Leļļu teātrī pirmizrāde "Palle viens pats pasaulē" Valtera Sīļa režijā

19. februārī plkst. 11:00 Latvijas Leļļu teātrī pirmizrādi piedzīvos viesrežisora Valtera Sīļa iestudējums Palle viens pats pasaulē pēc Jena Sigsgora darba motīviem. Mūsdienīgā skatuviskā risinājumā radošā komanda iedzīvinājusi stāstu par mazo Palli, kurš nonāk viens pats tukšā pilsētā – Rīgā.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

No rīta pamodies, Palle atklāja, ka ir palicis viens pats. Neviena cita bez Palles uz šīs pasaules vairs nav, un piepildās ikviena bērna sapnis – viņš var darīt, dabūt un pagaršot visu, ko vien grib, neviens netraucē piepildīt katru viņa vēlmi. Šis piedzīvojums dos iespēju ne tikai izmēģināt trakas idejas, ko māmiņa un tētis nekad neatļautu, bet arī atklāt to, kas mūsu dzīvē ir visdārgākais. Kā saka Valters Sīlis, izrādē pētītas divas ļoti spēcīgas, pretrunīgas cilvēku sajūtas – bailes palikt vienam/vientuļam un vēlme nerēķināties ar citiem.


Režisors izrādi veidojis kopā ar scenogrāfu Uģi Bērziņu, kuram Leļļu teātrī šis ir jau otrais iestudējums. Videomateriālu radījis operators Dainis Juraga, nofilmējot unikālus kadrus – Rīgas centru, kurā nav neviena cilvēka. Kā saka režisors: „Mums bija jārada pasaule, Rīga, jādabū tā tukša un jāļauj Palllem tajā dzīvot.” Saplūstot projekcijai un leļļu spēlei, izrādē rodas 3D efekts, kura iespējas aktieriem Baibai Geķei un Edgaram Kaufeldam izrādes iestudēšanas laikā bijusi iespēja rūpīgi izpētīt.

IZRĀDE PALLE VIENS PATS PASAULĒ BILDĒS

Reklāma
Reklāma


2010. gada pavasarī Latvijas Leļļu teātris nolēma kā atsevišķu repertuāra sadaļu veidot Leļļu laboratoriju, lai veicinātu jaunas leļļu teātra profesionāļu paaudzes attīstību un paplašinātu leļļu teātra izpratnes robežas gan teātra vidē, gan Latvijas sabiedrībā. Jauni režisori saņem atbalstu eksperimentālu projektu realizēšanai un radītās izrādes tiek iekļautas Latvijas Leļļu teātra repertuārā. Līdz šim Leļļu laboratorijas ietvaros jau tapusi Mārtiņa Eihes izrāde pieaugušajiem „Kāzas. Stāsts par negaidītu mīlestību”, Edgara Kaufelda „Kas dzīvo rotaļkastē...?”, daļēji arī viesrežisores Nadeždas Aleksejevas izrāde „Snaudošā pūķa pasaka. Mazais samurajs”. „Palle viens pats pasaulē” ir pirmais Valtera Sīļa iestudējums Latvijas Leļļu teātrī.


Pirmizrāde 19. februārī 11:00, tuvākās izrādes – 4. martā 18:30, 20. martā 11:00. Biļetes iespējams iegādāties Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un Latvijas Leļļu teātra kasē.

Vairāk informācijas meklējiet www.lelluteatris.lv.