Amatieru teātru festivāls. Izcilas izrādes bez maksas gan lieliem, gan maziem!

Rīgas amatieru teātru festivāls Rīga spēlē teātri piedāvā bērniem un vecākiem noskatīties iemīļoto un brīnišķīgo pasaku Sniegbaltīte un Pelnrušķīte iestudējumus. Lieliskas izrādes sarūpētas arī pieaugušajiem.

Ilustrators: Jānis Beķeris.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ilustrators: Jānis Beķeris.

IZRĀDES BĒRNIEM

10. martā plkst. 17.00 Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā Mazā ģilde būs skatāma izrāde Pelnrušķīte pēc Šarla Pero pasakas motīviem. Pasaku tēlos iejutīsies bērnu un jauniešu teātra studija Vinnijs režisoru Karinas Šišlo un Ingunas Gremzes vadībā. Izrāde tapusi 2010. gadā un veltīta teātra studijas Vinnijs 15 gadu darbības jubilejai.


Savukārt 13. martā plkst. 12.00 Rīgas kultūras centrā Iļģuciems teātra studija Rampa piedāvās izrādi Sarkangalvīte - modernu pasaku bērniem un pieaugušajiem par drosmi, kurā skatītāji kopā ar Sarkangalvīti, viņas ceļojuma laikā, sastapsies ar viltīgo lapsu, neizlēmīgo lāci, varonīgo zaķi, bet tad notiks negaidītais. Režisore Ināra Čakste par izrādi saka: „Mēs visi no kaut kā baidāmies un tikai retais palīdz tam, kurš nokļuvis briesmās”.
 

IZRĀDES PIEAUGUŠAJIEM

10. martā Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā Mazā ģilde Amatu ielā 3/5 plkst. 19.00 Mazajā zālē festivāla viesi – Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris ar Jevgeņija Griškoveca izrādi Vienlaicīgi. Izrāde par sajūtām un domām, kuras lielākā daļa cilvēku neievēro, jo mūsos izveidojušies uztveres filtri, kas šo it kā lieko emocionālo informāciju notušē. Monodrāmas varonis spēj sajust to, ko citi nepamana…


11. martā Rīgas Tehniskās universitātes Mazajā zālē Kuģu ielā 1 plkst. 19.00 Rīgas Tehniskās universitātes studentu teātra studija Spēle ar izrādi Kam ieguvums, kam zudības. Divpasaka ar bučiņām vienā skatījienā pēc Hansa Kristiana Andersena pasaku Cūkgans un Šķiltavas motīviem. Izrāde bērniem un pieaugušajiem par mīlestības līkločiem,
piedzīvojumiem, par cīņu ar raganiskām izpausmēm, par naudas varu un bezspēcību īstu jūtu priekšā.


11. martā Rīgas kultūras un tautas mākslas centrā Mazā ģilde Amatu ielā 3/5 plkst. 21.00 Mazajā zālē Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra Mazā ģilde Vecpilsētas teātris ar izrādi Trīs stundas un astoņas minūtes. Izrāde pēc Mārtiņa Zīverta lugas Zaļā krūze motīviem. Jocīgs mīlas stāsts par šķiršanos un satikšanos kara laikā Vācijā un mūsdienās Īrijā…


12. martā RPKIA Rīgas Kultūras un atpūtas centrā Imanta Anniņmuižas bulvārī 29
plkst. 14.00 Rīgas Kultūras un atpūtas centra Imanta Bērnu un jauniešu teātris Horizonts ar Genādija Mamļina lugu Ei, tu, sveicināts! jeb Etīdes par mīlestību. Liriska drāma par pirmo mīlestību, kas uzdod jautājumu: „Vai tā bija pirmā mīlestība?” Izrāde krievu valodā

 

Plkst. 16.30 Lielajā zālē Biedrība Sapņu teātris ar izrādi C’est la vie jeb Tāda ir dzīve.
Izrāde pēc piecu franču dramaturgu lugu motīviem. Dramatiskas komēdijas žanra miniatūras par mākslu, vientulību, attiecību sabrukumu un alkām pēc varas. Izrāde krievu valodā


13. martā RPKIA Rīgas Kultūras un atpūtas centrā Iļģuciems Lielaja zālē Lidoņu ielā 27 plkst. 15.00 Pamatskolas Rīdze interešu izglītības programmas jauniešu teātra studija Mēs izrāde Avārija. Komēdija pēc Frīdriha Dīrenmata lugas motīviem. Izrādē izmeklēšana par izdarītu noziegumu tiek veikta kā jautra viesību spēle, kurā apsūdzētajam dota iespēja izstāstīt savu dzīvi, atzīties... būt atklātam vai ļaut ar sevi manipulēt.

Plkst. 17.30 Rīgas Kultūras centra Iļģuciems Nomales teātris Piektais tramvajs ar
Elīnas Zālītes lugu Ērika. Avīzes Atbalss redakcijas ikdienas darbs rit savu ierasto gaitu. Par visu svarīgāk ir sagādāt rakstus laikā, turklāt, ar skanīgiem virsrakstiem. To morāle nav būtiska - tāda ir galvenā redaktora nostāja, taču kādā liktenīgā dienā ierasto kārtību izjauc jaunā redakcijas sekretāre Ērika…


16. martā Latvijas nedzirdīgo savienības kultūras centrā Rītausma Kandavas ielā 27
plkst. 17.00 Latvijas Nedzirdīgo savienības kultūras centra Rītausma drāmas ansamblis un deju kolektīvs ar izrādi pēc Laimena Frenka Bauma darba Brīnumainais burvis no Oza zemes motīviem. Pasaka par to, kas dzīvē ir vissvarīgākais - sirds, prāts, vai drosme. Izrādes aktieri un dejotāji savas domas un jūtas izsaka mīmikas un žestu valodā.


Plkst. 18.00 Latvijas Nedzirdīgo savienības kultūras centra Rītausma drāmas un deju kopa
Kustību izrāde Dzīve. Ķermeņa kustību, ritma, mūzikas un žestu sintēze, ar kuras palīdzību aktieri atklāj dzīves ciklisko dabu no piedzimšanas līdz aiziešanai no tās.

Reklāma
Reklāma


24. martā Latvijas Kultūras koledžā Bruņinieku ielā 57 plkst. 18.00 Baltajā zālē jauno režisoru izrādes Crevent studio Emigranti. Satīriska komēdija pēc Slavomira Mrožeka lugas Emigranti motīviem. Emigranti – tie ir divi laimi alkstoši latvieši Londonas pagrabstāva dzīvoklītī, kas aizbēguši no sevis un savām problēmām, cerēdami iemantot slavu un bagātību, bet pats galvenais – mīlestību un atzinību.


Plkst. 21.00 Baltajā zālē Latvijas Kultūras koledžas studentu teātris ar Ilmāra Šlāpina lugu Nakts tarifs. Izrāde ir netipiska grēksūdze vienas nakts garumā par aizspriedumiem, kas valda starp jaunu katoļu priesteri un prostitūtu – par cilvēkiem, kuri sabiedrības un pašu priekšstatos atrodas divos pretējos polos. Kurš kuram spēj palīdzēt? Kuram ir tiesības mācīt otram dzīvot?


25. martā VEF Kultūras pilī Ropažu ielā 2 plkst. 18.00 Kamerzālē VEF Kultūras pils Drāmas kopa ar muzikālu kompozīciju Ar zvaigzni kabatā. Muzikāla dzejas kompozīcija - daba un cilvēks laika ritumā, dabas nozīme cilvēka dzīvē.


plkst. 19.30 Lielajā zālē Latvijas Neredzīgo biedrības Strazdumuižas drāmas un dzejas teātris ar Dž. Gluatomasa izrādi Ģimenes svinības. Lai saaicinātu kopā ăimeni uz tēva 80 gadu jubileju, vecākajai meitai jāķeras pie viltības... Izrāde aicina atcerēties - pirms kritizēt un nosodīt citus, vērīgāk jāieskatās sevī un jāpārdomā, vai neesam pārāk egoistiski?


Plkst. 21.00 Kamerzālē Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra Mazā ģilde Vecpilsētas teātris ar izrādi Kurpurrū. Izrāde pēc Mārtiņa Zīverta lugas motīviem. Smeldzīga un skumja grēksūdze par tiesībām mīlēt un dzīvot.


26. martā VEF Kultūras pilī Ropažu ielā 2 plkst. 13.00 Lielajā zālē Kultūras un tautas mākslas centra Ritums teātra studija Haritas ar Gunāra Priedes lugu Aivaru gaidot.  Groteska ar solo dziedāšanu un pārī dejošanu. It kā idilliskā un harmoniskā lauku mājā ziemas vakarā nonāk trīs Rīgas studenti. Uz notiekošo cūku bēru fona (kas šai sētā ir svētki) izmainās jauno cilvēku attiecības un atklājas dziļākie slāņi mājas iedzīvotāju dvēselēs.


Plkst. 15.00 Kamerzālē Rīgas Tehniskās universitātes studentu teātris Kamertonis un vokālais ansamblis Putnu dārzs ar izrādi Ja dzīve tevi nepievils... Muzikāla drāma pēc ěeva Tolstoja lugas Dzīvais mironis darba motīviem. Lugas varonim jārod atbilde uz mūžīgo jautājumu: „Būt vai nebūt?” Izvēle jāveic ik brīdi un ne visi atrod spēkus cīņai ar ļaunumu sevī. Izrāde krievu valodā


Plkst. 16.30 Mazajā zālē VEF Kultūras pils Tautas teātris ar izrādi Tā nebija piektā.  Izrāde pēc Aldo Nikolai lugas motīviem, kurā atklājas savdabīgs ģimenes attiecību trīsstūris.


Plkst. 18.00 Kamerzālē Kultūras un tautas mākslas centra Ritums Studijteātris Aka ar
Slavomira Mrožeka izrādi Atraitnes. Absurda komēdija par Mūžīgi Vīrišķo un Mūžīgi Sievišķo. Dramaturgs atklāj shēmas, kā ļaudis, meklējot atbalsta punktus, rada arvien jaunus, patiesības uztveri apgrūtinošus režăus. Sievietes unikālā spēja pašsaglabāties un vīrieša vēlēšanās dominēt dīvainā un absurdā veidā noved pie pašizolēšanās un pašiznīcināšanās...


Plkst. 19.30 Lielajā zālē Latvijas Universitātes Studentu teātris ar izrādi Vārdu sakot, kino... Izrāde ar mūzikas un šova elementiem, kurā varēsim vērot, kā dzīves loterijā veicas piecām sievietēm vecumā no 13 līdz 40 gadiem. Par to, kurai veicas un kurai nē, skatītāju viedokļi dalīsies, bet vērts atcerēties - ja tavas vēlēšanās nepiepildās pārāk ilgi, sāc vēlēties kaut ko citu


27. martā VEF Kultūras pilī Ropažu ielā 2 plkst. 13.00 Lielajā zālē VEF Kultūras pils ansamblis Rīgas Pantonīma ar izrādi Smaids. Izrāde ir ansambļa Rīgas Pantomīma vizītkarte, kura laikā no 1985. līdz 2006. gadam spēlēta ne tikai Latvijā, bet arī festivālos Austrijā, Krievijā, ASV, Somijā, Vācijā un Spānijā. Smaidā apvienoti visi Rīgas Pantomīmas spēles veidi, sākot ar klasisko pantomīmu līdz pat visdejiskākajai - Imanta Kalniņa 4. simfonijas Allegreto. Izrādes centrālā tēma – Cilvēks! Par labāku Pasauli cilvēkā!


Plkst. 15.00 Pasvales (Pasvalys) pilsētas kultūras centra dejas teātris Tango & (Lietuva)
el tango (de Maria)
. Izrāde tango mūzikas ritmos - smeldzīgs atmiņu stāsts par prostitūtu Mariju, kuras kaisle un dzīves jēga ir tango.


Plkst. 18.00 Lielajā zālē Rēzeknes Tautas teātris ar Dario Fo un Frankas Rames izrādi Brīvā laulība. Ugunīga komēdija par brīvajām attiecībām - izrādes varoņi nebeidzamās mokās un strīdos saprot, ka patiesībā mīl viens otru.



Ieeja bez maksas.


Plašāka informācija par festivāla teātra izrādēm atrodama tīmekļa vietnē www.kultura.riga.lv.