Līdz 20. martam Daugavpils Universitātē Frankofonijas dienas

No 14. līdz 20. martam tradicionāli Latvijā notiek Frankofonijas dienas, kuru mērķi ir demokrātijas stiprināšana, kultūru dialoga un valstu solidaritātes veicināšana, kā arī izglītības un franču valodas lomas izplatība pasaulē.  Nedēļas laikā Daugavpils Universitātes Svešvalodu centrs organizēs virkni dažādu pasākumu, kuros aicināti piedalīties visi interesenti, kam patīk franču valoda un kultūra. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Frankofonijas nedēļas pasākumu mērķis ir veicināt interesi par franču valodu, frankofono valstu kultūrām, kā arī iepazīstināt plašāku sabiedrību ar tās dažādību. No 14. līdz 18. marta Daugavpils Universitātē būs iespēja skatīties dažādas filmas franču valodā, apskatīt izstādi Francijas reģioni, piedalīties franču valodas diktātā, kā arī tikties ar interesantiem cilvēkiem.

 

Frankofonijas nedēļas ietvaros 16. martā Daugavpils Universitātē (Vienības ielā 13) viesosies arī Kanādas Ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Skots Heteringtons (Scott Heatherington). Vizītes laikā 301. auditorijā plkst. 13:00 vēstnieks uzrunās Frankofonijas pasākumu dalībniekus un prezentēs filmu Tas, kas nepieciešams, lai dzīvotu ( Ce qu’il faut pour vivre), plkst. 14:00 Senāta sēžu zālē tiksies ar universitātes vadību, bet plkst. 15:10 Vienības ielā 13, 3. stāvā atklās izstādi Arktika.

 

20. marts ir starptautiskā Frankofonijas diena, tāpēc no 2011. gada 14. līdz 20. martam notiek tradicionālie Frankofonijai veltītie kultūras pasākumi (franču valodā) visā Latvijā. Frankofonijas dienas pasākumus Latvijā organizē Francijas vēstniecība un Francijas kultūras centrs sadarbībā ar un dažādām institūcijām un mācību iestādēm.

 

Reklāma
Reklāma

Aicināti visi interesenti!

 

Papildus informācija:

Marks Šarass (Marc Charras)

tālr.: 654 22994

e-pasts: svesvaloducentrs@du.lv.