1.un 2.aprīlī Spīķeru koncertzālē rādīs kompaktoperu Kāgela Āboli!

Šī gada 1. un 2. aprīlī Spīķeru koncertzālē Zanes Kreicbergas un Uģa Brikmaņa režijā darbosies kolorīti personāži – neparastos tērpos ģērbušies Latvijas Radio kora dziedātāji, kas atskaņos muzikālo zobgaļu Maurisio Kagela un Jura Ābola mūziku. Iestudējumā Kāgela Āboli debitēs Latvijas Radio kora simfoniskais orķestris. Koncerta muzikālais vadītājs – Sigvards Kļava. 

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Maurisio Kagelu un Juri Ābolu interesējusi mūzikas izpildījuma teatrālā puse, kā arī netradicionālu mūzikas pasniegšanas veidu meklējumi. Dzirdēsim Latvijas Radio kora simfonisko orķestri – īpaši šim koncertam tapušo muzikālo vienību, kurā muzicē Latvijas Radio kora dziedātāji. Skanēs vijoles, flautas, saksofoni, klarnetes, akordeoni, trompetes, tuba un bungas. Klausītāji varēs dzirdēt arī neparastākus instrumentus – burbuļus Jura Ābola opusa Lanke, lanke trl gl pasaules pirmatskaņojumā.

 

Uz skatuves kopā ar kori muzicēs pianisti Dace Kļava un Aldis Liepiņš, savukārt nepieciešamo C vitamīna līmeni atmosfērā nodrošinās solisti, mīmi un klaburčūska no Bukarestes

 

No Maurisio Kagela mūzikas apcirkņiem koncertā skanēs klavierdarbs Hipokrāta zvērests, kura atskaņošanai nepieciešamas trīs rokas, un vairāki klavieru skaņdarbi ar nosaukumu Rrrrrrrrrr, tostarp opuss korim Rrrrrrrrrr, kura teksta poēzija sastāv tikai no šī viena burta. 

 

Reklāma
Reklāma

Dzirdēsim arī citus Jura Ābola darbus: pasaulē vienīgo kompaktoperu Mūsu cilvēks Beidzinā, Karavānu korim, opusu Krusta kara mūzika divām klavierēm un kumulatīvo kantāti Jautra sabiedrība

 

Biļetes Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un Spīķeru koncertzālē stundu pirms koncerta.

 

Sīkāka informācija: www.radiokoris.lv