Galerijā "Zazī" Armanda Grundmaņa fotogrāfiju izstāde "TRANSIT"

Fotomākslas galerijā Zazī trešdien, 2. martā, plkst. 18.00 tiks atklāta Armanda Grundmaņa melnbalto erotisko fotogrāfiju izstāde TRANSIT.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izstāde TRANSIT ir pirmā fotogrāfa Armanda Grundmaņa (1977.g.) personālizstāde Latvijā. Pats autors komentē izstādes tēmu šādi: „Fotogrāfija ir meklēšana – katrs meklējam savu saules lēktu, emociju karuseli, patiesāko stāstu… Visas fotogrāfijas ir tikai vājš atspulgs, atdarinājums un atgādinājums tam, ko meklē. Ja esi atradis un iemīlējis būtību, citam vairs nav nozīmes. Tad tu saproti, ka visi saullēkti ir vienlīdz skaisti, katra emocija neatkārtojama, katrs pārdzīvojums unikāls, katrs stāsts kādam patiess. Atrodot savu saullēktu, tu atrodi visus pārējos. Apzinoties, ka saullēktu nevar paņemt līdzi, tu ļauj tam dzīvot savu dzīvi, atstāj savu fotogrāfiju vietā, kur esi to uzņēmis, pats aizej. Tā ir lielākā krīze mūžā un svarīgākais solis, ko nespēji neizdarīt. Tu ceļo miljoniem jūdžu, gaidot to pašu saullēktu, lai vēlreiz iemūžinātu, tikai šoreiz citā realitātē… līdz pats kļūsti par to, ko meklē.”

Galerija Zazī ir pirmā galerija Latvijā, kura pilnībā veltīta fotogrāfijas mākslai. Galerijas mērķis ir iepazīstināt ar mūsdienu Latvijas un ārzemju fotogrāfu darbiem, veicināt interesi par fotogrāfiju un akcentēt tās īpašo lomu mūsdienu mākslā. Uzskatot, ka darbu nozīme un makslinieciskā vērtība nav saistīta ar autora atpazīstamību, galerija piedāvā gan atzītu, gan arī vēl nepazīstamu fotogrāfu darbus. Galerijas mākslinieciskais konsultants ir pasaulē pazīstamais turku fotogrāfs Mehmets Kismets (Mehmet Kısmet), Stambulas Fotogrāfijas centra direktors.

Izstāde TRANSIT tiks atklāta trešdien, 2. martā, plkst. 18:00 fotomākslas galerijā Zazī, Dzirnavu ielā 20 (FotoAkadēmijas telpās). Galerijas apmeklējums ir bezmaksas. Darba laiks – darba dienās no 11:00 līdz 20:00. Izstāde būs aplūkojama līdz 28. martam.

Ieskaties: www.galerijazazi.lv

Reklāma
Reklāma