10. martā Leļļu teātra "Pepija Garzeķe" viesosies Ventspilī

Latvijas Leļļu teātris 10. martā ar muzikālo izrādi Pepija Garzeķe dosies viesizrādē uz Ventspili, teātra namu Jūras vārti, kur to plkst. 15:00 būs iespēja noskatīties skolas vecuma ventspilniekiem.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Pusaudžiem domātā izrāde dzīvās rokmūzikas skaņās pie skatītājiem latviešu valodā nonāca 2010. gada nogalē, bet pirms dažām dienām pirmizrādi piedzīvoja šī iestudējuma versija teātra krievu trupā. Izrāde paredzēta bērniem no 7 gadu vecuma.


Izrāde Pepija Garzeķe adresēta tai auditorijas daļai, kam neatkarīgās Latvijas laikā teātra piedāvājums sašaurinājies līdz kritiskam minimumam – skolas vecuma bērniem un jauniešiem. Skarot viņiem aktuālas tēmas – ilgas pēc patiesas draudzības, neesošiem vai tālumā esošiem vecākiem, savas individualitātes veidošanas un saglabāšanas, saskaroties ar pieaugušo pasauli – izrāde uzrunā gan bērnus un jauniešus, gan līdzi atnākušos vecākus. Vēstījums ietverts radošā, atraktīvā formā – Pepija nav maza meitenīte, bet gan padsmitniece-frīks, kura kopā ar zirgu, pērtiķīti un bēniņos mītošo sikspārņu rokgrupu dzīvo pamestā mājā, cenšas pārliecināt sociālo darbinieci, ka viņai ir vecāki, un labprāt atklāj Tomijam un Annikai fantāzijas neierobežotās iespējas.


Izrāde tapusi pēc zviedru rakstnieces Astrīdas Lindgrēnes stāsta motīviem. Režisors un dziesmu tekstu autors Valdis Pavlovskis, tērpu un leļļu māksliniece Ilze Vītoliņa, skatuves ietērpu veidojusi Anita Znutiņa-Šēve. Dziesmu un tekstu autors Pjotrs Klimeks no Polijas, rokgrupas un izrādes muzikālais vadītājs Ervīns Ramiņš, skatuves kustības un dejas iestudējusi Lilija Lipora, videografikas veidojis Miķelis Urtāns un Rihards Šešo.

 

SKATIES VIDEO!

 

Reklāma
Reklāma

Izrādes apmeklēšanai Latvijas Leļļu teātrī skolēnu grupām tiek piedāvāta atlaide – intereses gadījumā aicinām sazināties ar teātra administrāciju – 67285418 vai info@lelluteatris.lv.

Vairāk info – www.lelluteatris.lv