziņģes, kino un estrādes dziesmas, kuras, pateicoties apvienotajiem mūziķu sastāviem, iegūs jaunu skanējumu. Tā būs varena sadziedāšanās ar kori, solistiem un publiku Inta Teterovska vadībā.

Koncerts būs ļoti daudzveidīgs un paredzēts ikviena muzikālajai gaumei.

Pēc koncerta plkst. 23.00 sāksies lustīgā Līgo nakts zaļumballe, kas tradicionāli ilgs līdz rīta gaismai. 

Koncerta dienā Kalnsētas parka estrādē līgotāji tiks gaidīt no plkst. 19.00, lai varētu ieņemt labākās vietas. Plašā izvēlē būs iespēja baudīt visdažādākos ēdienus, protams Jāņu sieru un Latvijas labāko alus darītavu alu. 

Ieejas maksa: Pirmās 1000 biļetes par 3 Ls, vēlāk 4 Ls, pasākuma dienā 5 Ls. Biļetes iespējams iegādāties Saldus Kultūras centrā un „Biļešu paradīzes” kasēs. Bērniem līdz 10 gadu vecumam kā arī Jāņiem un Līgām ieeja bezmaksas uzrādos personas apliecinošu dokumentu.

Vairāk informācijas: www.saldus.lv

 

Brīvdabas izrāde un zaļumballe Jēkabpilī

23. jūnijā jau no plkst.19:00 visi tiek gaidīti Krustpils saliņā, kur izrādīs joku lugu brīvdabas izrādē „PREILENĪTE” kopā ar tautā iemīļotiem Nacionālā teātra aktieriem - Daigu Gaismiņu, Voldemāru Šoriņu, Egilu Melbārdi, Līgu Vītiņu, Zigurdu Neimani, Guntu Virkavu un Juri Hiršu.

Pēc izrādes noskatīšanās aicinām vienoties kopīgā līgošanā pie Jāņu ugunskura baudot gardo miestiņu un sieru. Vakara gaitā dziedāsim skaistās Līgo dziesmas kopā ar skanīgo folkloras kopu "Rūtoj". Plkst. 22:00 laidīsimies bezrūpīgās dejās zaļumballē kopā ar atraktīvo grupu „Kreicburgas ziķeri” un deju kolektīvu "Kreicburga".

Ieejas maksa: Un, ja Tu esi Līga vai Jānis, tad īpaši esam padomājuši par Tevi, jo uzrādot personu apliecinošus dokumentus vai to kopijas - ieeja pasākumā Tev ir bez maksas (arī bērniem līdz 12.g.v.). Pārējiem pasākuma apmeklētājiem biļešu cena iepriekšpārdošanā Ls 2, pasākuma dienā Ls 3.

Vairāk informācijas: www.jkp.lv

 

 

Izdejojies Liepājā

23. jūnijā jau no plkst. 20:00 Liepājas koncertestrādē „Pūt, vējiņi!” tiks gaidīti līgotāji no tuvienes un tālienes, lai kopā ar Rīgas Tautas deju ansambli „Līgo” un tā māksliniecisko vadītāju un deju autoru Jāni Purviņu, Liepājas tautas deju ansambļiem „Rucavietis” un „Vaduguns”, vokālo studiju „Gaismiņa” un „Līvas ciema muzikantiem” svinētu Līgo svētkus un, ļaujoties grupas „Klaidonis” muzikālajam valdzinājumam, ballētos līdz pat saullēktam.

Groziņš ar svētku mielastu var būt līgotāju pašu sagādāts, bet Jāņu alu un citus gardumus varēs iegādāties arī koncertdārzā „Pūt, vējiņi!” restorāna „Barons Bumbier’s” kafejnīcā.

Ieejas maksa: Biļetes Liepājas Latviešu biedrības nama kasē no 21.jūnija /Kase atvērta 14:00-18:00/, Svētku dienā no plkst.18.00 „Pūt, vējiņi!” kasē. Biļetes cena Ls 2, Līgo vakarā no plkst. 24:00 – Ls 3

Vairāk informācijas: www.liepaja.lv

 

Līgo krastmalā Rīgā

Pasākumā „Līgosim krastmalā!”, kas 23. jūnijā notiks 11. novembra krastmalā, ikviens varēs baudīt sev tīkamāko mūziku. Pie Nakts sētas skatuves pasākuma apmeklētāji varēs līdzi dziedāt un dejot latviešu ziņģu koncerta „Jāņu nakti negulēju” melodijām, bet Līgo nakts skaistākās tradīcijas varēs izdzīvot piecos Līgo uzvedumos, ko gatavo režisors Regnārs Vaivars kopā ar folkloras kopas „Vilkači” dalībniekiem.

Lai uz Rīgā rīkotajiem Līgo pasākumiem varētu nokļūt ikviens, 23. un 24.jūnijā sabiedriskais transports Rīgā kursēs bez maksas.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Vairāk informācijas: www.riga.lv